Супер Виза
-
Супер Виза
Здравейте,
Искам да попитам има ли вече хора, чиито родители са кандидатствали за супер виза. Интересува ме за колко време получихте отговор, къде направихте застраховка, с какви документи доказахте доход, с какви документи родителите ви доказаха доход и връзки в България, колко годишна виза са получили или пък ако е получен отказ какъв е бил мотивът. Всякаква информация и впечатления ще са полезни!
Благодаря Ви!
Искам да попитам има ли вече хора, чиито родители са кандидатствали за супер виза. Интересува ме за колко време получихте отговор, къде направихте застраховка, с какви документи доказахте доход, с какви документи родителите ви доказаха доход и връзки в България, колко годишна виза са получили или пък ако е получен отказ какъв е бил мотивът. Всякаква информация и впечатления ще са полезни!
Благодаря Ви!
- JennyAnyDots
Re: Супер Виза
Какво е "Супер Виза" - виза за многократно влизане ли?
- roumensp
http://www.cic.gc.ca/english/visit/supervisa.asp"JennyAnyDots написа:Какво е "Супер Виза" - виза за многократно влизане ли?
Между другото за пръв път тази година реших да поканя единият от родителите си в Канада (другият е зает и не може да дойде тази година). Трябва да се има в предвид, че родителите ми са пътували в много държави по света - били са в почти всички страни от Западна Европа през 80-те години, а също и в доста държави от близкият изток, Африка и повечето бивши соц. страни от Източна Европа, но никога не са пътували до Северна Америка.
Е като видях какви документи се изискват и се хванах за главата - все едно, че подават апликация да имигрират. То не са банкови извлечения, застраховки, декларации, документи за имоти, описание на това къде са работили, роднините им до 9-то коляно, покани - нотариално заверени, писма от работодатели, писма от данъчни, преводи, легализации, щуротии - всичко това, приложено с паспорта се праща в Букурещ (при което ти държат паспорта, или рискуваш да го загубиш по пътя, което е незаконно в повечето страни по света - никъде в предишните им пътувания никой не е имал право да им задържа паспорта, освен ако не си обвинен в криминално деяние).
Само като се сетя, как навремето (преди да влезем в ЕС) взимах работна виза за Италия само с едно писмо от работодател (и пак ме дразнеше, че се чака много на опашка), или пък в Малта пристигнах с покана и 2 снимки и ми издадоха виза на летището... В момента всеки Българин може да се качи на евтин самолет за 30-тина евро, да пие едно кафе или да обядва в Париж и да се прибере само с една лична карта в джоба.
В Канада ти издават виза все едно, че си американски шпионин, влизащ във Нацистка Германия по време на втората световна война.
Е като видях какви документи се изискват и се хванах за главата - все едно, че подават апликация да имигрират. То не са банкови извлечения, застраховки, декларации, документи за имоти, описание на това къде са работили, роднините им до 9-то коляно, покани - нотариално заверени, писма от работодатели, писма от данъчни, преводи, легализации, щуротии - всичко това, приложено с паспорта се праща в Букурещ (при което ти държат паспорта, или рискуваш да го загубиш по пътя, което е незаконно в повечето страни по света - никъде в предишните им пътувания никой не е имал право да им задържа паспорта, освен ако не си обвинен в криминално деяние).
Само като се сетя, как навремето (преди да влезем в ЕС) взимах работна виза за Италия само с едно писмо от работодател (и пак ме дразнеше, че се чака много на опашка), или пък в Малта пристигнах с покана и 2 снимки и ми издадоха виза на летището... В момента всеки Българин може да се качи на евтин самолет за 30-тина евро, да пие едно кафе или да обядва в Париж и да се прибере само с една лична карта в джоба.
В Канада ти издават виза все едно, че си американски шпионин, влизащ във Нацистка Германия по време на втората световна война.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
- roumensp
Ами от такава държава сме, 'кво да правиш. За немалък брой държави има безвизов режим.jovani написа:В Канада ти издават виза все едно, че си американски шпионин, влизащ във Нацистка Германия по време на втората световна война.
Явно в Канада гореизброените държави не са на особен почет. Когато майка ми и баща ми кандидатстваха за канадска виза, просто си пратиха паспортите. Вутре имаше американска и австралийска виза, валидни по това време визи. След 2 седмици им върнаха паспортите със съответната канадска виза положена. Без въпроси, без усложнения.jovani написа:Между другото за пръв път тази година реших да поканя единият от родителите си в Канада (другият е зает и не може да дойде тази година). Трябва да се има в предвид, че родителите ми са пътували в много държави по света - били са в почти всички страни от Западна Европа през 80-те години, а също и в доста държави от близкият изток, Африка и повечето бивши соц. страни от Източна Европа, но никога не са пътували до Северна Америка.
BTW нали се сещах кои хора получаваха паспорти и изходни визи през 80 години в България

Е, ти си специален случай и винаги си готов да кажеш на черното - бяло.pumpy написа:Явно в Канада гореизброените държави не са на особен почет. Когато майка ми и баща ми кандидатстваха за канадска виза, просто си пратиха паспортите. Вутре имаше американска и австралийска виза, валидни по това време визи. След 2 седмици им върнаха паспортите със съответната канадска виза положена. Без въпроси, без усложнения.jovani написа:Между другото за пръв път тази година реших да поканя единият от родителите си в Канада (другият е зает и не може да дойде тази година). Трябва да се има в предвид, че родителите ми са пътували в много държави по света - били са в почти всички страни от Западна Европа през 80-те години, а също и в доста държави от близкият изток, Африка и повечето бивши соц. страни от Източна Европа, но никога не са пътували до Северна Америка.
BTW нали се сещах кои хора получаваха паспорти и изходни визи през 80 години в БългарияКазвам ти от личен опит. Има основание канадците да са малко подозрителни.
На мен 3-ма познати ми обясняваха по 3 пъти как се изкарвала Канадска виза докато разбера всички врътки. Може и да съм предобрил с документите, но да ти кажа честно не знам и за какво да идват родителите ми - да видят 4-5 забележителности в Торонто, при положение, че са били в Париж, Рим, Венеция, Берлин, Бон, Барселона, Мадрид, Амстердам, Брюж, Монако, Марсилия, Ница, Пиза, Модена, Москва и къде ли още не.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Моите идват за да видят нас и внуците си. Другото няма да го коментирам.jovani написа:..... но да ти кажа честно не знам и за какво да идват родителите ми - да видят 4-5 забележителности в Торонто, при положение, че са били в Париж, Рим, Венеция, Берлин, Бон, Барселона, Мадрид, Амстердам, Брюж, Монако, Марсилия, Ница, Пиза, Модена, Москва и къде ли още не.
По темата: мен малко ме смущава въпроса с медицинските изследвания, за получаване на тази виза. Аз не виждам начин баща ми да го мине този преглед, което значи, че старата форма на виза за до6 месеца престой е по-благоприятна за някои случай. Браво все пак, че има и други възможности. Това, което е интересно е сподели някой къде и каква застраховка е намерил за посетителите в случая. Според мен това ще е тънкия моментс в случая.
Достаточно е да пратиш до консулството снимки на ягуарите, ланците и пердетата, за да се дигне лично генералния консул до София, където да постави визата на място.jovani написа:Между другото за пръв път тази година реших да поканя единият от родителите си в Канада (другият е зает и не може да дойде тази година). Трябва да се има в предвид, че родителите ми са пътували в много държави по света - били са в почти всички страни от Западна Европа през 80-те години, а също и в доста държави от близкият изток, Африка и повечето бивши соц. страни от Източна Европа, но никога не са пътували до Северна Америка.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Или да пробвам номера на Пумпи - пращат паспорти с 2 други визи, без никакви други документи и чакат да им се обадят по телефона и да ги питат каква виза им трябва и за колко време...Павел написа:Достаточно е да пратиш до консулството снимки на ягуарите, ланците и пердетата, за да се дигне лично генералния консул до София, където да постави визата на място.jovani написа:Между другото за пръв път тази година реших да поканя единият от родителите си в Канада (другият е зает и не може да дойде тази година). Трябва да се има в предвид, че родителите ми са пътували в много държави по света - били са в почти всички страни от Западна Европа през 80-те години, а също и в доста държави от близкият изток, Африка и повечето бивши соц. страни от Източна Европа, но никога не са пътували до Северна Америка.
- roumensp
Какво се правиш на изненадан, за пръв път ли чуваш че канадска виза много по-лесно се получава, ако вече имаш валидна US виза ? Логиката е проста - щом си успял да се промъкнеш през американската цедка (която е по-ситна от канадската), едва ли има нещо, което би представлявало проблем за получаване на канадска виза. Просто приемат на доверие работата на колегите си от US, това е.jovani написа:Или да пробвам номера на Пумпи - пращат паспорти с 2 други визи, без никакви други документи и чакат да им се обадят по телефона и да ги питат каква виза им трябва и за колко време...
Знаеш ли как съм си вадил канадска виза докато бях на работна виза в US - отивам сутринта в консулството, без апойнтмънт, попълвам формите на място, подавам ги, питат ме 1-2 въпроса, после чакам един-два часа и горе долу в 1-2 часа следобед си получавам паспорта с визата. Това беше преди доста години, разбира се, сега може и да са позатегнали нещата, не знам ...
Аз не се кахъря дали "лесно" или "трудно" ще издадат визата - почти 100% съм убеден, че няма да има проблеми да получи виза.
Това от което се оплаках е че има прекалено много формуляри и изискват прекалено много ненужна информация.
Странно защо винаги се опитвате да извъртате темата, когато засегнатият проблем не ви изнася?
Няма начин родителите на Пумпи да са получили виза само с изпращането на един паспорт с две други визи в него.
Освен в приказки от 1001 нощи.
Това от което се оплаках е че има прекалено много формуляри и изискват прекалено много ненужна информация.
Странно защо винаги се опитвате да извъртате темата, когато засегнатият проблем не ви изнася?
Няма начин родителите на Пумпи да са получили виза само с изпращането на един паспорт с две други визи в него.
- roumensp
??? Защо да не ми изнася ? Все едно ми е ... освен ако не почнеш да преувеличаваш.jovani написа:Странно защо винаги се опитвате да извъртате темата, когато засегнатият проблем не ви изнася?
Не, няма начин. Но ако са кандидатствали от Щатите, със сигурност са им искали по-малко документи, отколкото се искат от България.jovani написа:Няма начин родителите на Пумпи да са получили виза само с изпращането на един паспорт с две други визи в него.
Толкова ли не можеш да разбереш, че на държави като България все още не се гледа с голямо доверение навсякъде по света, затова е цялата тая бумащина. И може би имат основание ... предполагам че си спомняш за историите с нашите цигани във Франция.
Между другото и аз имам 2 американски, една австралийска, една сингапурска и една хонг-конг виза в Канадският ми паспорт (с изтекъл срок). Но това няма никакво значение защото в днешно време всичките ви влизания и излизания се записват в база данни (със сигурност в ЕС, Сев. Америка и Комън Уелт, не бих се учудил ако повечето големи страни са вързани към същата база данни). Ако се загледате в мониторите на имиграционните, когато влизате в Канада или България - ще видите всичките си визи и всичките си влизания и излизания в/от дадена държава през последните 10-тина години.roumensp написа:Не, няма начин. Но ако са кандидатствали от Щатите, със сигурност са им искали по-малко документи, отколкото се искат от България.jovani написа:Няма начин родителите на Пумпи да са получили виза само с изпращането на един паспорт с две други визи в него.
Естествено, че не са. Но да си ме видял някъде да се оплаквам, че трябваво да се попълват документи ? Е няма как да вземеш виза ако не им попълниш формуляра, нали ? Другото, което пратиха беше покана от мен и преведен от майка ми акт за собственост. Това е.jovani написа: Няма начин родителите на Пумпи да са получили виза само с изпращането на един паспорт с две други визи в него.
Как е възможно от всяко нещо да се мрънка ? Искали адвокати за гаранти, искали банково извлечение, искали незнам си какво си. А ти не искаш ли виза, искаш. Ако не ти изнася, никой не те кара на сила да искаш виза. Когато искаш ще се съобразяваш....