Персонални чекове
- Дякон Игнатий
Персонални чекове
Здравейте. Някой да е поръчвал чекове от място , сайт и т.н. различно от банката си или Бюро-то???
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Персонални чекове
Какво искаш да кажеш с това:"от място , сайт и т.н. различно от банката си или Бюро-то"?
Аз си поръчвам моите през сайта на банката, ама ги изпълнява друга компания и ги доставя по пощата. (Последните ми са розовки с много симпатична розичка, заради кампанията за борбата с/у рака на гърдата.) Предполагам, че ако отидеш там на място ще ти отпечатат каквото искаш. Само не трябва ли да е обвързано с някаква сметка? (поне аз така мисля)
Аз си поръчвам моите през сайта на банката, ама ги изпълнява друга компания и ги доставя по пощата. (Последните ми са розовки с много симпатична розичка, заради кампанията за борбата с/у рака на гърдата.) Предполагам, че ако отидеш там на място ще ти отпечатат каквото искаш. Само не трябва ли да е обвързано с някаква сметка? (поне аз така мисля)

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Дякон Игнатий
Ами каквото съм искал съм го казал , Бистре. То по-ясно няма как....а аз 100$ за 100 чека не давам , та зат'ва питам..................Bistra написа:Какво искаш да кажеш с това:"от място , сайт и т.н. различно от банката си или Бюро-то"?
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Честно казано и аз не разбирам добре въпроса - за да бъде приемлив като платежно средство чека има някои задължителни реквизити, като инстититуция издател, номер на банкова сметка, името и евентуално на човека който плаща, без които чека реално ще бъде просто лист хартия. По тези причини ще бъде трудно друг да ти направи чековете, освен институция в която имаш сметка.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- Bistra
- Напуснал форума
Моите струваха към 45$ с доставката за 100 бр., като имаш предвид, че вътре имаше и средства за кампанията, т.е. не беше най-обикновения модел. Коя ли банка ти е поискала 100$? Сподели ако обичаш.Дякон Игнатий написа:Ами каквото съм искал съм го казал , Бистре. То по-ясно няма как....а аз 100$ за 100 чека не давам , та зат'ва питам..................Bistra написа:Какво искаш да кажеш с това:"от място , сайт и т.н. различно от банката си или Бюро-то"?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Не съм си поръчвал чекова от доста отдавна, но цената която казваш наистина и на мен ми се вижда много солена.
Вариантите са - пазариш се с банката или проверяваш какви са им най-евтините варианти без екстри, сменяш банката или просто спираш да ползваш чекове - те така или иначе са на отмиране като средство за плащане.
Вариантите са - пазариш се с банката или проверяваш какви са им най-евтините варианти без екстри, сменяш банката или просто спираш да ползваш чекове - те така или иначе са на отмиране като средство за плащане.
Be yourself - no one else is more qualified.
Tова което аз знам, е че моята шефка си поръчва чековете от печатница някаква а не от банката, именно щото излиза много по-евтино. Разбира се тука говорим за хиляди бройки. Не съм имал проблем с осребряването на такива чекове.
Dead Eyes See No Future
- Bistra
- Напуснал форума
Е, виж ако това ти свърши работа. Обади се и провери, дали печатат на индивидуални клиенти. Aз ги поръчвам там, но през сайта на банката.
http://www.profilecanada.com/companydet ... ngueuil_QC"
http://www.profilecanada.com/companydet ... ngueuil_QC"

TD ползва външна фирма за услугата: http://www.dhbrochure.com/personal/en/home.asp
Може да се поръча както през банката така и директно на сайта на печатницата като им се дадат данни за коя от банките да се направят чековете. Преди година-две беше към $20 за 100 чека, но може и да греша.
Може да се поръча както през банката така и директно на сайта на печатницата като им се дадат данни за коя от банките да се направят чековете. Преди година-две беше към $20 за 100 чека, но може и да греша.
"Моята банка" ми ги прави и изпраща без пари, ако не са персонифицирани нещо. Поне досега, RBC.
Embrace your climate change!
За колко чека говорим Гоша ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
100.myhata II написа:За колко чека говорим Гоша ?
Embrace your climate change!
- roumensp
Както и "моята", CIBC. Досега не съм им плащал за чекове.7George написа:"Моята банка" ми ги прави и изпраща без пари, ако не са персонифицирани нещо. Поне досега, RBC.
- Bistra
- Напуснал форума
А така! После Кебек ви бил виновен, щото при нас е социализъм. Ами ето ний плащаме за да ви дават на вас чекове без пари.
.... Шегувам се, разбира се. Вероятно зависи от договора ви с банката. Те си взимат парите под друга форма. 

- roumensp
Така е, моят акаунт ми струва 3.90/месец.Bistra написа:Вероятно зависи от договора ви с банката. Те си взимат парите под друга форма.