ШОФЬОРСКА КНИЖКА В КВЕБЕК

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Joya

Re: ШОФЬОРСКА КНИЖКА В КВЕБЕК

Мнение от Joya »

А някой явявал ли се е последната една година на листовки. Защото разбрахме че има по-нова версия от диска от 2006. Ние учим листовките от някакъв сайт, дадоха ни и диск-а, ама не знам кои са по-актуални ?
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

Скоро се явявах на изпит, учете от сайта - диска вече не върши работа. Листовките от сайта са примерни, но много сходни с тези от изпита. Научете хубаво и пътните знаци !!!
Успех!

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

hoyden написа:Скоро се явявах на изпит, учете от сайта - диска вече не върши работа. Листовките от сайта са примерни, но много сходни с тези от изпита. Научете хубаво и пътните знаци !!!
Успех!
Готино, сайта може и на работа да си го врътка човек! А знаците има ли ги някъде пълния списък?
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Като гледам сайта на SAAQ ми става ясно, че всяка година се плаща такса за разрешителното, която зависи от категорията и продължителност на срока на валидност на документа. Покрай тези такси, налага ли се да се явявате на някакви изпити с цел опресняване/проверка на знанията (например на 2-3-4...години)?
Joya

Мнение от Joya »

demococcus написа:
hoyden написа:Скоро се явявах на изпит, учете от сайта - диска вече не върши работа. Листовките от сайта са примерни, но много сходни с тези от изпита. Научете хубаво и пътните знаци !!!
Успех!
Готино, сайта може и на работа да си го врътка човек! А знаците има ли ги някъде пълния списък?
имам го на файл, дай мейл и ще ти го пусна
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

На опреснителни не съм чувал да се е налагало.
Даже май и медицински не са необходими. Всъщност тук май дават книжки на всички, включително и ако недоскив. Затова и май от прегледи няма нужда. То и за това е пълно по пътищата с абсолютни (само)убийци, които виждат само на 1 метър от носа си, и то само в посока капака на колата.
В същото време са почти захапали волана. Ако ударят рязко спирачка, сигурно ще си избият зъбите. Разбира се спирачка никога не бият. Карат все направо и с равномерна скорост. Каквото и да става около тях.

demococcus,
за твой личен интерес е да прегледаш книжката с правилника. Малък формат и доста тънка.
Колко да се готвиш ти си знаеш. Аз лично имам повече визуална памет на картинки, и и в бг и тук си взех листовките много леко, от първия път и без много четене.
И в 2та случая съм правил следното. Решавам някаква листовка, и после гледам къде съм бъркал.
И научавам основно грешките си.
Защото има доста голяма вероятност като си избрал нещо, следващия път да избереш същото. Защото ти се е струвало най-смислено. Разбира се, важи само за хора, които мислят като избират отговори, а не играят на тото.
Решаваш си онлайн тестове и те ти показват дали ще те скъсат или не, с тия знания.
А накрая минаваш по диагонал и правилника, за обща култура.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:Даже май и медицински не са необходими. Всъщност тук май дават книжки на всички, включително и ако недоскив. Затова и май от прегледи няма нужда. То и за това е пълно по пътищата с абсолютни (само)убийци, които виждат само на 1 метър от носа си, и то само в посока капака на колата.
Съвсем ясно си спомням, че когато подавах документите за книжка, самата служителка ме заведе до един апарат, за да ми провери зрението там, на място.

Същото е и като навършиш 80. Един мой дърт клиент яко се беше притеснил дали ще може да продължи да шофира, ама мина.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

Kan_Tangra написа:На опреснителни не съм чувал да се е налагало.
Даже май и медицински не са необходими. Всъщност тук май дават книжки на всички, включително и ако недоскив. Затова и май от прегледи няма нужда. ...
На моята книжка, понеже съм недоскив, има условие - да карам с очила или контактни лещи. По принцип е възможно да има и други условия, включително и да се минава на периодични медицински прегледи: http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/conditions.php"
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

ablood написа:
Kan_Tangra написа:Даже май и медицински не са необходими. Всъщност тук май дават книжки на всички, включително и ако недоскив. Затова и май от прегледи няма нужда. То и за това е пълно по пътищата с абсолютни (само)убийци, които виждат само на 1 метър от носа си, и то само в посока капака на колата.
Съвсем ясно си спомням, че когато подавах документите за книжка, самата служителка ме заведе до един апарат, за да ми провери зрението там, на място.

Същото е и като навършиш 80. Един мой дърт клиент яко се беше притеснил дали ще може да продължи да шофира, ама мина.
Да и на мен ми провриха зрението. Верно е.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Kan_Tangra написа:... книжката с правилника. Малък формат и доста тънка.
Code de la route - 216 страници. Сравнено с мануал за линукс сигурно е тънко, ама.. на мене ми се видя дебело :(
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

demococcus написа:
Успех!
Не помня да имаше пълния списък със знаците някъде из онлайн листовките. Ама не се спичайте много, не е трудно. Аз нямах книжка в Бг и тук се явих за първи път, в деня преди изпита ги минах всичките въпроси и си взех изпита без проблем. Не бързайте, четете внимателно, има някаква логика, която може да се следва...само на знаците се позапекох малко :lol:

Успех Жорко и Joya !

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

demococcus написа:
Kan_Tangra написа:... книжката с правилника. Малък формат и доста тънка.
Code de la route - 216 страници. Сравнено с мануал за линукс сигурно е тънко, ама.. на мене ми се видя дебело :(
В бг имал ли си книжка? Правилникът там не е по-тънък.
Помня, преди 20ина години като се явявах в бг се чудех за какво толкова много правила за нещо, толкова просто като шофирането. Въртиш волана, и готово. Толкова прости шофьори има, дето са взели.
В последствие се оказа, че тия правила никак не са много. Даже по-скоро нарочно са на минимума, за да може да се елиминират грешките, до колкото е възможно.
Ако не си взимал книжка в бг, ще се поналожи да почетеш мъничко повече.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола