брак с ЧУЖДЕНЕЦ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
alesa88

брак с ЧУЖДЕНЕЦ

Мнение от alesa88 »

здравейте,омъжена сам за канадски гражданин от 15.01.2012 година,това улеснява ли кандидатстването за виза,и вярно ли е че визата ще е безплатна,коя фирма да използвам за да си пратя документите и колко време горе долу се чака за да си я получа.БЛАГОДАРА<Я
alesa88 написа:zdraveite,omujena sam za kanadski grajdanin ot 15.01.2012 godina,tova ulesnqva li kandidatstvaneto za viza,i vqrno li e che vizata 6te e bezplatna,koq firma da izpolzvam za da si pratq dokumentite i kolko vreme gore dolu se chaka za da si q polucha.BLAGODARA<Q
От модератора - моля, пишете на кирилица, следващото мнение написано на латиница ще бъде изтрито директно.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Кажи на чужденеца да прочете в официалния сайт.
Моля!
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
pumpy

Re: brak s CHUJDENEC

Мнение от pumpy »

Поредната сапунка :lol: Нека чужденецът прочете на някой от официалните езици за какво става дума. Също така, чужденецът може да ти подаде документите и не се налага да се ползва фирма. Тогава може да е по-евтинко, но кой знае дали е базплатно - нямам време да проверявам.
hanasparuh

Re: brak s CHUJDENEC

Мнение от hanasparuh »

Съпругът ти трябва да те спонсорира. Няма почти никакви изисквания; ако е в квебек, ще подпише една декларация че няма да излизаш на социал за 3 години. Малко снимки от свадбата също помагат... повече инфо на http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... spouse.asp"
България е моята Родина!
Atina78
Обратна връзка:

Re: брак с ЧУЖДЕНЕЦ

Мнение от Atina78 »

Няма проблем то си има програма за това, но съпругът ти трябва да е по-наясно, чрез спонсорство мисля както са го писали преди мен. До година се заминава и се плаща визата от вас. Не се налага фирма. Нужно е съпругът ви да ви изпрати необходимите формуляри, покана....пишете в гугъл и все ще излезе нещо по въпроса, а най-добре от официалния сайт.
Интервю - 15 март 2011 - успешно :) (party)
Документи до Букурещ - 4 април 2011
Баркодове - 11 май 2011
Медицински - получени на 11.11.2011, направени на 21.11.2011
ОК на медицинските - 14.12.2011
alesa88

Мнение от alesa88 »

благодаря ви много
alesa88

Мнение от alesa88 »

а дали ще ме върнат без виза от границата v kvebek.до квебек няма директен полет,ако замина през друга държава и съм без виза,дали от там ще ме пуснат да летя do kvebek
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

alesa88 написа:а дали ще ме върнат без виза от границата v kvebek.до квебек няма директен полет,ако замина през друга държава и съм без виза,дали от там ще ме пуснат да летя do kvebek
Въпросите които задаш наистина звучат странно.
Все пак да ти отговора - без валидна виза за Канада няма да те пуснат да се качиш в самолета, т.е. няма как да стигнеш до границата в Квебек.

Връщайки се към първоначалният въпрос и повтарайки някои от писалите по-горе в темата - след като си омъжена за канадски гражданин и искаш да дойдеш да живееш в Канада, процедурата е следната: съпругът ти трябва да те спонсорира, като за целта преди всичко трябва да прочетете внимателно какво пише в официалният сайт, а именно че той трябва да отговаря на условията да бъде спонсор и едва тогава, на тази база да получиш статут за постоянно пребиваващ в Канада. Процедурата отнема в порядъка на 6 до 9 месеца, свързана е с попълването и подаването на различин документи пред канадските власти и доколкото знам има такси за обработка на документите, т.е. не е съвсем безплатна.

Отдeлно от визата за спонсориране съпруга ти може да ти изпрати покана за посетителска виза и да му дойдеш в Канада на гости, но в този случай няма да имаш статут в Канада, а ще си само като турист.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
alesa88

Мнение от alesa88 »

извинявам се за глупавите въпроси,може ли да попитам колко време се чака за виза visitor.тя е платена и имам готовите документи.колко дни е процеса в букурещ,някой дали знае със сигурност :(
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

alesa88 написа:.колко дни е процеса в букурещ,някой дали знае със сигурност :(
Да, служителите от визовото бюро! За подробности - чети в сайта http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... sitors.asp"
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
alesa88

Мнение от alesa88 »

а за колко време важи тя
hanasparuh

Мнение от hanasparuh »

alesa88 написа:а за колко време важи тя
С туристическа виза може да останеш до 6 месеца в страната; но това може да се удължи с няколко месеца на място.

Обаче, кажи на мъж ти да прочете внимателно какво пише на сайта. Има два пътя на процедурата и два различни комплекта документи: за роднини, които са още в чужбина и за такива които са легално в Канада. Първата отнема по малко време, както Коко писа: 6 до 9 месеца; втората е по-бавна: 12 до 15 месеца (поне така беше преди 7-8 години).
България е моята Родина!
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Не знам къде си го намерила този канадец и кога си успяла да го навиеш да се ожените, но фактът, че нито ти, нито той сте имали някаква представа за това какво следва след сключването на брака е доста интересен.

Съмнява ме, че в твоя случай няколко снимки от сватбата ще са достатъчни да убедите канадските имиграционни, че не си се омъжила за него само заради това, че е "ЧУЖДЕНЕЦ" ;)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

От тяхна гледна точка, Алеся е чужденката ;-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Marto написа:Не знам къде си го намерила този канадец и кога си успяла да го навиеш да се ожените, но фактът, че нито ти, нито той сте имали някаква представа за това какво следва след сключването на брака е доста интересен.

Съмнява ме, че в твоя случай няколко снимки от сватбата ще са достатъчни да убедите канадските имиграционни, че не си се омъжила за него само заради това, че е "ЧУЖДЕНЕЦ" ;)

А бе в живота стават и по-странни неща.. Нищо нередно няма да се влюбят без преди това нито единият от тях да е мислил за спонсорство (момъкът) или емиграция (девойката)..
Другият вариант разбира се е някой да ни "дърпа крачето" и да гледа сеир..

То е явно че девойчето ако е (for real) си няма на престава нито къде е тръгнала нито как се стига до там.. това обаче не е грях стига да желае да положи малко усилия за да може да влезе в час.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Публикувай отговор