Ако си обезверена от България, не виждам какво очакваш от Канада.sstoykova89 написа:Не, чакам да ми кажат че не е нужно да имам връзки за да си намеря работа. Че не ми е нужно да имам роднини, приятели, които да ме подкрепят там. Защото ги нямам тези неща и искам да знам дали има шанс без тях, ако дам нужното да се преселя. Не съм малоумна, а обезверена. Съжалявам, ако съм те подразнила с прилива си на ентусиазъм.
Тук успяват почти само тези, които са успявали и в БГ. Да, може и да не са винаги необходими връзки. Но пък са необходими много други неща, които повечето емигранти нямат. Повечето българи нямат изобщо реална преценка за собствените си възможности. Идват тука и се оказва, че нито опитът им е опит, нито знанията знания, нито възможностите възможности, и нито езиците езици. Само те си мислят, че могат и че знаят ...
Бориш се за място под слънцето с местни, с перфектни езици, или пък с китаеца, който чете учебници по 16 часа на ден, всеки ден. Като стигне кората, го обръща и почва да го чете отново. И така повтаря, докато знае на всеки номер страница какво пише. Буквално като машина. Тук не е за всеки. Да, възможностите са големи, но не всеки може.