Що за животно е това IELTS и как протича.
Re: Що за животно е това IELTS и как протича.
Да, със сигурност Дженеръл си остава в София. Затова и аз ще пътувам до там, а няма да се явя във Варна.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Аз се явих на сесията на 21.1.2012 в София. Който има въпроси може да пита и на лични. Цената на изпита вече е 335лв.
Док.за Виена-30.11.2011
CSQ-03.06.2013-по пощата
док.до Sydney(N.E.)-18.06.2013
Баркодове-26.08.2013
Покана за медицински-19.09.2013 (направени на 27.09.2013)
Покана за визи-18.11.2013
CSQ-03.06.2013-по пощата
док.до Sydney(N.E.)-18.06.2013
Баркодове-26.08.2013
Покана за медицински-19.09.2013 (направени на 27.09.2013)
Покана за визи-18.11.2013
-
До колкото знам изпращат резултатите по електронен път и е безплатно. Моят съвет е да не се попълва директното изпращане. Представи си че нещо се случи и изкараш ниска оценка, какъв е смисъла да отива този резултат в Канада. Спокойно може да си получи човек резултатите и да прецени дали да ги изпраща където трябва.karelia79 написа:Имам следното питане във връзка с Йелтс. Днес си правих регистрацията и се чудех дали да поискам да изпратят резултатите директно на имиграционните. Отказах се. Но въпросът ми е има ли някой представа колко би струвала подобна услуга от тяхна страна - понеже на сайта пише, че се заплащат разходите за пратката?! Тоест дали е по-добре да помоля да ги пратят директно или аз да си ги пращам самостоятелно...
Поздрав
- electrified
al_bulgaria написа:До колкото знам изпращат резултатите по електронен път и е безплатно. Моят съвет е да не се попълва директното изпращане. Представи си че нещо се случи и изкараш ниска оценка, какъв е смисъла да отива този резултат в Канада. Спокойно може да си получи човек резултатите и да прецени дали да ги изпраща където трябва.karelia79 написа:Имам следното питане във връзка с Йелтс. Днес си правих регистрацията и се чудех дали да поискам да изпратят резултатите директно на имиграционните. Отказах се. Но въпросът ми е има ли някой представа колко би струвала подобна услуга от тяхна страна - понеже на сайта пише, че се заплащат разходите за пратката?! Тоест дали е по-добре да помоля да ги пратят директно или аз да си ги пращам самостоятелно...
Поздрав
Има и опция да ги пратят в хартиен вариант, но с пощенска такса за твоя сметка. Но подкрепям мнението да не бързаме да ги пращаме преди да сме си видяли резултата, понеже (в сайта на БК пише) може канадците да узнаят резултата преди тебе:))
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.
http://immigration2quebec.blogspot.com
-
IELTS
Здравейте, искъм да ви попитам дали мога да кандидатствам за емиграция в Квебек без IELTS. Аз имам TCFQ - само това достатъчно ли е? Моля който е запознат да ми отговори!!!
- jasmin_veni
Re: IELTS
Не, не е достатъчно, трябва и ИЕЛТС, ако си водещ кандидат. Поразрови се във форума, има достатъчно информация за изпита и новите промени в процедурите.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно

Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
-
Задължителен ли е IELTS?
Жасмин, не обърквай човека! IELTS се изисква на онези кандидат, и по-точно на водещият кандидат, когато знае английски и иска да му се признаят точките, тогава се явява на изпита посочен в >> http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... fr-dyn.pdf" <<, страница 7 точка 29. Според резултатите на изпита му се добавят съответните точки.
- iliancheto
Някой знае ли дали валидността на IELTS-a oще е 2 години, че ми се струва, че някъде четох, че вече ще е до живот, защото аз изкарах академичния 2009, когато още беше за 2 години и имах 8.5 точки на устната част и на слушането някъде към 7...спомням си, че общия резултат ми беше 7.5 и ако трябва сега още 400лв пак за изпит е супер тъпо :/
-

Aко се разтърсиш ще видиш че има хора дето са подали със 4 годишни сертификати и са ги пуснали.
Не се сещам някъде да пише на cic.gc.ca за конкретна валидност, макар че по всички подобни на този форум се спряга 2 годишен период...
Единственото което пише на cic.gc.ca обаче е:
Note: IELTS has two options for the reading and writing tests: “General Training” and “Academic.” You must take the “General Training” option.
Та, не знам дали ти стиска да рискуваш 400 лв да си пуснеш документите със 'изтекъл' и грешен ИЕЛТС сертификат

Ако си хазартна личност можеш да пробваш.
Аз лично, съм примерно пионерче, и всичко спазвам както ми искат ...
Ъп ту ю, дето се казва на чист Български..
Цецо
- iliancheto
Мерси Цецо за отговора
това, че съм държала теста на academic level не ми се струва кой знае колко грешно, при положение, че разликата м/у 2та е само в writing и reading section-а, което само показва по добри умения за анализиране и интерпретиране на текст, иначе това с валидността ми беше притеснението, но най-добре да питам в консулството май
и пак мерси 

-
На мен също никак не ми се струва грешно.
Показва дори още по-добро владеене на езика.
Също не ми се струва логично да не ти уважат резултата ако е на 4 години ... Особено ако е за Academic и толкова добър ...
Но, изобщо не можеш да предположиш как би реагирал съответния чиновник ...
Те са малко като коне с капаци, ако нещо не е, точно както му е написано в чек листа, изобщо не си прави труда да мисли дали е по-добро или по-лошо. Просто дискартва...
Поне за федералната процедура е така.
Правилно си се насочила, питай си директно ... да ти е мирна главата.
Успех,
Цецо
Показва дори още по-добро владеене на езика.
Също не ми се струва логично да не ти уважат резултата ако е на 4 години ... Особено ако е за Academic и толкова добър ...
Но, изобщо не можеш да предположиш как би реагирал съответния чиновник ...
Те са малко като коне с капаци, ако нещо не е, точно както му е написано в чек листа, изобщо не си прави труда да мисли дали е по-добро или по-лошо. Просто дискартва...
Поне за федералната процедура е така.
Правилно си се насочила, питай си директно ... да ти е мирна главата.
Успех,
Цецо
iliancheto, и аз се явих, но през 2008 на Academic. Изкарах 8 на говорене и 7.5 на слушане. Не мисля, че ще ни признаят тестовете.
А и на мен въобще не ми се дават толкова пари за повторно явяване, но ако се налага...

Получени в Монреал - 21/12/12
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
- iliancheto
кофти е малко щото аз например 3 години вече работата ми е свързана само с чужденци, ама като искат черно на бяло да имат сертификат ще го мъчим пак 

- electrified
newlifeform написа:![]()
Aко се разтърсиш ще видиш че има хора дето са подали със 4 годишни сертификати и са ги пуснали.
Не се сещам някъде да пише на cic.gc.ca за конкретна валидност, макар че по всички подобни на този форум се спряга 2 годишен период...
Единственото което пише на cic.gc.ca обаче е:
Note: IELTS has two options for the reading and writing tests: “General Training” and “Academic.” You must take the “General Training” option.
Та, не знам дали ти стиска да рискуваш 400 лв да си пуснеш документите със 'изтекъл' и грешен ИЕЛТС сертификат![]()
Ако си хазартна личност можеш да пробваш.
Аз лично, съм примерно пионерче, и всичко спазвам както ми искат ...
Ъп ту ю, дето се казва на чист Български..
Цецо
Това за Дженеръл е изискване за Федералната процедура. За Квебек никъде не пише кой точно. Пише само че трябва да представиш резултати от Иелтс.
А иначе за валидността - не знам, като гледам промените в процедурата сигурно ще почнат и за най-малкото да се хващат.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.