Успех и занапред, и благодаря, че споделяте първите си впечатления
Светът не се върти около "центъро". Освен ако не говорим за бездетни кариеристи с твърдо намерение да учат и двамата. Не, че няма университети и всичко друго извън даунтаун...Kan_Tangra написа:Мое субективно мнение е, да се дистанцирате от квартали, които са далеч на изток, (мон-ийст), далеч на север (мон-норД), далеч на запад (ла-шин), и евентуално далеч на юг (само за новопристигнали с деца). Ако всеки има кола, не е толкова страшно....
Кои квартали остават, преценяйте сами. Вердън е удобен като позиция, но пък е със стари блокове и доста мизерия. Разбира се, има и хубави места. Има доста българи там. НДГ също сравнително лесно се пътува до центъра. По-хубавите места са и по-скъпи: дайнтаун, уестмаунт, широкия център, вкл нагоре към хълма мон роял, платото монроял....
Не лоши варианти за места са даунтаун (особено ако нямате деца), района до унив де Монреал, оранжевата линия на метрото около жан-талон, (на метро мон роял е по-скъпо),
доста българи избират НДГ, или кот сейнт люк (последното ми се вижда малко далеч, но с кола не е чак толкова лошо).
Района на метро Вендом също не е лош. И улица шербрук на запад от Декари.
не малко, а доста далеч, дори и с кола. Забит си в дъното, училището е кофти, тъй като от септември , тази година, го разделят.Сега някой ще започнат да спорят. Така е, всеки има права на мниние, ние живяхме 2 години там, и въпреки, че сме с кола..... трудно, много светофари, хубавите училища за децата са в по-хубавите райони, детските градини там са главно руски.кот сейнт люк (последното ми се вижда малко далеч, но с кола не е чак толкова лошо).
Ти кога ще се научиш да не ми коментираш мненията?ablood написа:Светът не се върти около "центъро". Освен ако не говорим за бездетни кариеристи с твърдо намерение да учат и двамата. Не, че няма университети и всичко друго извън даунтаун...Kan_Tangra написа:Мое субективно мнение е, да се дистанцирате от квартали, които са далеч на изток, (мон-ийст), далеч на север (мон-норД), далеч на запад (ла-шин), и евентуално далеч на юг (само за новопристигнали с деца). Ако всеки има кола, не е толкова страшно....
Кои квартали остават, преценяйте сами. Вердън е удобен като позиция, но пък е със стари блокове и доста мизерия. Разбира се, има и хубави места. Има доста българи там. НДГ също сравнително лесно се пътува до центъра. По-хубавите места са и по-скъпи: дайнтаун, уестмаунт, широкия център, вкл нагоре към хълма мон роял, платото монроял....
Не лоши варианти за места са даунтаун (особено ако нямате деца), района до унив де Монреал, оранжевата линия на метрото около жан-талон, (на метро мон роял е по-скъпо),
доста българи избират НДГ, или кот сейнт люк (последното ми се вижда малко далеч, но с кола не е чак толкова лошо).
Района на метро Вендом също не е лош. И улица шербрук на запад от Декари.
Вижте я ябълката, колко се кефи на "центъро"!