След известно време неуспешно ровене във форума с надеждата да намеря определена информация, реших че единственото което мога да направя е да питам директно. Надявам се някой да има малко по-подробна информация по въпроса или може би личен опит с подобни ситуации. Извинявам се предварително ако такава тема е била поствана преди.
Въпросът който ме интересува е следния - в случай че кандидат има две различни степени на образование в различни категории, по какъв начин се разпределят точките за образование? Да речем че имам 4-годишна Bachelor's Degree в категория която не ми носи точки и 2-годишна Associate's Degree в категория която ми носи точки. Моето разбиране е че при въпроса за най-високо постигнато ниво на образование ще получа точките за 4-годишната бакалавърска степен (въпрос 1 в секцията за образование), и след това при въпроса за категория на образованието ще получа точките за Associate-а (въпрос 5).
Моята информация идва от следния файл от официалния сайт за емиграция до Квебек. В него, страници 23 и 24 съдържат следните два параграфа:
- Lorsqu’un candidat possède 2 diplômes (ou plus) dans des domaines de formation différents et répondant aux conditions d’évaluation, c’est celui qui permet d’obtenir le plus de points à la Liste des domaines de formation qui doit être pris en compte.
- Un diplôme ayant servi à attribuer le pointage au critère Niveau de scolarité peut aussi servir à attribuer le pointage au critère Domaine de formation lorsque cette situation est plus avantageuse pour le candidat et que ledit diplôme répond aux conditions d’évaluation.
Ако разбирам правилно, първият параграф казва че при две дипломи се избира тази която е в категория носеща повече точки; а вторият параграф казва че дипломата, която се използва във въпроса за най-високо ниво на образованието може да се използва също и при въпроса за категория на образованието, в случай че носи повече точки - демек, те гледат двете дипломи и избират комбинацията носеща най-много точки.
Много ще съм благодарен за помощ, особено ако има хора които са били в подобна ситуация