Най-правилният избор

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Най-правилният избор

Мнение от Bistra »

Павел написа:Ако момето мисли да се задомява в Канада, бих я посъветвал да избягва Ванкувър, защото готините мъже, които не са цигари, съм зает :D.
Ейиииц,...тури сега една снимка, че се разтреперах и няма да мога да спя! :rofl: :rofl: :rofl: :party: :party: :party: :d: :d: :d:
P.S. Имаше навремето едни сръбски дъвки опаковани като цигарки, тях ли имаш предвид? Ставаха много готини балончета като нажмочаш 2-3. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Това е най-правилният избор в живота - яко фитнес и да се обичаме после :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

ablood написа:Сещам се как преди години фирмата отвори поредния обект в отдалечен град и президентът назначи за управител едно доказано глуповато момче. В обект за няколко милиона, с 60 човека персонал. Когато изразих недоумението си в личен разговор ми каза: "Знам че Х е тъп, но работи за нас от 10 години и нито веднъж не ме е предал. Като не е сигурен в нещо, ще пита."

Как беше приказката аблоод? - Най-добрия начин да се докажеш е да очерниш другите... ;)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Kan_Tangra написа:
В интерес на истината наистина тук по-масово се спортува. Това и за жените важи. Даже има някои фитнеси, където 80% и нагоре са жени.
А в интерес на истината жените спортуват повече навсякъде.
Всеки който е ходил редовно по Витоша ще го потвърди.
Под редовно ходене, нямам предвид да иде с колата да пие едно кафе в Драгалевци,
а маане на гащи от околовръстното до Черни връх и обратно.
При едно такова редовно ходене, неизменно стигаш до извода, че процента на жените които
срещаш е поресаващо, смазващо по-голям от процента на мъжете.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:
Павел написа:Ако момето мисли да се задомява в Канада, бих я посъветвал да избягва Ванкувър, защото готините мъже, които не са цигари, съм зает :D.
P.S. Имаше навремето едни сръбски дъвки опаковани като цигарки, тях ли имаш предвид?
fag - цигара предимно на Бритиш Инглиш или пеерас на Американ Инглиш. Или batty boy на Джамейкан Инглиш :D
sstoykova89

Мнение от sstoykova89 »

Интересни дискусии са се завъдили. Аз не съм особено фен спорта... разходки повече, каране на колело, ноооо от там нататък...по трудно се хващам. А момето попринцип има желание да дойде с гадже и да се задомява там. Но пък никога нищо не е сигурно, само ние си оставаме до живот с нас си. Затова за момента фокуса си остава върху тактики и финанси за Канада. :)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

miteto написа:
Bistra написа:
P.S. Имаше навремето едни сръбски дъвки опаковани като цигарки, тях ли имаш предвид?
fag - цигара предимно на Бритиш Инглиш или пеерас на Американ Инглиш. Или batty boy на Джамейкан Инглиш :D
Думата pederast си я има в английския речник, не знам защо свенливо/политкоректно трябва да се изписва "пеераст", да се цензурира и да се обиждат всички младежи :D
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Мiteto e готин! Помага много. Например мен ме научи как да изписвам правилно буквата "м" ;)
Ти - Павелчо, сега не му намирай кусури! Абе, ти с такива ли се сравняваш?... Аз услужливо се опитах да отклоня темата към сръбските дъвки, ама не би.
...Обаче дъвките бяха супер! Особено, когато надуеш прекалено балона и ти се пукне в лицето. Голям кеф! :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Митето си е готин, без ирония, не намирам кусури в него, а в правилата...
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

Думата pederast си я има в английския речник
да, ама значи друго ...
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

edelwais написа:
Думата pederast си я има в английския речник
да, ама значи друго ...
Така е. На бритиш инглиш pederast е: Straight Heterosexual WASP Man. :) ..

Иначе сериозно. Май наистина значението е по близко до "педофил".. Всеки ден научаваме нещо ново.. Доживях да науча какво означава pederast на английски.. ;)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

На страна от оригиналния гръцки смисъл на думата, покойният американският автор Робърт Б. Паркър я употребява точно в смисъла, в който се употребява в България.

Салинджър пък употребява думата flit, в catcher in the rye
Последно промяна от Павел на Чет Мар 01, 2012 1:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

sstoykova89 написа:Здравейте!

Нова съм във форума и сравнително нова в желанието си да градя бъдеще в Канада. Аз съм на 22 години, последна година бакалавър в специалност "Статистика и иконометрия" в УНСС. От лятото започнах да мечтая за живот в Канада, за развитие в сферата на маркетинговите изследвания или консултантски услуги като цяло, които се базират на изследвания на пазарите. След като завърша ще изкарам и магистратура, за жалост още не съм се решила на 100% каква да е тя. На този етап нямам трудов стаж. Имам опит в сферата на офис администратор в България, а и продавачка и камериерка от бригада в Америка. Но това предполагам е без особено значение. Имам препоръки от изкарани стажове в НСИ и МВнР, както и диплома от езикова гимназия - испански език и покрито ъпер-интермедиъд ниво по английски език. Плановете ми са до края на магистратурата да изкарам сертификат по испански език и така нужният ЙЕЛТС, който първоначално се надявах да е на едно ниво и тежест с Кеймбриджкият тест. Имам приятел, който е със средно-специално образование компютри и трудов стаж 3-4 години търговски представител и 6 години ди-джей. Още се обмисля варианта за изкарване на курс по английски и съответно сертификат от ИСК(Институт за следдипломна квалификация към УНСС). Желаем да градим бъдещето си в Канада заедно. След толкова описания въпросът ми е кой е най-разумният, сигурен, легален, бърз, желан и т.н вариант според Вас за установяване в Канада, предвид положението в което се намирам? Имам ли изобщо шанс да успея да се установя там, дори и да почна от най-ниското стъпало разбира се? Чела съм и по форума и по нета изисквания и мнения, но знаете повече тежест има мнението към конкретно зададен от нас въпрос. Знам, че се изискват много желание, амбиция, средства, търпение за цялата процедура, но все пак базирайки се на доста компетентни мнения по целият форум, вярвам че за всеки от Вас тактиката на действие, ако сте в моето положение би била различна. Общо взето това е... приемам всякакви мнения, изказвания, съвети най-вече , линкове с полезна информация или каквото Ви е на душата след като прочетете поста ми, за който моля да ме извините, че стана така дълъг :)

П.С: Търся и работа, надявам се да успея да натрупам и трудов стаж тук.

П.П.С: Забравих да спомена, че прочетох в една от темите тук и за бригада в Канада и след това подаване на документи, ако има запознати, може да разкажат или пак да дадат мнение за този вариант.

Благодаря!
Здравей,
след като окъках темата (за което се извинявам), да дам и мойте 2 стотинки, от моя опит.

Най-изпитания начин за установяване в Канада е чрез имиграция в Кебек, за което кандидатурата се оценява по точкова система. Предполагам с това си запозната, така че няма да навлизам в детайли. Най-важния въпрос е дали събираш/събирате точките. Ако да (в което, поради възраста, силно се съмнявам), по мое мнение, няма смисъл да се учи магистър в България, да се трупа 1-2 години стаж и прочие. В болшинството от случаите, тези неща не биха се приели на 100%. Ако не събирате точките, би трябвало да се фокусирате върху факторите които ще ви донесат най-много точки - френски, образование/стаж, семейно положение и т.н. По мое лично мнение, ако имате начин да съберете точките без да учиш магистратура в България, това е подходящ вариант, особено ако докато учите френски например трупаш стаж по специалноста. Магистратура тук (която може да ти се наложи да изкараш въпреки, че имаш такава от България) ще ти отвори много повече врати - заради качеството на образованието, заради това че канадската магистратура се възприема от канадците по-добре от българска такава, заради професионалните контакти които би трябвало да си изградиш покрай нея. Също плюс в твоя случай е, че професионалната ти насоченост е конвертируема поради универсалноста и. Направете си теста, преценете откъде може да изкарате необходимите точки, и решете дали сте готови да се подложите на 3-5-7 години първоначален тормоз :)

Още 2 неща - първо, избора на университет е важен, не скачайте на първия университет който ви приеме, нито пък на някой, само защото е най-евтиния. Със или без основание, колкото и снобско на пръв поглед да изглежда, името на университета е от значение (най-малкото заради стандарта който трябва да поддържа, но това е друга тема). Второ - и в Канада, и в САЩ, и в Англия - "връзките" ги има. Обаче, има разлика между "абе я вземи там при теб намери някаква работа на един дето е братчед на един приятел от кръчмата" и "познавам този човек, знам го какво може и как работи, а и между другото си е съвсем нормален, оня ден така се накъркахме с него". Аз това малко късно го осъзнах, със създаването на професионални контакти, но е много важно.

Толкова от мен,
кураж и успех
:)
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев