Зимна сесия в София 05 - 16 Март, 2012
Re: Зимна сесия в София 05 - 16 Март, 2012
Здравейте, и ние успешно минахме днес. Бяхме от 10 часа и излязохме в 11.30. Интервюто мина неусетно, няма да повтарям, изискванията на мосю Леблан са същите, писани по-горе. Искам само да добавя нещо по предното мнение, понеже нашия случай беше такъв. В писмото покана изрично пишеше да носим документ от НОИ за осигуровките от 2005 до 2010. Ние подадохме документи до Виена през 2010. На интервюто се оказа, че е трявало да извадя такива и за 2011 и 2012, макар, че носехме служебни бележки от работодаделя, че към днешна дата продължаваме да работим на същите позиции. Мосю-то обаче държеше да има документ и от НОИ, освен това от работодателя. Показах му писмото-покана за интервю и той ми каза, че офицера от Виена е разглеждал досието до 2010, а той сега го преразглежда кам днешна дата. Така че, независимо какви години пише в поканите ви, вадете справки от НОИ към днешна дата, т.е. каквото излезе на справката и за 2012г.
Принтирайте си обяви свързани с професията ви и отговарящи на СВ-то! Сигурна съм, че върнатата двойка има отказ именно заради липсата на обяви. Според мен, мосю Леблан, е наистина най-добрия човек /цитирам мнението на първия минал/ и е наясно, че френският ни тепърва ще се перфекционира на канадска земя.
Успех на всички останали. Двойката от 9 часа също мина успешно.
Принтирайте си обяви свързани с професията ви и отговарящи на СВ-то! Сигурна съм, че върнатата двойка има отказ именно заради липсата на обяви. Според мен, мосю Леблан, е наистина най-добрия човек /цитирам мнението на първия минал/ и е наясно, че френският ни тепърва ще се перфекционира на канадска земя.
Успех на всички останали. Двойката от 9 часа също мина успешно.
Последно промяна от dimatrif на Сря Мар 07, 2012 4:29 pm, променено общо 1 път.
Честито на преминалите успешно!
Много хубаво начало!
Единствено остава загадка,защо има по толкова малко поканени кандидати.../позовавайки се на по-горното мнение/
Много хубаво начало!

Единствено остава загадка,защо има по толкова малко поканени кандидати.../позовавайки се на по-горното мнение/

Последно промяна от Misho76 на Сря Мар 07, 2012 5:22 pm, променено общо 1 път.
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Misho, и аз това се чудех...
А пък това с обявите ми е супер смешно. Ми то почти никой не може да работи директно по специалността си. Как да ги гледам в очите и да ги лъжа как отивам и веднага почвам да работя...
А пък това с обявите ми е супер смешно. Ми то почти никой не може да работи директно по специалността си. Как да ги гледам в очите и да ги лъжа как отивам и веднага почвам да работя...

Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Заблуда е да се мисли, че някои неща свързани с интервюто са смешни...нищо, което касае вашето бъдеще, не е шега. Те, имиграционните, не са вчерашни и добре знаят че няма да работите, най-вероятно през първите месеци, по специалността си...това се прави, за да проверят, колко сте ангажирани в стремежа си да се реализирате в Квебек.
Къде видя загадка и на кое казваш малко поканени кандидати? Интервютата са по 6 на ден - за толкова стига времето. На кандидат по график е отделен 1 час, но при някои отива и час и половина, при други - по-малко от час.Misho76 написа:Единствено остава загадка,защо има по толкова малко поканени кандидати.../позовавайки се на по-горното мнение/
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Изобщо не е смешно - ако имаш обяви по специалността си - дори за по-ниска позиция, това означава, че си се интересувал, че си наясно какви са изискванията за заемането на съответната длъжност (защото тези изисквания фигурират в обявите) и в следствие на това си проучил какво трябва да направиш, за да започнеш работа по специалността. А те са наясно, че не можеш да започнеш работа на позиция, на която си работил тук като квалифициран, но държат да разберат дали ти си наясно с това и какво мислиш да предприемеш по въпроса, защото все пак кандидатстваш по програма за квалифициран работник.karelia79 написа:Misho, и аз това се чудех...
Няма нужда да лъжеш - просто трябва да ги убедиш, че имаш работещ план, съобразен с изискванията и условията. А как ще се развият нещата, това е друга тема.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
-
Публикувам още едно писмо на успешно минали кандидати:
"Привет на всички участници в този форум. Ние сме младо семейство с едно дете, които вчера преминаха успешно интервюто с мосю Лебланк. Както и другите преминали вече пишат, мъжът е добронамерен, приветлив, спокоен, настроен да помага, а не да се заяжда. Използването на преводачката не беше проблем, дори самият той няколко пъти я помоли да дообясни, ако нещо не сме разбрали. Започна с представянето си и след това поиска паспорти, актове за раждане, брачно свидетелство, дипломите ни за основно и висше образование, трудовите ни книжки, справките от НОИ и това е. Аз съм мед. сестра и в последствие ми поиска членската карта към БАПЗГ, която аз не носех и казах, че съм я забравила. А това, че съм мед. сестра и работя като такава доказах с трудовия си договор. По голямата част от времето за интервю минава в сверяване на датите и имената написани в оригиналните документи и тези попълнени в апликейшъна и преводите. През това време задава общи въпроси като: кога сте роден, колко пъти сте женен, на колко години е детето ви, колко години общо сте учили, попита мъжа ми какви предмети е изучавал в университета, какво работим в момента.
Работила съм в САЩ преди няколко години - по този повод Мосю Лебланк ме разпитва на английски къде, какво, за какъв период от време и как сега си подържам знанията по англ. език. А на мъжът ни не зададе нито един въпрос на англе. След това ме попита на френски защо сме избрали Квебек и какво мислим да работим там. Държи да имаме план А и план Б, тоест ако не можеш да си намериш работа по специалността си какво ще правиш? Иска да чуе, че ще останеш в областта в която си квалифициран и ще направиш каквото трябва за да работиш по професията си. Поиска и разпечатани обяви за работа съответно за план А и за план Б.
Това е в общи линии. Мосю Лебланк говореше по-бързо отколкото ми се искаше и повече отколкото трябваше. Много обяснява за трудовие пазар в Квебек и още какво ли не.
Искрено благодаря на всички в този форум за информацията, която поднасяте и подкрепата, която оказвате. Желая много късмет и успех на всички! Специални поздрави и благодарности към Ники, Иван, Еми и Иван и се надявам агитката пак да се видим скоро на българска или по-късно на канадска земя! "
"Привет на всички участници в този форум. Ние сме младо семейство с едно дете, които вчера преминаха успешно интервюто с мосю Лебланк. Както и другите преминали вече пишат, мъжът е добронамерен, приветлив, спокоен, настроен да помага, а не да се заяжда. Използването на преводачката не беше проблем, дори самият той няколко пъти я помоли да дообясни, ако нещо не сме разбрали. Започна с представянето си и след това поиска паспорти, актове за раждане, брачно свидетелство, дипломите ни за основно и висше образование, трудовите ни книжки, справките от НОИ и това е. Аз съм мед. сестра и в последствие ми поиска членската карта към БАПЗГ, която аз не носех и казах, че съм я забравила. А това, че съм мед. сестра и работя като такава доказах с трудовия си договор. По голямата част от времето за интервю минава в сверяване на датите и имената написани в оригиналните документи и тези попълнени в апликейшъна и преводите. През това време задава общи въпроси като: кога сте роден, колко пъти сте женен, на колко години е детето ви, колко години общо сте учили, попита мъжа ми какви предмети е изучавал в университета, какво работим в момента.
Работила съм в САЩ преди няколко години - по този повод Мосю Лебланк ме разпитва на английски къде, какво, за какъв период от време и как сега си подържам знанията по англ. език. А на мъжът ни не зададе нито един въпрос на англе. След това ме попита на френски защо сме избрали Квебек и какво мислим да работим там. Държи да имаме план А и план Б, тоест ако не можеш да си намериш работа по специалността си какво ще правиш? Иска да чуе, че ще останеш в областта в която си квалифициран и ще направиш каквото трябва за да работиш по професията си. Поиска и разпечатани обяви за работа съответно за план А и за план Б.
Това е в общи линии. Мосю Лебланк говореше по-бързо отколкото ми се искаше и повече отколкото трябваше. Много обяснява за трудовие пазар в Квебек и още какво ли не.
Искрено благодаря на всички в този форум за информацията, която поднасяте и подкрепата, която оказвате. Желая много късмет и успех на всички! Специални поздрави и благодарности към Ники, Иван, Еми и Иван и се надявам агитката пак да се видим скоро на българска или по-късно на канадска земя! "
Виена: 12.10.2010
Accuse: 07.02.2011
Интервю : 09.03.2012
Сертификати: 09.03.2012
Sydney NE: 02.04.2012
Медицински: 14.08.2012
Покани за визи: 13.11.2012
Визи: 23.11.2012
Montreal: 24.03.2013
Accuse: 07.02.2011
Интервю : 09.03.2012
Сертификати: 09.03.2012
Sydney NE: 02.04.2012
Медицински: 14.08.2012
Покани за визи: 13.11.2012
Визи: 23.11.2012
Montreal: 24.03.2013
emili_vn Видях го на стр.23 ivanpeychev мнение.Чак се учудвам,че си го пропуснала.
Но както и колежката karelia 79 пише,явно не съм го забелязал само аз.

DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Misho76,
През първия и последния ден и на нашата сесия миналата година, също имаше само по 3 интервюта... през другите работни дни са си по 6 на ден.
През първия и последния ден и на нашата сесия миналата година, също имаше само по 3 интервюта... през другите работни дни са си по 6 на ден.
Manchester United Football Club
-
- Напуснал форума
Не.karelia79 написа:Misho, и аз това се чудех...
Преди да заминем, нека се видим и ще си обясним какво и защо

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
Павка, нали организираме среща за 11.03? Не знам дали си погледнал в темата за Варна?
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Здравейте !
Искам да се изкажа относно офертите за работа в подкрепа на martatabs и Emili_vn . Първо да им благодаря за подкрепата и инфото което дават във форума .
План А - извадил съм си оферти за работа като мед.сестра - макар да ми е напълно ясно че немога да започна веднага работа по специалноста .Това е видно дори за мен дето френският ми не е добър .Навсякъде се иска членство в ордера ,опит по специалноста и езици фр. и англ. По тази причина започнах да си търся оферти близки до медецината .
План Б - намерих си обяви за санитар и агенции които набират хора ,обучават ги в много кратки срокове и им предлагат работа като санитари ,придружители на възрастни и болни хора и т.н.Не спрях до тук .
План С - намерих си обява за медицински представител - човек които обикаля от кабинет на кабинет и предлага продуктите на своята фирма /в моят случай апаратура /.Фирмата предлага позиции за работа както на лица с мед.образование така и на лица без такова -провежда курс на обучение и готово .И това не е всичко .
Плана Д - За това вече ми помогнаха - имаме познати във Монтреал които имат агенция за почистване на домове и ни изпратиха оферта за работа /казвам го само за сведение наясно съм че не всички имат познати които могат да им изпратят такива оферти /.
Това което съм изровил от нета мисля че ще покаже на мосюто че съм информиран и зная къде и как да си търся работа и че това ще е в моя полза що се отнася до адаптивноста .
Моля ако съм на грешен път Мартатабс и Емили да ме поправят или ако някой намери моят начин за потготовка за интервюто е направилен !!!!!
Искам да се изкажа относно офертите за работа в подкрепа на martatabs и Emili_vn . Първо да им благодаря за подкрепата и инфото което дават във форума .
План А - извадил съм си оферти за работа като мед.сестра - макар да ми е напълно ясно че немога да започна веднага работа по специалноста .Това е видно дори за мен дето френският ми не е добър .Навсякъде се иска членство в ордера ,опит по специалноста и езици фр. и англ. По тази причина започнах да си търся оферти близки до медецината .
План Б - намерих си обяви за санитар и агенции които набират хора ,обучават ги в много кратки срокове и им предлагат работа като санитари ,придружители на възрастни и болни хора и т.н.Не спрях до тук .
План С - намерих си обява за медицински представител - човек които обикаля от кабинет на кабинет и предлага продуктите на своята фирма /в моят случай апаратура /.Фирмата предлага позиции за работа както на лица с мед.образование така и на лица без такова -провежда курс на обучение и готово .И това не е всичко .
Плана Д - За това вече ми помогнаха - имаме познати във Монтреал които имат агенция за почистване на домове и ни изпратиха оферта за работа /казвам го само за сведение наясно съм че не всички имат познати които могат да им изпратят такива оферти /.
Това което съм изровил от нета мисля че ще покаже на мосюто че съм информиран и зная къде и как да си търся работа и че това ще е в моя полза що се отнася до адаптивноста .
Моля ако съм на грешен път Мартатабс и Емили да ме поправят или ако някой намери моят начин за потготовка за интервюто е направилен !!!!!
31.01.11 -DSC ;
14.02.11 -Акюзе с искани документи ;
29.06.11 - TCFQ ;
14.03.12 - Интервю
19.06.12 - Баркодове
14.08.12 - Мед.прегледи -17.09.12 - ОК ;
30.10.12 -Покана за ВИЗИ ;
06.12.12- Кацнахме в Торонто !!!!
14.02.11 -Акюзе с искани документи ;
29.06.11 - TCFQ ;
14.03.12 - Интервю
19.06.12 - Баркодове
14.08.12 - Мед.прегледи -17.09.12 - ОК ;
30.10.12 -Покана за ВИЗИ ;
06.12.12- Кацнахме в Торонто !!!!
Ако визираш това:Misho76 написа:emili_vn Видях го на стр.23 ivanpeychev мнение.Чак се учудвам,че си го пропуснала.
Не - не съм го пропуснала. Но в поста на ivanpeychev няма какво да ме впечатли. а ти явно си пропуснал 2-3 мои поста, в които сметнах колко интервюта ще има на тази сесия на база на броя работни дни.ivanpeychev написа:Не сте далече от истината. да ви кажа само че днес след обяд имаше само 3-ма на интервю. Двама минаха но третият не го дочаках да излезе. Това е мит че на ден минавали по 8-10 човека. Имайки в предвид че втората двойка ги разпитваха 2 часа явно отмина и времето когато интервютата минаваха за 40 мин. Днес имаше само 3 ма поканени за интервю.
Но ти нещо не си разбрал какво те питам?
Въпросът ми беше къде видя загадка (или казано по друг начин кое смяташ за загадка в сесията), а не къде видя предположение на съфорумник. Няма нищо загадъчно в това да има 6 интервюта на ден, а първия и последния ден да са по 3. Първо - защото през първия ден се оправят досиета, компютри и т.н. в залата до обяд, а последния ден след обяд се събират същите, за да се върнат във Виена.
Не е зле да престанете да си вкарвате паранои - така по никакъв начин не помагате нито на себе си, нито на останалите.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
irincam1, много добре си се подковал. Браво
Това искат да видят - че си информиран, че имаш варианти и знаеш как да постигнеш целта.
А за специалността, в която даден човек е квалифициран, трябва да знаете пътя и стъпките (придобиване на местна диплома или сертификат, апрентисаж, членство в ордер и т.н.), които трябва да предприемете, за да се реализирате в професията. Дали там на място ще го направите или ще се прекалифицирате, си е ваш проблем, но на интервюто трябва да защитите кандидатурата си в тази посока.

Това искат да видят - че си информиран, че имаш варианти и знаеш как да постигнеш целта.
А за специалността, в която даден човек е квалифициран, трябва да знаете пътя и стъпките (придобиване на местна диплома или сертификат, апрентисаж, членство в ордер и т.н.), които трябва да предприемете, за да се реализирате в професията. Дали там на място ще го направите или ще се прекалифицирате, си е ваш проблем, но на интервюто трябва да защитите кандидатурата си в тази посока.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Споко - ще го засиля Павката в неделяkarelia79 написа:Павка, нали организираме среща за 11.03? Не знам дали си погледнал в темата за Варна?

Честито на придобилите сертификати и успех на всички, които тръпнат в очакване на своето интервю.

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012