Защо младите напускат България
- optics
- Модератор
Защо младите напускат България
http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/04/1 ... a/?ref=rss"
Още малко от друг Витанов тук:
http://www.democrit.com/the_news.php?n=488"
Още малко от друг Витанов тук:
http://www.democrit.com/the_news.php?n=488"
Последно промяна от optics на Сря Апр 18, 2012 11:44 pm, променено общо 1 път.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Re: Защо младите напускат България
Щото има плащат повече пари,за какво друго мислиш ,за убавата им култура ли ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Щото не им харесва в БГ.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Напротив,много им харесва,но няма парички,а и баба знае че всеки в България иска да има хубава кола,жилище и свобода,а и там всеки е началник,никой не иб..а да бачка мизерни работи
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Любопитна съм да разбера какво мисли Джовани за първата статия, пост-ната от Оптикс 

If everything seems under control you're just not going fast enough
- roumensp
Мдаа, супер-далавера, работиш като началник и ти плащат като на чистачка. Е затова "началническият" експириънс от БГ не фърфи тука.myhata II написа:..... и там всеки е началник,никой не иб..а да бачка мизерни работи

- optics
- Модератор
Отчасти затова България е на тоя хал - все наблягаме на културата (вижте темата за култура (културен шок) как за нула време събра повече читатели и писатели).
Интерпретаторското с предимство. Предполагам никой не е прочел втората статия, където се дискутира тоя момент.
Ако в Япония си отишъл в автосервиз и работниците питат какво работиш и кажеш че работиш в науката - започват да ахкат и да те гледат с възхищение. В България в същата ситуация казват - хм.. и как е... дават ли парички ??? Като чуят "не" - казват - Ами защо стоиш там тогава ???
Мухата е типичен представител на българското мислене по отношение на науката. Мнозинство.
Жалко, но факт.
Що се отнася какво мисли Джовани - то е ясно какво мисли - учените да имат бизнес нюх, (основния им проблем е че го няма и пр) глупости в тоя дух.
Интерпретаторското с предимство. Предполагам никой не е прочел втората статия, където се дискутира тоя момент.

Ако в Япония си отишъл в автосервиз и работниците питат какво работиш и кажеш че работиш в науката - започват да ахкат и да те гледат с възхищение. В България в същата ситуация казват - хм.. и как е... дават ли парички ??? Като чуят "не" - казват - Ами защо стоиш там тогава ???
Мухата е типичен представител на българското мислене по отношение на науката. Мнозинство.
Жалко, но факт.
Що се отнася какво мисли Джовани - то е ясно какво мисли - учените да имат бизнес нюх, (основния им проблем е че го няма и пр) глупости в тоя дух.
Последно промяна от optics на Чет Апр 19, 2012 12:29 pm, променено общо 1 път.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Любопитна си да прочетеш 100 реда писмена демагогия? Аз ще ти дам резюме - учените в България не разбират от бизнес иначе могат да продават на учениците билети за обсерваторията на върха на планината и така да се финансират. Пък и най-вероятно тия учени са лузъри, защото всички приятели на Джовани в България са милионери, а детските градини в Лозенец са по половин квадратен километър (500,000 квадратни метра за който не стопля). Да не говорим, че в Америка бият негрите, а полицията в Торонто вчера е застреляла 15 човека.GRus написа:Любопитна съм да разбера какво мисли Джовани за първата статия, пост-ната от Оптикс
Ще ги застреля,като не слушат така е ,и негрите ще бият,това е С Америка тука Полицията е ЦАР 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Няма млад и интелигентен човек, който аз да познавам, да живее извън БГ-то и да иска да живее там и да му харесва в БГ. Младите хора, които напускат БГ, но им харесва да живеят там в мнозинството си са с чалгаро-мутрагенски идеали и основната им цел и мото в живота са думите "ям и пия в БГ".myhata II написа:Напротив,много им харесва,но няма парички,а и баба знае че всеки в България иска да има хубава кола,жилище и свобода,а и там всеки е началник,никой не иб..а да бачка мизерни работи
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
По полека с обобщенията младежо! Аз пък имам приятели, които не са чалгари , не понасят мутрите и не искат да емигрират.valioiko написа:Няма млад и интелигентен човек, който аз да познавам, да живее извън БГ-то и да иска да живее там и да му харесва в БГ. Младите хора, които напускат БГ, но им харесва да живеят там в мнозинството си са с чалгаро-мутрагенски идеали и основната им цел и мото в живота са думите "ям и пия в БГ".myhata II написа:Напротив,много им харесва,но няма парички,а и баба знае че всеки в България иска да има хубава кола,жилище и свобода,а и там всеки е началник,никой не иб..а да бачка мизерни работи
-
- Обратна връзка:
Защото нямат перспектива. Варианта да работят за някой свинар или овчар или бивш бюфетчик или комсомолец (респективно неговия син) не ги устройва. И мен не ме устройваше затова съм тук. Племенника ми мисли по същия начин в момента. Няма светлина в дъното на тунела. Има едно общо усещане за обреченост. Което никак не се харесва на децата с малко акъл в главата.
- mortigur
- Обратна връзка:
Според мен младите напускат защото България няма развита икономика. Оттам и липса на работа. През 2008 година беше съвсем различно.mwanza написа:Защото нямат перспектива. Варианта да работят за някой свинар или овчар или бивш бюфетчик или комсомолец (респективно неговия син) не ги устройва. И мен не ме устройваше затова съм тук. Племенника ми мисли по същия начин в момента. Няма светлина в дъното на тунела. Има едно общо усещане за обреченост. Което никак не се харесва на децата с малко акъл в главата.
Taxation is theft.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Нито четеш, нито разсъждаваш!IFF написа:По полека с обобщенията младежо! Аз пък имам приятели, които не са чалгари , не понасят мутрите и не искат да емигрират.valioiko написа:Няма млад и интелигентен човек, който аз да познавам, да живее извън БГ-то и да иска да живее там и да му харесва в БГ. Младите хора, които напускат БГ, но им харесва да живеят там в мнозинството си са с чалгаро-мутрагенски идеали и основната им цел и мото в живота са думите "ям и пия в БГ".myhata II написа:Напротив,много им харесва,но няма парички,а и баба знае че всеки в България иска да има хубава кола,жилище и свобода,а и там всеки е началник,никой не иб..а да бачка мизерни работи
Да, имаше един строителен балон, дето го надуваха, надуваха...mortigur написа:mwanza написа:През 2008 година беше съвсем различно.

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"