Млад инженер, на който му писна в БГ! Какви са ми шансовете?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
conrad

Млад инженер, на който му писна в БГ! Какви са ми шансовете?

Мнение от conrad »

Привет на всички!

Аз съм на 24 години, неженен инженер завършил Бакалавър в Техническият Университет със специалност: Автоматизация и информационно управляваща техника.
Работя като софтуерен и хардуерен инженер във чужда фирма, която има клон в България. Стаж имам малко над 12 месеца по специалността и още 2 години отново в хардуер и сервизна дейност. Английския ми е на доста високо ниво, защото го ползвам постоянно, скоро ще го сертифицирам по FCE. Имам сертифициран и гръцки език! Френски за жалост- 0!
Получавам сравнително доста над средната за България заплата и имам собствено жилище!

Видях, че има някакъв тест за Квебек, но не разбрах моята професия какви точки ми носи и дали липсата на френски е огромен минус!

Кажете ми има ли шанс да пробвам тази процедура или да си живуркам в БГ, както най-добре си знам! Благодаря Ви!
gurubest

Re: Млад инженер, на който му писна в БГ! Какви са ми шансов

Мнение от gurubest »

Здравей,
Като човек който активно се занимава от няколко месеца с подготовка, мога да ти кажа че без точки за езиково ниво нямаш шанс, поне малко френски трябва да имаш, 6 месеца до 1 година ще ти бъде достатъчно пък и до тогава ще понатрупаш и още стаж(демек още точки), иначе за специалността то е много относително зависи от тоя който ще ти гледа документите, иначе има специалност Инженер информатика - мисля че попадаш в тази графа, не е от професиите с приоритет но все пак попадаш в групата с търсени професии т.е. Група 2. Колкото до колко точки може да събереш, ето:

http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... I0_2R2.htm"
Аватар
milly

Re: Млад инженер, на който му писна в БГ! Какви са ми шансов

Мнение от milly »

започни от тук
:y:
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Публикувай отговор