Супер Виза

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
jovani

Re: Супер Виза

Мнение от jovani »

pumpy написа:
jovani написа: Няма начин родителите на Пумпи да са получили виза само с изпращането на един паспорт с две други визи в него.
Освен в приказки от 1001 нощи.
Естествено, че не са. Но да си ме видял някъде да се оплаквам, че трябваво да се попълват документи ? Е няма как да вземеш виза ако не им попълниш формуляра, нали ? Другото, което пратиха беше покана от мен и преведен от майка ми акт за собственост. Това е.
Как е възможно от всяко нещо да се мрънка ? Искали адвокати за гаранти, искали банково извлечение, искали незнам си какво си. А ти не искаш ли виза, искаш. Ако не ти изнася, никой не те кара на сила да искаш виза. Когато искаш ще се съобразяваш....
Бравос. Сигурен съм че ако се понапънеш малко и ще се сетиш, че е имало и други документи - най-малкото писмо от банка/нотис ъф асесмънт (за селф емплoйед) или писмо от работодател, както и още няколко бумаги.

Както казахме има и друг вариант - отиваш в Европа и пътуваш свободно, без да те записват никъде, без да подаваш формуляри и да се редиш на опашки.
Има само 2 "графи" в базата данни: излязъл от ЕС (КПП, дата) и влязъл в ЕС (КПП, дата).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
pumpy

Мнение от pumpy »

jovani написа: Бравос. Сигурен съм че ако се понапънеш малко и ще се сетиш, че е имало и други документи - най-малкото писмо от банка/нотис ъф асесмънт (за селф емплoйед) или писмо от работодател, както и още няколко бумаги.

И да е имало, не е било причина да мрънкам по форумите и все да се жаля, че някой ми е виновен. Водимо, днес 7 години след първата им канадска виза не си спомням нищо негативно....

Както казахме има и друг вариант - отиваш в Европа и пътуваш свободно, без да те записват никъде, без да подаваш формуляри и да се редиш на опашки.
Има само 2 "графи" в базата данни: излязъл от ЕС (КПП, дата) и влязъл в ЕС (КПП, дата).

То до Трън можеш да отидеш даже и без тези "графи" ама те искали Канада, не Европа, не Трън. Въпрос на избор.
army

Мнение от army »

g.todorova написа:Здравейте,
Искам да попитам има ли вече хора, чиито родители са кандидатствали за супер виза. Интересува ме за колко време получихте отговор, къде направихте застраховка, с какви документи доказахте доход, с какви документи родителите ви доказаха доход и връзки в България, колко годишна виза са получили или пък ако е получен отказ какъв е бил мотивът. Всякаква информация и впечатления ще са полезни!
Благодаря Ви!
"Супер визата" удължава престоя на родители до 2 години. Тя не заменя 'Посетителските' такива, а нещо което частично заменя спонсорството./което м/у другото е доста бавна процедура/
Моя позната изкара такава виза за майка си -наскоро. Струваше и около $3000 -за иншуранс.
Но! -Иншуранса зависи от възраста на родитела, здравословното му състояние и разбира се от компанията в която застраховаш.
п.с. Майка и е на 80 години.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор