Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
karelia79

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от karelia79 »

Ivo_wind написа:
karelia79 написа:Минчев, Минчев, и на мен това ми е дертът напоследък... Пак сме изтеглили късата клечка... Още парите не са ми удържали, а на хората с чекове - даже и октомврийски са им ги удържали... :(

Karelia , Karelia , ako твоята клечка е къса , то явно нашето си е направо тресчица :D . Нашите документи ги получиха във Виена на 27.05.11. Една седмица преди да ни изтече чека , го осребриха 9.11.11. От изтеглените пари до сега минаха 4 месеца и все още няма акюзе!
Иво, наистина е тъпо, че още нямате акюзе. Но може пощите да са го изгубили...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Дано не съм права, но според мен е почти сигурно, че писмото се е изгубило. Проучете доколкото е възможно какви са ги свършили от бг пощи. То акюзето с него и без него, но за по-нататък е притеснително...
Успех!
NightMartini

Мнение от NightMartini »

Не съм сигурен, че тук е правилното място. Ако има любопитни. Надявам се информацията да бъде полезна.
Линк към инфо сесия проведена в Киев на 28.02.2012 с имиграционен офицер.

Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=6ba873a873"
Аватар
razorman

Мнение от razorman »

Здравейте! Хайде и аз да се похваля. Днес ми пристигна акюзето. :D На 9-ти март са ми изтеглили парите от кредитната карта. На същата дата е подписан и документа от Елиан Госе, а днес писмото ме чакаше на пощенската кутия. :D Моля, който има достъп до статистиката да ме добави. Предварително благодаря! :)
Аватар
fenomeno

Мнение от fenomeno »

razorman написа:Здравейте! Хайде и аз да се похваля. Днес ми пристигна акюзето. :D На 9-ти март са ми изтеглили парите от кредитната карта. На същата дата е подписан и документа от Елиан Госе, а днес писмото ме чакаше на пощенската кутия. :D Моля, който има достъп до статистиката да ме добави. Предварително благодаря! :)
Честито за вас! Отбелязани сте в статистиката. :)
liuliak

Мнение от liuliak »

и ние имаме нещо като акюзе по пощата :)) ето го:

Madame,

Nous accusons reception de votre `Demande de certificat...` et vous en remercions.
Malheureusement nous avons ete informe que votre paiment par carte de credit a ete refuse.
....
....
Aucune demande de renouvellement ne sera accepte par courriel. Vous devez absolument renvoyer votre nouveau formulaire par voie postale a l'adresse suivante.
Ministere de l'Immigration et des Communautes culturelles
Direction de l"Immigration economique - Europe de l'Est
285 rue Notre-dame Ouest 4e etage
Montreal /Quebec/ H2Y 1T8
Canada
и пише, че не приемат запитвания по телефона по съображения за конфиденциалност.

извинявам се за липсата на ударения - не съм си сложила фр клавиатура още.
не са успели да дръпнат парите от картата, защото банката е сложила блокаж на част от сумата та сега погасихме и пращам отново картовите детайли
пак от Елиан Госе е и нашето писмо
Виена изпратени - 03.08.2011
Акюзе - 12.03.2012
Искане за TCFQ - 24.09.2012
TCFQ 30.11.12
Писмо изчакване на покана за интервю - 24.01.13
интервю - 16.09.13/9.30
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Честити акюзета на razorman и liuliak :party:
Сега пък и по телефона не приемат запитвания :tmi: Добре де, ако имаш въпрос къде пишеш, къде се обаждаш? В мейлите, които изпращат в отговор на запитванията от сайта, пише че не дават инфо по мейла, пак заради съображния за сигурност.
Какъв остава начинът за комуникация, тогава?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
5kov

Мнение от 5kov »

jasmin_veni написа:Честити акюзета на razorman и liuliak :party:
Сега пък и по телефона не приемат запитвания :tmi: Добре де, ако имаш въпрос къде пишеш, къде се обаждаш? В мейлите, които изпращат в отговор на запитванията от сайта, пише че не дават инфо по мейла, пак заради съображния за сигурност.
Какъв остава начинът за комуникация, тогава?
Просто запразняват хората,времето им изтича.Идва края на март месец.Сигурно ще разпратят акюзета на всички,които са подали документи до началото на декември и това ще е от офиса във Виена.
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
Ivo_wind

Мнение от Ivo_wind »

Jidja написа:Дано не съм права, но според мен е почти сигурно, че писмото се е изгубило. Проучете доколкото е възможно какви са ги свършили от бг пощи. То акюзето с него и без него, но за по-нататък е притеснително...
Успех!
Още от самото начало си наехме пощенска кутия в централна поща Пловдив, но акюзе така и не дойде. Интересното е, че в тази кутия получавам и едно месечно списание, което за сега си идва редовно.Началото на тази година пуснах едно пробно писмо и то пристигна без проблеми.Писах писмо до Виена , до Монреал отговорът беше добре познатия автоматичен шаблон.Идея си нямам какво мога да проуча в пощата.Най вероятно лелката ще ми каже, момче щом го няма писмото значи не е дошло при нас.Поне да знаех дали от Виена са ми изпращали нещо............. Е добре да предположим, че акюзе няма да получим , какво по сигурно да предприема за да не се изгуби и предстояща покана за интервю? Единственото, което се сещам е да сменя патрона на наетата от нас пощенска кутия.
27.05.2011 - Vienne
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Не знам, до колко ще съм полезна, но когато ние имахме проблем с пощенската кутия, говорих с майката на моя приятелка, която работеше в администрацията на Бг пощи.
Каза ми, да си подам молба в офиса на тяхната администрация в София, зад министерство на Земеделието (по спомен казвам), близо до площад Македония. Трябва да се отиде на място, да се подаде молба да ти опишат всички писа, влезли в Бг до този адрес.
При нас не се наложи аз да ходя, защото пощенският клон си пое отговорността и направи справката вместо мен. После смениха патрона.

Виж при вас какви са опциите за такава справка.

Можеш да поискаш да се смени патрона за твоя сметка и само ти да си имаш ключ.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Ivo_wind

Мнение от Ivo_wind »

jasmin_veni написа:Не знам, до колко ще съм полезна, но когато ние имахме проблем с пощенската кутия, говорих с майката на моя приятелка, която работеше в администрацията на Бг пощи.
Каза ми, да си подам молба в офиса на тяхната администрация в София, зад министерство на Земеделието (по спомен казвам), близо до площад Македония. Трябва да се отиде на място, да се подаде молба да ти опишат всички писа, влезли в Бг до този адрес.
При нас не се наложи аз да ходя, защото пощенският клон си пое отговорността и направи справката вместо мен. После смениха патрона.

Виж при вас какви са опциите за такава справка.

Можеш да поискаш да се смени патрона за твоя сметка и само ти да си имаш ключ.
Благодаря ти много jasmin_veni за полезния съвет! Ще се разходя да проверя, пък дано има резултат.
27.05.2011 - Vienne
Аватар
razorman

Мнение от razorman »

fenomeno написа:Честито за вас! Отбелязани сте в статистиката. :)
Много благодаря! :)
jasmin_veni написа:Честити акюзета на razorman и liuliak :party:
Благодаря! :party: :D
jjj

Мнение от jjj »

Интересно адреса май не е Виена :wasntme: :wasntme: :wasntme: :wasntme: Някой май беше казал че си измислям история със местенето на офиса и давам грешно инфо :wasntme:

liuliak написа:и ние имаме нещо като акюзе по пощата :)) ето го:

Madame,

Nous accusons reception de votre `Demande de certificat...` et vous en remercions.
Malheureusement nous avons ete informe que votre paiment par carte de credit a ete refuse.
....
....
Aucune demande de renouvellement ne sera accepte par courriel. Vous devez absolument renvoyer votre nouveau formulaire par voie postale a l'adresse suivante.
Ministere de l'Immigration et des Communautes culturelles
Direction de l"Immigration economique - Europe de l'Est
285 rue Notre-dame Ouest 4e etage
Montreal /Quebec/ H2Y 1T8
Canada

и пише, че не приемат запитвания по телефона по съображения за конфиденциалност.

извинявам се за липсата на ударения - не съм си сложила фр клавиатура още.
не са успели да дръпнат парите от картата, защото банката е сложила блокаж на част от сумата та сега погасихме и пращам отново картовите детайли
пак от Елиан Госе е и нашето писмо
uncontrollable

Мнение от uncontrollable »

Днес получих писмо по пощата, в което ме уведомяват, че не са успели да дръпнат парите от картата ми. Предполагам, че няма да е проблем да им пратя банков чек за всеки случай?
zorbat

Мнение от zorbat »

uncontrollable написа:Днес получих писмо по пощата, в което ме уведомяват, че не са успели да дръпнат парите от картата ми. Предполагам, че няма да е проблем да им пратя банков чек за всеки случай?

ооо честито душа!!! Разконсперирах те аз набързо:-)
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
Заключено