Туристическа виза по време на процедурата
- Double Trouble
Туристическа виза по време на процедурата
Някой пробвал ли е да си извади туристическа виза за Канада докато му тече процедурата за емиграция?
Искаме да посетим наши приятели в Монреал, но се опасяваме, че може да ни откажат заради подадените документи за емиграция.
Даже обмисляхме само единия да поиска виза и да отиде (евентуално).
Искаме да посетим наши приятели в Монреал, но се опасяваме, че може да ни откажат заради подадените документи за емиграция.
Даже обмисляхме само единия да поиска виза и да отиде (евентуално).
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
- UnHoly
- Напуснал форума
Re: Туристическа виза по време на процедурата
Какво ви кара да мислите, че ще получите отказ? В гида на министерството споменава ли се да се въздържате от кандидатстване за туристическа виза при определени обстоятелства?
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
- Double Trouble
Не, по-скоро неофициално. Притеснява ни, че може да си помислят, че ни е писнало да чакаме и искаме да пробваме да заминем по друг начин за постоянно.
Разказваха ни за семейство, на което са отказали учебни визи, въпреки че дори са платили таксите си за университета, с мотива, че си имало други процедури за емиграция, а те нито са споменавали, че искат да емигрират, нито нищо. Имиграционните просто са наясно, че хората правят шмекерии всякакви и се застраховат.
В нашият случай наистина искаме да отидем на гости, а и да се ориентираме на място за някои неща, но именно това ни притеснява, че може да имат някакви неписани правила да не издават туристически визи на хора, които са заявили вече интерес за емиграция. Все пак е ясно, че ако решат да не дадат на някой виза, ще си измислят причини.
Не, че ни пречи да пробваме, но ако има форумци, на които вече са им отказали в подобна ситуация, поне да не хабим нерви и средства.
Разказваха ни за семейство, на което са отказали учебни визи, въпреки че дори са платили таксите си за университета, с мотива, че си имало други процедури за емиграция, а те нито са споменавали, че искат да емигрират, нито нищо. Имиграционните просто са наясно, че хората правят шмекерии всякакви и се застраховат.
В нашият случай наистина искаме да отидем на гости, а и да се ориентираме на място за някои неща, но именно това ни притеснява, че може да имат някакви неписани правила да не издават туристически визи на хора, които са заявили вече интерес за емиграция. Все пак е ясно, че ако решат да не дадат на някой виза, ще си измислят причини.
Не, че ни пречи да пробваме, но ако има форумци, на които вече са им отказали в подобна ситуация, поне да не хабим нерви и средства.
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
- UnHoly
- Напуснал форума
По мое мнение няма да е лесно да се намери кой да ви отговори, защото до скоро процедурата беше доста кратка и едва ли се е налагало да се правят "експедиции" на място с разузнавателна цел... Обаче, кой знае, може да се намери някой с достоверна информация 

Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
На моя позната и издадоха виза преди седмица
документите до Виена ги е пуснала преди около шест месеца. Пробвайте за около две седмици ще ви отговорят.

- Double Trouble
Е, това е супер информация. Благодаря 

DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
- optics
- Модератор
Да, аз.Double Trouble написа:Някой пробвал ли е да си извади туристическа виза за Канада докато му тече процедурата за емиграция?
Не ми дадоха. По-точно не ми отговориха нищо. За мен си остана загадка дали е било нарочно или са се изгубили документите.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- Double Trouble
Optics, благодаря за информацията.
Решихме да пробваме, пък каквото стане. Ако ни отрежат - отрежат.
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011

Само да не ви отрежат на интервюто.Double Trouble написа:Optics, благодаря за информацията.
Не помня коя е темата, но ако ви се занимава може да се разтърсите във форума. Беше споделена историята на едно семейство заминало в Монреал на посещение при близки и "случайно" им се ражда детенце там. Та на интервюто са ги отрязали, хем заради раждането, хем заради желанието да си спечелят някой друга точка по време на процедурата.
Не давам съвети, но проучете внимателно. Успех!
Vouloir, c'est pouvoir!
Според мен ако сте на ниво Кебек няма да има причина да ви откажат, защото реално до сега нямате нищо, което да показва, че искате да имигрирате. Ако сте на нифо федерална виза, то е малко трудо да искате едновременно и туристическа виза и виза за постоянно пребиваване и едната поне ще ви откажат.
Съвсем скоро се интересувах за туристическа виза по време на процедурата и дали евентуален отказ би повлияло на кандидатурата ми за Квебек и ми отговориха, че туристическата е по федералната процедура,а аз съм подала документи по провинциалната, така че не би трябвало да имат нещо общо, но само те си знаят.
-
Този случай е строго индивидуален. ако на някого са му дали туристическа виза докато е течала процедурата и след това са му дали сертификат, това не означава че същото ще се случи и на Вас. Никой неможе да каже как ще действат имиграционните.
-
"Double Trouble", какво стана, дадоха ли Ви визи?
И на мен ми е интересно какво стана? Или може би сте на екскурзия вечеpepiliverpool написа:"Double Trouble", какво стана, дадоха ли Ви визи?