Всички мнения се базират именно на личния опит.JennyAnyDots написа:
но ще се радвам, ако в тази тема преобладават личните конкретни разкази.
.
Не вярвам някой да казва нещо небазирано на личния му опит.
Всички мнения се базират именно на личния опит.JennyAnyDots написа:
.
Съгласна. Но аз имах предвид лични разкази по темата, а не извън нея.kefche1 написа:Всички мнения се базират именно на личния опит.JennyAnyDots написа:
.
Не вярвам някой да казва нещо небазирано на личния му опит.
Е има как да няма значение годината. Преди 2001 куцо кьораво и сакато са взимали ... в същата област.Independent написа:2005, малко след атентатите в Лондон. Но не виждам как това има някакво значение.crusader написа:За коя година става въпрос ?Independent написа:Аз съм го писала и друг път, но незнайно защо никой не ми вярва.
Предимно чужденци са ни помагали, въпреки че най-добрите ни "приятели" са българи.kefche1 написа:не съм живял няколко години в Канада.budtel написа:kefche1, ако си живял няколко години в Канада би трябвало да си рабрал, че хората са почти еднакви без значение каква народност са и от къде идват. Трябва да ти кажа, че българите са доста по-културни от някои други народности, които не искам да споменавам. На мен са ми помагали българи. Чужденците са други ние никога няма да станем близки с тях. Те са много различни.
btw на мен именно чужденците ми помогнаха.
българите се опитваха да ме дърпат назад/с 1-2 изключения/.
затова това което написах е най-съвременната информация за положението в Канада.
Аз май се досещам за какво точно намекваш с важния момент, но няма да се получиcrusader написа: Е има как да няма значение годината. Преди 2001 куцо кьораво и сакато са взимали ... в същата област.
След това настана малък ужас.
Значи 2005 без канадско образование без канадски опит за броени дни стана работата ? Или това е някакъв невероятен късмет или пропускаш важен момент. Казвам го защото имам отлична представа от пазара на труда точно в тази област точно в тази година.
Ми не намеквам за нищо.Попитах. Ако си се досетила за "нещото " може само да съжаляваме че няма да "се получи" тоест да се сподели. Това "нещо" може да е някакви невероятни и доказани способности напримерIndependent написа:Аз май се досещам за какво точно намекваш с важния момент, но няма да се получиcrusader написа: Е има как да няма значение годината. Преди 2001 куцо кьораво и сакато са взимали ... в същата област.
Значи 2005 без канадско образование без канадски опит за броени дни стана работата ? Или това е някакъв невероятен късмет или пропускаш важен момент. Казвам го защото имам отлична представа от пазара на труда точно в тази област точно в тази година.
Нали ? Никой и не пита на интервю. Нито за образование нито за канадски опит. Най-вече когато нямаш и двете и си дошъл преди 2 седмици. Защото никога не стигаш до интервю. В общия случай.Independent написа:
А, и на никое интервю до момента никой не ме е питал защо нямам канадско образование.
Моят опит е от Ванкувър, за положението в Монреал и Квебек си нямам и най-малката представа.crusader написа:Е има как да няма значение годината. Преди 2001 куцо кьораво и сакато са взимали ... в същата област.Independent написа:2005, малко след атентатите в Лондон. Но не виждам как това има някакво значение.crusader написа:За коя година става въпрос ?
И аз мога да потвърдя, че работа в ИТ има и то доста , "проблема" е че е предимно за средни и високи позиции, а повечето от БГ емигрантите не са подготвени за тези нива - липса на добър език.roumensp написа: Ако някой тръгне да твърди, че в момента няма работа в IT, ще му кажа, че моята фирма точно сега търси софтуерни и хардуерни инженери, дори дава бонуси на служители, които препоръчат някой и той после е назначен.
Гледай сега, не искам да споря. Няма и интерес да лъжа. Още повече, че действително има хора от форума, които ме познават и знаят как точно се развиха нещата.crusader написа:Ми не намеквам за нищо.Попитах. Ако си се досетила за "нещото " може само да съжаляваме че няма да "се получи" тоест да се сподели. Това "нещо" може да е някакви невероятни и доказани способности напримерIndependent написа:Аз май се досещам за какво точно намекваш с важния момент, но няма да се получиcrusader написа: Е има как да няма значение годината. Преди 2001 куцо кьораво и сакато са взимали ... в същата област.
Нали ? Никой и не пита на интервю. Нито за образование нито за канадски опит. Най-вече когато нямаш и двете и си дошъл преди 2 седмици. Защото никога не стигаш до интервю. В общия случай.Independent написа:
А, и на никое интервю до момента никой не ме е питал защо нямам канадско образование.
Моята е странна. Аз дойдох с лош английски и 0 френски, та се наложи да се бачкам яко и да се раздавам първата година и половина, докато се докажа и да стъпя на килимчето. Тогава обаче разбрах, че не си харесвам повече професията, зарязах я и сега си живея безгрижно, правейки това, което ме кефи.JennyAnyDots написа:Също горещо се надявам да пишат и хора с различен ъгъл и професии - например Ейблъд
Ей с това съм супер съгласен. Изобщо, ако погледнете сериозно на нещата темата е безсмислена. Тове, че нещо е работило за мен или за някой друг, далече не значи, че ще работи и за вас. И мога да го подтвъдя с примери от колеги стоматолози, с които дайдеохме заедно около 2004 година. Ако вие сами нямате представа какво и как ще постигнете, то жална ви майка още с пристигането. "Напишете си домашното много преди да се появите на терминал2 на летище София".ablood написа: Не вярвайте на доброжелатели, уверяващи ви, че: