Предстоящи промени във Федералната процедура

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
miteto
Модератор

Re: Предстоящи промени във Федералната процедура

Мнение от miteto »

pumasapu написа:но от друга страна собствените им статистически доклади показват, че се очаква дългосрочен недостиг на работници по skilled trades през следващите ДЕСЕТИЛЕТИЯ. Всеки иска да работи под покрив, но нали някой трябва първо да ти построи къщата?! А пък канадските младежи упорито отказват да се квалифицират като tradespeople... просто защото и те търсят лесното.
Мани ги статистическите доклади. В момента в Канада няма недостиг на нищо. Може би само на доктори и той е изкуствено създаден от тукашните лекарски асоциации. Skilled trades в момента в Онтарио е бъкано с кандидати които чакат да започнат apprenticeship (чиракуване) което трае 4-5 години и без което няма тапия накрая. Ама няма къде да започнат, щото малко фирми наемат чираци.
Имиграционната програма е за справяне с демографския проблем (който гони всички развити държави), не за справяне с някакви имагинерни липси на инженери или водопроводчици. Или мениджъри - хехе, нямало кандидати в Канада за мениджъри на какво да е :D
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

miteto написа:
pumasapu написа:но от друга страна собствените им статистически доклади показват, че се очаква дългосрочен недостиг на работници по skilled trades през следващите ДЕСЕТИЛЕТИЯ. Всеки иска да работи под покрив, но нали някой трябва първо да ти построи къщата?! А пък канадските младежи упорито отказват да се квалифицират като tradespeople... просто защото и те търсят лесното.
Мани ги статистическите доклади. В момента в Канада няма недостиг на нищо. Може би само на доктори и той е изкуствено създаден от тукашните лекарски асоциации. Skilled trades в момента в Онтарио е бъкано с кандидати които чакат да започнат apprenticeship (чиракуване) което трае 4-5 години и без което няма тапия накрая. Ама няма къде да започнат, щото малко фирми наемат чираци.
Имиграционната програма е за справяне с демографския проблем (който гони всички развити държави), не за справяне с някакви имагинерни липси на инженери или водопроводчици. Или мениджъри - хехе, нямало кандидати в Канада за мениджъри на какво да е :D
Райт он дъ мъни :y:
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

al_bulgaria написа:Според мен не сте прави. Нали в това е смисъла - да се изтеглят специалисти от други държави, защото има недостиг - фармацевти, инженери, доктори.....много се извинявам , но не всеки може да бъде един от тях...а реално всеки може да стане кранист или заварчик......
В никакъв случай не мога да се съглася с по-горе написаното. И едното и другото имат специфичен начин на правене, има постоянно усъвършенстване в дадената област. Не случайно си има определени специалности в училищата, оттам излизаш с най-ниската степен и тепърва започваш да се развиваш.
В една друга тема го написах, че от много висшисти няма кой да върши мръсната работа.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

miteto написа: Имиграционната програма е за справяне с демографския проблем (който гони всички развити държави), не за справяне с някакви имагинерни липси на инженери или водопроводчици. Или мениджъри - хехе, нямало кандидати в Канада за мениджъри на какво да е :D
Ми да си дойдем на думата. :handshake: :handshake:
Taxation is theft.
al_bulgaria

Мнение от al_bulgaria »

martatabs написа:
al_bulgaria написа:Според мен не сте прави. Нали в това е смисъла - да се изтеглят специалисти от други държави, защото има недостиг - фармацевти, инженери, доктори.....много се извинявам , но не всеки може да бъде един от тях...а реално всеки може да стане кранист или заварчик......
В никакъв случай не мога да се съглася с по-горе написаното. И едното и другото имат специфичен начин на правене, има постоянно усъвършенстване в дадената област. Не случайно си има определени специалности в училищата, оттам излизаш с най-ниската степен и тепърва започваш да се развиваш.
В една друга тема го написах, че от много висшисти няма кой да върши мръсната работа.

Прав си, че всяка професия си има тънкости и трудности. Но да сравниш Фармацевт със заварчик (например) не мога да приема, наистина.
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

al_bulgaria написа: Прав си, че всяка професия си има тънкости и трудности. Но да сравниш Фармацевт със заварчик (например) не мога да приема, наистина.
Всяка работа си има своите специфични изисквания и отговорности. Не мога да се съглася, че работата на инженер "Топлотехника" или по "Материалознание", учил 5,5 години и отговарящ за правилното надзираване на заваръчните елементи на кораби, самолети, сградни конструкции и т.н. (на практика трябва да е и заварчик, за да си разбира от работата) не е така отговорна както работата на фармацевт, например.
bp_de

Мнение от bp_de »

skwestarz написа:
al_bulgaria написа: Прав си, че всяка професия си има тънкости и трудности. Но да сравниш Фармацевт със заварчик (например) не мога да приема, наистина.
Всяка работа си има своите специфични изисквания и отговорности. Не мога да се съглася, че работата на инженер "Топлотехника" или по "Материалознание", учил 5,5 години и отговарящ за правилното надзираване на заваръчните елементи на кораби, самолети, сградни конструкции и т.н. (на практика трябва да е и заварчик, за да си разбира от работата) не е така отговорна както работата на фармацевт, например.
Ти с какво се съгласяваш или не си е твои проблем - просто това са излишни разъждения на глас да се сравняват ябълки с круши.... каква е деиствителноста с която щеш -не щеш ще се съобразяваш е друга работа.
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

bp_de написа: ...щеш -не щеш ще се съобразяваш
Аз проблем нямам. Всеки има право да изкаже своето мнение и да не налага своето над другиго "щеш -не щеш ще се съобразяваш".
Аватар
domino

Мнение от domino »

http://www.cicnews.com/2012/03/canadian ... 31472.html"

P.S. "Хубавите работи бързо стават, като любовта от пръв поглед." Като вземе много да се точи едно нещо и накрая става ... виж линка по-горе.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
acsior

Мнение от acsior »

IFF написа: Смисъла на критериите е ясен, идват хора на средна възраст(нали трябва стаж и диплома), с деца (че без тях все не достигат точките), уморени от учене, от грижи по децата(тука баби няма), и от тях я някой завърши нещо, я не.
Не се заяждам, но в момента говорим за федералната процедура, където децата не носят никакви точки (поне доколкото съм информиран).
Rock 'N' Roll
bossa nova

Мнение от bossa nova »

Здравейте!
Поне за сега не съм намерил отговор на въпроса си,както и тема,към която да го задам.Затова пиша в тази тема.
Ако имам стаж по професия,отговаряща по NOC по федералната в една фирма половин година,а в друга - година и половина - събирам ли точки,отговарящи за стаж от 2 години?... Или трябва да имам пълна 1 година,две години и така нататък?
Ще се радвам ако има кой да отговори на въпроса ми. :wasntme:
" - Това е невъзможно - казала Причината. - Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът. - Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
- Опитай... - прошепнала Мечтата. "
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

bossa nova написа:Здравейте!
Поне за сега не съм намерил отговор на въпроса си,както и тема,към която да го задам.Затова пиша в тази тема.
Ако имам стаж по професия,отговаряща по NOC по федералната в една фирма половин година,а в друга - година и половина - събирам ли точки,отговарящи за стаж от 2 години?... Или трябва да имам пълна 1 година,две години и така нататък?
Мисля че се разглежда професията, а не къде е работена.

For your application to be eligible for processing, you must:

•have a valid offer of arranged employment, OR
•have one year of continuous full-time paid work experience in at least one of the occupations listed here * OR
•be an international student enrolled in a PhD program in Canada (or graduated from a Canadian PhD program within the past 12 months) and meet certain criteria.

Теоретично, след като можете да го докажете не би трябвало да имате проблеми.
Taxation is theft.
bossa nova

Мнение от bossa nova »

mortigur написа:
bossa nova написа:Здравейте!
Мисля че се разглежда професията, а не къде е работена.

For your application to be eligible for processing, you must:

•have a valid offer of arranged employment, OR
•have one year of continuous full-time paid work experience in at least one of the occupations listed here * OR
•be an international student enrolled in a PhD program in Canada (or graduated from a Canadian PhD program within the past 12 months) and meet certain criteria.

Теоретично, след като можете да го докажете не би трябвало да имате проблеми.
Ясно.Благодаря ти много mortigur за точния отговор и пълната ,нужна информация по въпроса ми. :bow: :)
" - Това е невъзможно - казала Причината. - Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът. - Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
- Опитай... - прошепнала Мечтата. "
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Това което го поствам сега е общо взето от системата развален телефон(един ми каза,че на него му казали и ....),и в никакъв случай не искам да създавам излишни емоции и дискусии.Сега по същество:В компанипта имаме един южно кореец,който искаше да удари едно рамо на сестра си и семейството и да дойдат тука.Става въпрос да емигрират,като и сестра му и съпруга и са с више техническо образование.Човека стигна до емигрейшън сървиса за да получи най-пълна и точна информация защо тези хора не ги пускат да дойдат тука.Отговора от там бил следния:За тази година и следващата само по двадесет хиляди,като за тази бройката е заета.И хората с професии(не с дипломи) са с предимство.По думите на офицера,трябвало да си поизметат малко къщичката.

Дано да не е вярно,че толкова народ чака ,ама знаеш ли какво са намислили?
tot2311

Мнение от tot2311 »

Аз доколкото знам за тази и за следващата са по 10 000 човека.
Публикувай отговор