korgi написа:Здравейте и от мен! От доста време чета из форума и се интересувам за живота в Канада с цел да емигрирам със семейството си. Разглеждах с "Google Еarth" провинциите и градовете толкова много и вече имам чувство че съм живял там. Но, това е нереално…!
Повечето постове са свързани с Квебек , а мен това не ме устройва, защото френския ми е неприятен и не мога да си представя денят , в който ще заговоря на него. Изборът ми е насочен към англоговорящата част на страната.
Женен съм с едно дете на 10г. Със съпругата ми сме на 35. Учители сме от 12г. Аз работя и като музикант допълнително, а също така се занимавам и със строително ремонтни дейности, тъй като в Б-я само с една работа не може да се живее. Цял живот сме учили за да сме добре, но „милата ни родина“ е така устроена, че ако си способен, честен, съвестен и всеотдаен си ценен до момента , в който стане дума за пари. Тук всеки иска да му се работи без пари и това не ме устройва. Надявах се да се оправи нещо през всичките тези години, но сега съм убеден , че е невъзможно.
Четейки из форума си мисля: „Щом Канада има толкова голяма нужда от свестни хора и добри работници, защо е толкова сложно да заминеш?“ „Не е ли възможно да дойдеш там и просто да работиш и да се развиваш?“ Четох, че е нужно да декларирам 11000 КД + по 3000 за всеки допълнителен член, на семейството. Това са си 25 000 + билети + разходите по кандидатстването интервютата … става сериозна сума!
Ще съм много благодарен, ако някой изрази мнение или ме посъветва нещо!
Слушаи са брато,толко наивно расьждаваш ,че просто няма на кьде повече ,ОБАЧЕ, просто няма как по друг начин да е като си в Бг-то .Недеи да си мислиш че тука всичко е розаво и е рая на земята .Ти какво си мислиш че тука сьщо не искат да им се работи без пари и има много глупаци които се навиват .Имиграцията е хазарт ,а ти искаш да играеш на сигурно ,не става ,хвьрляш се с главата напред и правиш каквото може ,ако мислиш че не си способен отказваи се овреме ,и не си арчи парите .
Не е вьзможно просто така да доидеш и да се развиваш,требе да си платиш входната такса ,защото имиграцията е дьржавен бизнес ,които нема да се свьрши.
Да станеш даскал и да не знаеш езика почти перфектно,как я мислиш,децата тебе ли ще те учат ,а и данаците са 47%.
Щом си рькат и си по строителството,заеби го даскалька
ако доидеш ,аиде у констракшьна изкарваш си лиценз за електротехник или водопроводчик ,ще постажуваш ,опит ще набереш и малко преди пенсия ще взимаш парите които ти се полагат
Аз как се преквалифицирах ,нема страшно.В краен случаи ,ще те качиме на камион и аиде по хаиуеите