Бебе на предната седалка?
- ablood
- Обратна връзка:
Бебе на предната седалка?
Знам, че в щатите (или поне някои) е позволено да возиш бебе на предната седалка, ако е с гръб към движението и еърбегът е изключен.
Не можах обаче да намеря нищо по въпроса за Квебек. Пише само, че не било препоръчително. Питах няколко местни и никой не е сигурен.
Не можах обаче да намеря нищо по въпроса за Квебек. Пише само, че не било препоръчително. Питах няколко местни и никой не е сигурен.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Бебе на предната седалка?
Аз мисля, че не е забранено, ( а може и пък и да е, не знам ) обаче е опасно. Може да изхвърчи при евентуален удар. Освен това разсейва и шофьора. Навсякъде има предупреждения за Аir bag на предната седалка.Моята кола например така е направена (а и повечето останали предполагам), че възглавницата не би се включила вследствие на удар под определени килограми. Возя понякога (само в квартала) сина който е на 10 години и лампата за Air bag свети. Значи - не е достигнал определените килограми или ръст (не знам). Това противоречи на горното предупреждение, но все пак, ако коланът не обхваща надеждно бебешката кошница, знаеш ли?! Така че аз те съветвам вози го отзад, но спирай по-често, ако се налага и си сам.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Bistra, никой не говори за бебешка кошница, а за стандартна бебешка седалка за кола. Няма как бебето да изхвърчи от колата, независимо на коя седалка е.
Пък и е смешно да твърдиш, че бебето на предната седалка разсейвало шофьора. Многократно съм виждал майки кривващи от лентата, опитвайки се да достигнат дете на задната седалка. Много по-безопасно и лесно е да му върнеш падналата биба, ако е до теб.
Пък и е смешно да твърдиш, че бебето на предната седалка разсейвало шофьора. Многократно съм виждал майки кривващи от лентата, опитвайки се да достигнат дете на задната седалка. Много по-безопасно и лесно е да му върнеш падналата биба, ако е до теб.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Преди време и аз се интересувах от закона за дете на предната седалка, но така и не открих конкретни законови разпоредби. Обаче навсякъде препоръката беше да се избягва предната седалка дори за големи деца, не се споменаваше за малки изобщо. Обяснението беше във връзка със статистиката за типа на на-честия вид катастрофи челен удар, където пътника на предната седалка е с най-голям риск за живота и затова там първо поставиха еърбаговете навремето. Като ги изключиш заради дете там риска за сериозна контузия при инцидент нараства. Естествено има и значение дали смяташ да караш на магистрала или някъде из малки улички в града.
За да си 100% съгурен може или не просто попитай някой полицай 

Go big or go home.
- UnHoly
- Напуснал форума
Листовка по въпроса от сайта на SAAQ, (стр.4 и 6) - https://secure.saaq.gouv.qc.ca/document ... _vie_0.pdf"ablood написа:Знам, че в щатите (или поне някои) е позволено да возиш бебе на предната седалка, ако е с гръб към движението и еърбегът е изключен.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Като си дръпнеш сенника Аблъд ,има табела ще ти изкара очите майна и на български пише даже 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Освен това не съм наясно и как би могло официално да се изключи десния преден еърбаг в този случай. При мен е изключен, но се включва автоматично при някаква малка тежест на предната седалка, а от цяло детско столче няма как да не се включи. При евентуално задействане столчето ще бъде яко отнесено в обратна на спирането посока, което става много опасно за детето в него. Отделно при мен има и странични еърбагове както и такъв на тавана и изобщо няма безопасна за детето седалка.
- Bistra
- Напуснал форума
На мен ми свети постоянно една лампа Аir bag - Оff, когато сина седи на предната седалка. Същото се случваше и с дъщерята преди да порасне. Вероятно има някакъв датчик, който засича по-скоро височина, отколкото тегло.yahoo написа:Освен това не съм наясно и как би могло официално да се изключи десния преден еърбаг в този случай. При мен е изключен, но се включва автоматично при някаква малка тежест на предната седалка, а от цяло детско столче няма как да не се включи. При евентуално задействане столчето ще бъде яко отнесено в обратна на спирането посока, което става много опасно за детето в него. Отделно при мен има и странични еърбагове както и такъв на тавана и изобщо няма безопасна за детето седалка.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Бележка от модератора:
Муха, не се отклонявай от темата!
Муха, не се отклонявай от темата!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
....Бистра, и ти също!

- Independent
Аз имам някакъв спомен, че е забранено, с изключение на колите, които няма втори ред седалки. В нашата детска градина има един татко, който си води сина в Мустанг, та си оплакнах очите.
Малко офф - това момченце като че ли харесва нашата госпожица, все около нея се върти. Ама си викам, татко му имал пари само за кола с две седалки, не става
Малко офф - това момченце като че ли харесва нашата госпожица, все около нея се върти. Ама си викам, татко му имал пари само за кола с две седалки, не става

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Не разбирам защо трябва да е на предната седалка? Нито може да го успокояваш ако реве, нито да му подадеш несто ако падне долу. Всички ги слагат отзад по средата ако са сами. Има огледала за бебета, слагат се над седалката, нашето беше Елмо
. Не си струва риска да е отпред. Ако реве, така и така трябва или да спреш или да му говориш за успокояване.

Циганите - на Сатурн !