Линк към много интересна статия по въпроса:
http://www.cbc.ca/news/world/story/2012 ... ation.html"
Въпроси от изпращащи документи 2012 г.
Re: Въпроси от изпращащи документи 2012 г.
http://www.cic.gc.ca/english/department ... -03-28.asp"
Май ще се промени цялата процедура и ще стане като в Австралия и НЗ, с предварително оценяване на дипломите
Май ще се промени цялата процедура и ще стане като в Австралия и НЗ, с предварително оценяване на дипломите

-
Крайно време беше. За съжаление това ще намали шансовете на много българи заради неадекватните БГ дипломи и слабото владеене на езиците. Но поне ще постави нещата в реална перспектива - хората ще знаят какво да очакват, вместо да бъдат разочаровани от огромното разминаване между рекламата представена на потенциалните емигранти и реалността.24022012 написа:http://www.cic.gc.ca/english/department ... -03-28.asp
България е моята Родина!
-
Аз последно, преди няколко години, като гледах за Австаралия и НЗ, оценяваха професията, не дипломата.
Имат си браншови организации, първо пращаш там за асесемънт плащаш си таксата и м/у 6 и 9 месеца получаваш отговор.
С отговора дали професията която си работил и имаш ценз за нея е търсена и валидна за тия страни, имаш право да подаваш официалната форма за кандитстване.
Образованието, не знам какво ще му оценяват особено нащо смехотворното ...
Това, би наказало всички кандидат емигранти, защото образователните нива по целия свят са толкова различни. Или пък обратното, би дало приоритет на хората с по-кофти образование (отново визирам окаяните българчета) .. зависи как го направят
Имат си браншови организации, първо пращаш там за асесемънт плащаш си таксата и м/у 6 и 9 месеца получаваш отговор.
С отговора дали професията която си работил и имаш ценз за нея е търсена и валидна за тия страни, имаш право да подаваш официалната форма за кандитстване.
Образованието, не знам какво ще му оценяват особено нащо смехотворното ...

Това, би наказало всички кандидат емигранти, защото образователните нива по целия свят са толкова различни. Или пък обратното, би дало приоритет на хората с по-кофти образование (отново визирам окаяните българчета) .. зависи как го направят

В Австралия, за да ти оценят професията, ти искат диплома за придобитото образование и доказателства за опита/стаж. И гледат доколко има припокриване в изучаваните предмети. Как да работиш като инженер например и да имаш релевантен опит по професията, т.е. да ти оценят професията, ако не си завършил съответното образование
Не че е много по темата за федералната процедура
, но нали уж Канада върви по стъпките на Австралия, та нищо чудно и дотам да стигнат.

Не че е много по темата за федералната процедура

Здравейте,
при теста точки за стаж се дават само за стаж по търсените 20 професии (имам 1 година по желана професия = 15 т.???) или общия стаж, който имаме ако имаме стаж по професии, които са Skill Type 0 or Skill Levels A or B of the NOC?
Work Experience (maximum 21 points)
You must have at least one year of full-time paid work experience, or the equivalent in part-time work. This experience must:
- be in an occupation listed in the National Occupational Classification (NOC) list and
- be listed in an occupation listed in Skill Type 0 or Skill Levels A or B of the NOC and
- have occurred in the past 10 years.
Благодаря!
при теста точки за стаж се дават само за стаж по търсените 20 професии (имам 1 година по желана професия = 15 т.???) или общия стаж, който имаме ако имаме стаж по професии, които са Skill Type 0 or Skill Levels A or B of the NOC?
Work Experience (maximum 21 points)
You must have at least one year of full-time paid work experience, or the equivalent in part-time work. This experience must:
- be in an occupation listed in the National Occupational Classification (NOC) list and
- be listed in an occupation listed in Skill Type 0 or Skill Levels A or B of the NOC and
- have occurred in the past 10 years.
Благодаря!
Следвайки всички линкове се добрах до официалното обявяване на NOC2011 - http://www.cic.gc.ca/english/department ... hanges.asp" .Lira написа: For the purposes of the Federal Skilled Worker Program list of eligible occupations, new applicants are advised to refer to the HRSDC website for the latest job descriptions and duties for each NOC.
Но тук намирам следната информация:
Това което много ме вълнува е дали цитата от Lira е от преди моята информация или от след... Може ли да пуснете линк към мястото, където пише това, че е добре да са по новия NOC новите документи?For applications received before January 31, 2012: CIC will assess the occupations of the applicants using only the NOC 2006.
For applications received on or after January 31, 2012: CIC will assess the occupations of the applicants according to either the NOC 2006 or 2011, whichever benefits the applicant most.
Съжалявам, че съм такъв буквояд, но просто при нас е от ключово значение дали ще гледат NOC 2006 или NOC 2011 - от това зависи дали да подаваме документи тази година или не...
Благодаря!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Здравейте отново 
Така като помислих, стигнах до извода, че когато и да са го написали това, че трябва да се следва новия NOC - за нас е все зле. Така че не ми трябва да знам дали е старо или ново, ами ми трябва линк към тези инструкции, защото наистина прерових сайта и единствено намирам това, че ще гледат и двата NOC-а и ще избират този, който е в полза на кандидатстващия.
Благодаря предварително за отговорите!

Така като помислих, стигнах до извода, че когато и да са го написали това, че трябва да се следва новия NOC - за нас е все зле. Така че не ми трябва да знам дали е старо или ново, ами ми трябва линк към тези инструкции, защото наистина прерових сайта и единствено намирам това, че ще гледат и двата NOC-а и ще избират този, който е в полза на кандидатстващия.
Благодаря предварително за отговорите!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears