Учене и след това виза?
-
Учене и след това виза?
Здравейте.Отново имам въпрос.Значи аз попринцип,както казах в миналия пост имам 1 година докато завърша гимназия и след това искам да ида да уча в Монреал при моя приятел и неговото семейство.Стана ми ясно,че това,че нямам завършен университет и стаж по специалноста ще ми изиграе лоша шега и няма да мога да събера достатъчно точки.Първоначалната ми идея беше да мина интервю с надеждата да ми дадат виза и да замина за там и чак след като отида да си подам документите за университет,защото цените така са ДОСТА по-ниски.Но въпросът ми сега е дали ако си подам документите от тук за университет и замина като ученик и докато съм там си подам и документи за да мина интервю защото все пак като уча ще мога да съм там само 3 години,по-лесно ли ще ми е да получа виза ако съм учила в Квебек и ако моят приятел и семейството му са там и имат гражданство?
Re: Учене и след това виза?
Няма да стане това което си го намислил
Завърши си първо и после си кандидатствай от България по точковата система,ама ми се чини че нямаш и трудов стаж и пак си в филма,завърши ,поработи и после се пробвай
Успех
Завърши си първо и после си кандидатствай от България по точковата система,ама ми се чини че нямаш и трудов стаж и пак си в филма,завърши ,поработи и после се пробвай
Успех
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
-
защо да не стане?Смисъл аз искам да уча там,не тук.Това е идеята.
- UnHoly
- Напуснал форума
Става! Познавам хора, които са станали първо résident permanent и след необходимото време - канадски граждани, след като са дошли като чуждестранни студенти и са били със статут на чужденци до завършването си.
Мисля че не искаш да знаеш колко пари са хвърлили родителите им, докато завършат
Мисля че не искаш да знаеш колко пари са хвърлили родителите им, докато завършат

Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Искаш да кажеш - да заминеш да учиш като студент, не като ученик.crimson.rose написа:Здравейте.Отново имам въпрос.Значи аз попринцип,както казах в миналия пост имам 1 година докато завърша гимназия и след това искам да ида да уча в Монреал при моя приятел и неговото семейство.Стана ми ясно,че това,че нямам завършен университет и стаж по специалноста ще ми изиграе лоша шега и няма да мога да събера достатъчно точки.Първоначалната ми идея беше да мина интервю с надеждата да ми дадат виза и да замина за там и чак след като отида да си подам документите за университет,защото цените така са ДОСТА по-ниски.Но въпросът ми сега е дали ако си подам документите от тук за университет и замина като ученик и докато съм там си подам и документи за да мина интервю защото все пак като уча ще мога да съм там само 3 години,по-лесно ли ще ми е да получа виза ако съм учила в Квебек и ако моят приятел и семейството му са там и имат гражданство?
По принцип е възможно, но както и писалите преди мене са споменали - за чуждестранни студенти таксите са доста по-солени, а това че имаш приятел с канадско гражданство не променя нищо в случая.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
не ме разбрахте,знам колко са таксите.Имам предвид дали приятеля ми,който има канадско гражданство ще ми е от помощ,когато тръгна да минавам интервю и така нататък.
не.
И Коко ти е го е казал вече веднъж... ето сега и аз ти го казвам пак.
И Коко ти е го е казал вече веднъж... ето сега и аз ти го казвам пак.
Manchester United Football Club
Според мен трябва да прочетеш официалните източници първо.crimson.rose написа:не ме разбрахте,знам колко са таксите.Имам предвид дали приятеля ми,който има канадско гражданство ще ми е от помощ,когато тръгна да минавам интервю и така нататък.
Ако дойдеш да учиш първо, има една сравнително нова програма, Canadian Experience Class. С две думи, идваш, учиш, получаваш разрешение за работа (със срок до 3 години) след завършването. Мисля и Квебек има подобна, на провинциално равнище. Намираш си квалифицирана работа, работиш поне една година, кандидастваш за имиграция, чакаш още една година да речем и ако минеш, ставаш постоянен жител. Ако учиш за бакалавър, това са 4 години + поне 2 години (стаж и чакане след кандидастване) и станаха 6 и кусур.
Както виждаш, приятелят ти няма никаква роля в този сюжет, а то след 6-7 години отношенията ви с него кой знае какви ще бъдат

- Kan_Tangra
Твоя приятел съществува ли, или тепърва ще го търсиш?
И той знае ли, че ще ходиш при него? Ако не знае, тогава това, че е с гражданство не ти носи никакви точки.

И той знае ли, че ще ходиш при него? Ако не знае, тогава това, че е с гражданство не ти носи никакви точки.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола