Куче в Канада ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
celicata

Куче в Канада ?

Мнение от celicata »

Здравейте, скоро ще летим и ни чака дилема дали да вземем кучето с нас. Това което ни притеснява е че не знаем какви разходи ще имаме по него. Интересува ни какви са цените на ваксините и прегледите при ветеринарен доктор, както и такси за регистрации, кучешка храна и др. Въобще ще можем ли да полагаме грижите за кучето при условие, че в началото ще ни бъде най трудно. Благодаря на всички предварително за съветите и препоръките. Всяка информация ще ни бъде от полза.
Кучето е голдън ретривър и тежи 32 кг.
apple

Re: Куче в Канада ?

Мнение от apple »

Тук всичко е скъпо кучешкото лечение също! Добре си помисли преди да го натовариш животинчето. Аз нямам куче тук, но имам познати с кучета и котки. Кучето е болно и то с хронично заболяване и страшни кинти хвърлят по него в стотин ако не всеки месец то през месец. Котките пък струваха само за един месец 1 600 долара за една операция и за лечение на кожен проблем... И няма здравни осигуровки за петсовете бъркаш в джоба на 100 процента. Това е положението в Британска Колумбия за другите не знам, но не вярвам да е коренно различен ценоразписа. Ретривърите са супер ама са едрички и ящни та и храната като добавиш ... А и забравих да кажа, че на много места не допускат домашни животни в жилищата под наем. Да не стане така, че да направите компромис и с това...а и ако лае ще имате големи проблеми. Тукашните псета са възпитани по друг начин и не лаят изобщо когато са сами. Вашето ще е в стрес и то като нас хората и културен шок :lol: и горкото не вярвам да си мълчи когато сте навън поне в началото. В магазините и обществения транспорт е забранено да го вкарвате освен ако не е куче водач на слепец. Когато го разхождате и тръгне да дефекира винаги трябва да му събирате екскрементите в найлонови торбички, които си носите винаги в джоба или чантата и след това да си ги носите до най-близкия кош за боклук, който в парковете никак не е близо всъщност, а и по улиците са доста по нарядко от необходимото. Това съм видяла и това знам. Ако ще живеете в къща кучето няма да пречи толкова като присъствие само като поддръжка както изтъкнах ще ви е солено. Дано съм била полезна макар и с неприятна информация.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Само да добавя, че ако решите да излезете "на тревичка" през уикенда, кучетата не ги пускат във всички места за къмпиране, а само в някои. За това се заплаща допълнително, съответно.
Знам, че е като член на семейството ( и аз съм имала куче ), но моят съвет е да му намерите ново семейство. И за вас и за него ще е по-лесно.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Както казват братушките - "А Гугль отменили?"
Има здравни застраховки за домашни любимци (вкл. и в British Columbia), макар че за здраво животно не виждам смисъл.
... и да, за нещастие кучите собственици трябва да събират лайната, чудни хора тез канадци :)

П.С. Абе чудя се защо няма застраховка живот за животни, тц, тц
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Не пишете къде мислите да се установявате, но освен ако нямате много пари за хвърляне (от 100,000 нагоре) въобще не си усложнявайте живота с куче..

Кучето ще е ненужно усложнение в момент когато ще трябва да си търсите квартира (голяма част от хазяите не позволяват домашни животни) работа, училища и ще сте в сравнително стресиращ период на адаптация.. А в момент на адаптация кучето е "лукс" а не необходимост..

Парите отиват много бързо. "Два месеца наем" кола, телефон, мебели и ако нямаш работа и както казах пари за прахосване, на 3тия месец си се озъбил (като бездомно куче)..

Честито за успеха с процедурата но ви съветвам да си "сверите часовниците" и да влезете в час, за да няма после: "Цените високи, Канадците Тъпи, Нямат Култура и тем подобни излияния на които сме се наслушали и начели".

Успех..

P.S.
Между другото познавах хора които пристигнаха в Канада (и са се завръщали в Европа) с куче но бяха дошли с пачка и сериозно подготвени по отношение на ограниченията които идват с "домашният любимец"
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
IFF

Мнение от IFF »

c200 написа:Както казват братушките - "А Гугль отменили?"
Има здравни застраховки за домашни любимци (вкл. и в British Columbia), макар че за здраво животно не виждам смисъл.
... и да, за нещастие кучите собственици трябва да събират лайната, чудни хора тез канадци :)

П.С. Абе чудя се защо няма застраховка живот за животни, тц, тц
С Гугльо или без, бай Ганьо е винаги на линия да направи коментар "по български" !
budtel

Мнение от budtel »

Имах един колега, който беше дошъл с кучето си. Казал за него на проприетера чак след като подписали байа. Проприетерът бил шокиран, но приел. Но моят колега не беше много от притеснителните и се оправяше добре.
choky

Мнение от choky »

Имате ЛС :)
Умея да мълча на седем езика
apple

Мнение от apple »

Добре де имало кучешки, котешки и не знам си какви още застраховки, но те също оскъпяват живота на собствениците им и не знам какво точно покриват. Това критикарите, които пак се нахвърлят да го напишат. Хората питат ние отговаряме, кой с каквото знае или предполага /съгласна съм, че личните предположения трябва да се избягват или поне да се обозначават като такива/. Така, че вместо да лаете по мене отговорете на хората колко струва застраховката месечно или поне линк им метнете някой. А иначе и моето мнение се подразбира - без куче в началото живота ще е по-лесен. После всеки си решава. Много канадци имат кучета, но стандарта им е друг обикновено. Също и много социаладжии със заболявания тук имат понеже си висят предимно у тях и тези ограничения не ги притесняват, а как им плащат като са болни не знам. Във всеки случай приютите за кучета са пълни ама как точно ги оставят там никога не ми е било ясно. :?:
crusader

Мнение от crusader »

ivandaman написа: Честито за успеха с процедурата но ви съветвам да си "сверите часовниците" и да влезете в час, за да няма после: "Цените високи, Канадците Тъпи, Нямат Култура и тем подобни излияния на които сме се наслушали и начели".
Правилно. Не е никак добре да се видят тези неща още в самото начало, когато и без това е доста тежко.
smurfieta

Мнение от smurfieta »

Здравейте,
Аз имам куче подобно на вашето-лабрадор,така,че бих могла да ви кажа приблизително с какво бихте се сблъскали.За повечето проблеми вече са ви информирали съфорумците.Според мен най-големия е да си намерите добра квартира,в която да приемат и кучета.Аз моето си го купих,когато си купихме и къща с двор.Не смятам,че събирането на лайна ще ви е проблем,то и аз бях гнуслива,ама "нот чойс".Ваксините и храната не са чак толкова скъпи,обаче ако си имате работа и постоянни доходи.Ако сте на социал или учите със стипендия и заеми,смятам,че ще ви се стори скъпо.Една ваксина от задължителните(това за Монреал и околностите),например против бяс,заедно с прегледа е от порядъка на 100$(+_ 20$,зависи от клиниката).Аз превантивно и слагам и ваксини,които не са задължителни,като например против лептоспироза,тъй като има доста катерици.Проблема ми е,че по цял ден сме на работа и кучето се отегчава само,изяде ми маса обувки,част от стълбите,направи дупка в облицовката на стената в сусола.Сега вече е по-голяма и не прави поразии,играе си с нейните играчки и чака да се върнем и да я изведем на разходка.
Когато ходим на хижа или на почивка я оставям в пансион,който ми струва от порядъка на 18-22$ на ден.
Храната не е проблем-в началото купувах от най-скъпите,но от 2 години се снабдявам само с храна от Костко-от порядъка на 27-30$ за 18,1кг.
Според мен най-добре е да дойдете първо вие и по-късно,когато се чувствате сигурни да си вземете и кучето,но всеки сам си решава,а и всеки стартира с различни ресурси и подкрепа.
Бон шанс. :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

apple написа:Добре де имало кучешки, котешки и не знам си какви още застраховки, но те също оскъпяват живота на собствениците им и не знам какво точно покриват. Това критикарите, които пак се нахвърлят да го напишат. Хората питат ние отговаряме, кой с каквото знае или предполага /съгласна съм, че личните предположения трябва да се избягват или поне да се обозначават като такива/. Така, че вместо да лаете по мене отговорете на хората колко струва застраховката месечно или поне линк им метнете някой. А иначе и моето мнение се подразбира - без куче в началото живота ще е по-лесен. После всеки си решава. Много канадци имат кучета, но стандарта им е друг обикновено. Също и много социаладжии със заболявания тук имат понеже си висят предимно у тях и тези ограничения не ги притесняват, а как им плащат като са болни не знам. Във всеки случай приютите за кучета са пълни ама как точно ги оставят там никога не ми е било ясно. :?:
Не е хубаво да се отговаря без да се има представа за какво става дума.
Така колко струва застраховката на месец зависи от много фактори. Пратих на хората няколко линка., на тях могат да проверят колко струва.
Аз за котка плащам 30 на месец, преди беше по евтино. Покрива ми 90 % от разходите по заболяване, без прегледа при лекаря,който е около 45-50 долара. Това е проверено, парите ми ги пращат в рамките на една седмица. Централата на застрахователите е във Ванкувар.
Докато животното е младо и здраво може и да няма нужда, ама то не винаги ще е такова, та според мен в дългосрочен план определено върши работа.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
celicata

Мнение от celicata »

Интересувам се Канада имат ли изискване за направена ваксинация против бяс, за да се внесе куче?
България от страните за които не е нужно ли е ?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

IRA написа:Докато животното е младо и здраво може и да няма нужда, ама то не винаги ще е такова, та според мен в дългосрочен план определено върши работа.
Мислиш ли, че можеш да му направиш застраховка, когато кучето е вече на "средна възраст"? Тогава животните нерядко започват да боледуват, което може да струва десетки хиляди.

Например човешката застраховка живот над 60 години е почти 100 пъти (!!!) по-скъпа отколкото под 40.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Може да направиш застраховка и на възрастно животно, но струва повече и няма да покрива проявени вече заболявания.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Публикувай отговор