Продължително проучване

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
momcol

Продължително проучване

Мнение от momcol »

Здравейте!
Има ли някой информация как става проучването на кандидат-имигрантите от страна на Канадското посолство в заключителната част от процедурата, т.е. след изпращането на документите в Букурещ? От кои институции в България се изисква потвърждения за верността на изпратените документи?
Аватар
mufc

Re: Продължително проучване

Мнение от mufc »

Че има проучване има, но къде и как се пипа за да вземат информацията, която ги интересува си знаят само те.
За да ти отговори някой на този въпрос, той трябва да е емиг. офицер.
Manchester United Football Club
momcol

Мнение от momcol »

Задавам тези въпроси, защото съм работил в Министерство на отбраната. Много от мненията на бивши военни, писали във форума е че има известно забавяне на процедурата при тях.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Има забавяне и при кандидати, които са с различни професии...
По скоро проблема е на какъв офицер е попаднало досието, защото някои са по-бързи други са по-бавни в работата си.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

momcol написа:Задавам тези въпроси, защото съм работил в Министерство на отбраната. Много от мненията на бивши военни, писали във форума е че има известно забавяне на процедурата при тях.
Има декларация за "Престъпления срещу човечеството",правят им дълбока проверка
Съвет,не си го пишете в резюмето че сте били в армията или че сте имали нещо общо с военните,много лошо гледат на това в Канада 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

myhata II написа: Съвет,не си го пишете в резюмето че сте били в армията или че сте имали нещо общо с военните, много лошо гледат на това в Канада 8)
Много интересно как ще ги скрия тези години, които съм работила за армията. Безработна ли да се пиша за този период?! По-добре е да не се скрива нищо!
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Вие (хвърковатите) пак изтрещяхте от ранна сутрин! Сещам се за поне трима бивши военни, и за един полицай (доста издигнат в системата на българската полиция), които са емигрирали без да крият каквото и да е. Такива хора опитайте да потърсите за мнение!
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

skwestarz написа:
myhata II написа: Съвет,не си го пишете в резюмето че сте били в армията или че сте имали нещо общо с военните, много лошо гледат на това в Канада 8)
Много интересно как ще ги скрия тези години, които съм работила за армията. Безработна ли да се пиша за този период?! По-добре е да не се скрива нищо!
Явно не ме разбрахте,говоря за РЕЗЮМЕ за работа в Канада
а това за процедурата не може да го скриете
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа:
momcol написа:Задавам тези въпроси, защото съм работил в Министерство на отбраната. Много от мненията на бивши военни, писали във форума е че има известно забавяне на процедурата при тях.
Има декларация за "Престъпления срещу човечеството",правят им дълбока проверка
Съвет,не си го пишете в резюмето че сте били в армията или че сте имали нещо общо с военните,много лошо гледат на това в Канада 8)
Моят опит сочи точно обратното, хем че става дума за редовната ми военна служба - това че съм служил в армията се оказва в плюс поне на два пъти при търсенето на работа, макар че разбира се не е основният решаващ фактор.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Прави са, но в това няма нищо обезпокояващо, все пак от Канада правят допълнителни проучвания, с оглед на това къде си работил.
myhata II написа:Съвет,не си го пишете в резюмето че сте били в армията или че сте имали нещо общо с военните,много лошо гледат на това в Канада 8)
Муха, престани да пълниш подфорум "Имиграция в Квебек" с нескопосаните си коментари. Един модераторски съвет към теб, ограничи си присъствието до "Живеем в Канада", в другите подфоруми не ти се получава, просто не си им на нивото.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Причините за тези по-обстойни проверки, както и какво всъщност представляват, са забулени в мистерия, тъй като в тях се намесват канадските тайни служби (CSIS - Canadian Security Intelligence Service). Действително, шансът да задълбаят в проверките е по-голям ако си бил военен или полицай, но изглежда, че най-често забавания се получават при хора живели в конфликтни райони. На твое място не бих се притеснявал твърде много.

Муха, адаша вече ти е казал, но ще си позволя да добавя, че хората си правят Джон Тошак с тебе точно заради бисерите които цвъкаш ежечасно, не само в този подфорум.
momcol

Мнение от momcol »

Става въпрос, че забавянето е около 6 месеца след OK на медицинските.
По - принцип не трябва да се притеснявам, след като знам, че от Букурещ ще се свържат с нас само ако има проблем, но доста време мина. Между другото има случаи и за 8 и повече месеца забавяне от ОК до поканата, до колкото успях да разровя във форума.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Търпение momcol,
бъди сигурен, че когато имат становище от Букурещ те ще се свържат с теб. :y:
Сроковете са вече много относително понятие.
Публикувай отговор