Упс Блъди ме изпреварил, тоа път сме на едно мнение

Ей я си мери приказките, самозабравил си се! Затова ли тука една шофъорска книжка не ти признават даже? А на някои държави признават - равни права а? Затова ли за един таксиметров шофьор, камионаджия и т.н. първо трябва да си бил с местен кетап шофьор три години минимум. Равни права а? Идват хора дето с това си вадили хляба в БГ примерно и пак сначале! И що щото тук нещо са извънземни или ние за тях сме такива...айде бе равни права... За образованието няма да говорим пък изобщо...щото такива като тебе много ги кефи да е точно така. Вместо да те подложат тук само на няколко професионални изпита под строгия взор на професионалния ордер/асоциация все тая и ако ставаш да ти дадат зелен светофар...то трябва да им теглиш десетки хиляди долари кредити да учиш наново всичко, че да им пълниш гушите. Ама и това пак не е ограничаване на права. Правителствени постове - селяния в изказа! Постовете останаха в соца друже. Разбрахме всички, че си изкарваш хляба с хобито си, само не разбрахме какво е то? Като си толкова умен и успял айде най-после сподели личното си развитие тук откъде тръгна, какво направи и къде си сега? Да позная ли - еее много искаш...а номера на банковата ми сметка искаш ли? Тия вече сме ги чували като опре до сериозни отговори. И от Монреал по високо и по-далеко нема, нема... отвъд твоя хоризонт Земята не съществува!ablood написа:Ако имаш впредвид правото да гласуваш и да се кандидатираш за правителствени постове, вярно е.apple написа:И не, емигрантите нямат същите права като местните, особено през първите няколко години
Колкото за останалото, бъркаш "права" с "възможности". И аз и съседа по диагонал имаме права да си купим по 3 луксозни коли, лодка и хидроплан, ама само той се възползва от това си право.
И тебе никой не те ограничава да наследиш семеен бизнес, да се възползваш престижна диплома, препоръки и връзки. Ако ги имаш - действаш. Правата ти са същите като и на местните. Ако ги нямаш... недей да цивриш, че те дискриминират!
Казвал съм ти го и преди, ама не вдяваш: хората са се напатили от емигранти с дипломи/сертификати/книжки от развиващи се страни. Ако можех да ги излъжа щях да дойда с абсолютно легални дипломи за мозъчен хирург и ракетен инженер. Не са толкова скъпи.apple написа:Ей я си мери приказките, самозабравил си се! Затова ли тука една шофъорска книжка не ти признават даже? А на някои държави признават - равни права а?
Нужно беше да! Защото си извърташ нещата както ти дойде и сега отново! Написах го ясно още предния път! Никой не говори да ти приемат на доверие дипломата. Говорим за професионални изпити, тестове, чертежи ако е необходимо, събеседване пред комисия по професионално значими теми, компютърни умения и те такива. Да не мислиш, че със закупена диплома това можеш да го направиш като учиш една седмица предварително примерно, а иначе да си бил ватман примерно в БГ, Пакистан или където и да било другаде. На подобен професионален изпит подлагат примерно мед. сестра от кебешко мигрирала насам, а вероятно и обратното е валидно. Ето това е за канадците, което на мене ми абсурдно ама това е друга тема, а за нас почвай отначало...Е равни ли са ни правата? Професионален изпит пред комисия с такса някакви стотачки примерно, че не питах и примерно 20 бона и нагоре за ново учене и две години /ако не и повече/ пропилени в черен ратайски труд и зубрене наново как се слага катетър и се сменя подлога... Абе зелени, зелени ама някои май са по-зелени... И пак не разбрах какво поправяш стари таратайки, порутени картонетки или покривчетата им или какво? Кажи да разбера най-после и аз откъде идва това самочувствие за преуспялост и липса на обективност по отношение на актуалните "възможности" щедро предоставяни от днешна Канада. Вчера много интересен разговор имах с канадка на тази тема преди и сега...жената беше доста обстоятелствена какво е било положението преди години как само с един работещ са гледали и по 5 деца тук, изплащали са и къща, а младите са се отделяли още на 18, студентските заеми са били с минимална лихва, а таксите за обучение 2 пъти надолу, храна и други да не говорим. Ама и тя лъже, нищо, че е парче "висшист" по нашенски казано, напълно реализирана по специалността си. Днес живота е много труден нищо не е същото и много канадци се отказват от това да имат много деца, което беше ценност преди години...цитирам я дословно! Та толкова по темата за трите коли и бялата спретната талашитка на два ката...имало едно време на запад...ablood написа:Казвал съм ти го и преди, ама не вдяваш: хората са се напатили от емигранти с дипломи/сертификати/книжки от развиващи се страни. Ако можех да ги излъжа щях да дойда с абсолютно легални дипломи за мозъчен хирург и ракетен инженер. Не са толкова скъпи.apple написа:Ей я си мери приказките, самозабравил си се! Затова ли тука една шофъорска книжка не ти признават даже? А на някои държави признават - равни права а?
Колкото до хобито ми - умирам си да поправям разни неща. Носи ми огромно удоволетворение.
Нужно ли беше пак да се озлобяваш така?
То на тебе че няма полза да ти се обяснява каквото и да е стана ясно отдавна, ама тоя път ти отговарям, 'щото ме напуши на смяхapple написа:Правителствени постове - селяния в изказа! Постовете останаха в соца друже.
Да както и пред ЧЕ в твоето първо изречение от последния пост така, че се налага и ти да си ревизираш българския правопис.![]()
![]()
Отправям ти предложение да си ревизираш българския - преди обръщение ("друже", в твоето изречение) е редно да се поставя запетая.