Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
uncontrollable

Re: Въпроси за документите

Мнение от uncontrollable »

Ето го и на английски:

IMPORTANT
On 21 March 2012, the Minister of Immigration and Cultural Communities has come to a decision regarding the intake of applications for selection certificates. Pursuant to the decision, the Minister determines the maximum number of applications allowed to be submitted by some skilled worker candidates and by self-employed worker candidates between March 21, 2012 and March 31, 2013.

This decision is taken pending adoption by the National Assembly of Québec of a bill containing a provision, retroactive to 20 March 2012, authorizing the Minister of Immigration and Cultural Communities to make such determination.

To learn whether this decision applies to you and to know the number of applications submitted to date, please consult the website of the Ministère.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

electrified написа:може ли някой да разясни с две-три думи за какво става въпрос, за тези, които не са толкова напред с френския
От това което чета ми става ясно, че имигрантите се разделят на три групи:
- първа група са хората с търсени специалности, които им носят от 12 до 16 точки. Бройката на тези имигранти е без лимит
- втора група са хората със специалности, които им носят 6 точки. Бройката на тези имигранти е фиксирана до 14 300 за година.
- третата група са хората, които са със специалности, които не носят точки, следователно такива кандидати не се приемат.
Само не знам дали тези критерии са за водещият, или са й за придружаващият. Ако са за двамата това е добре, и двамата взимат еднакъв брой точки за специалност.

От горното идва да покаже, че отпада групата на специалностите, които носеха 2 точки. Скоро може да има промяна в точковата система...знам ли. :?:
5kov

Мнение от 5kov »

А дали ще важи само за тези които тепърва ще подават или ще "порежат" вече подалите документи? Те могат да ги приемат тези промени за тепърва подаващите,но дали негласно няма да има инструкции към имиграционните офицери да оценят по новите критерии и вече подалите? Накрая ще я направят и процедурата за Квебек,както е и за останалата част от Канада.
Последно промяна от 5kov на Чет Мар 22, 2012 3:04 pm, променено общо 1 път.
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

5kov написа:А дали ще важи само за тези които тепърва ще подават или ще "порежат" вече подалите документи? Накрая ще я направят и процедурата за Квебек,както е и за останалата част от Канада.
Доколкото разбирам се отнася само за подаващите след посочената дата и до 2013 година. После може да има някакви нови правила- знае ли човек?
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

И аз не знам, но с тези чести промени целящи, уж, да се ускори разглеждането на молбите рискуват, казано по нашенски, да я забатачат.
Аватар
electrified

Мнение от electrified »

Е аз от къде мога да съм сигурен е мойта специалност ще я признаят? Но май влизам във втора група с Service de la restauration. Май ще хвърля един поглед на федералната процедура
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.

http://immigration2quebec.blogspot.com
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

electrified написа:Е аз от къде мога да съм сигурен е мойта специалност ще я признаят? Но май влизам във втора група с Service de la restauration. Май ще хвърля един поглед на федералната процедура
Ами няма как да си сигурен. Но ако предметите ти се припокриват на 80%с техните и имаш стаж от 1 година за последните 5 - значи би следвало... Но все пак чети внимателно, защото ти говоря наизуст. Никога не съм се интересувала от търсените професии, тъй като никой от нас няма такава професия.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
electrified

Мнение от electrified »

martatabs написа:И аз не знам, но с тези чести промени целящи, уж, да се ускори разглеждането на молбите рискуват, казано по нашенски, да я забатачат.

ами да - не знам кой е тоя кандидат дето да е завършил преди по малко от 5 години, да има поне една година стаж в тия 5 години от датата на подаването на документите и да е на 30 години за да има шанс за предварителна селекция! Аз по тия критерии влизам в 3-та група, понеже съм завършил 2003та и имам 6 години стаж по специалността, но той е до 2007ма. Да им таковам таковата.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.

vlaleva

Мнение от vlaleva »

При това на повечето професии искат Diplôme du Québec (ou équivalent).Този еквивалент какво означава,нещо не разбирам....
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

vlaleva написа:При това на повечето професии искат Diplôme du Québec (ou équivalent).Този еквивалент какво означава,нещо не разбирам....
Доколкото знам като еквиваленни се приемат някои професии, за които има сключено споразумение за взаимно признаване на дипломите като например с Франция. Не мисля, че някоя българска диплома е призната...
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Когато гледате таблицата със специалностите, гледайте колоната за чуждестранни дипломи (Diplôme étranger), тоест лявата колона. Дясната не ви интересува.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

С две думи орязват възможностите за емиграция на хора, които са без търсени специалноти.
Не мисля, че тези промени ще засегнат вече подалите документи.
electrified, когато излезаха промените свързани с владеенето на френски, всички си мислихме, че ще ни засегнат. А към момента, доколкото знам, няма изискан сертификат за езици на кандидатите подали преди 06.12.2011 г.
Затова се надявам тези нови промени да не ни засегнат по никакъв начин.

Със сигурност ще спре притока към Канада.
Май подалите 2011 г. хванаха последния влак :^)
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
electrified

Мнение от electrified »

Аз обаче не съм подал още. Исках първо да си взема изпитите и тогава. Тая министърка такъв прът сложи в мойто колело... Господ здраве да и дава :@
Започвам да чета под-форума с федералната процедура. То и без това вече се чака еднакво дълго и за двете. Там поне събирам поне 13 точки над минимума и англйиския ми е като втори майчин.

Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Electrified, за хора като вас наистина е голяма прецаквация...Не постъпиха много коректно с това обявяване с ретроактивна дата... Бих казала, че ме изненадаха с това отношение към емигрантите.
Полет - 16.06.2014 г.
tantan

Мнение от tantan »

А ако някои хора са си пуснали документите преди 20.03, но без сертификати те в коя група са :?: ? Знам за няколко такива случая, нито са с пълен пакет, нито са ги подали след въпросната дата. Объркана работа...
Публикувай отговор