Мечтата ми.... Помогнете да взема решение
Re: Мечтата ми.... Помогнете да взема решение
mamcho
Образование: ти 6 + той 2 или той 6 + ти 2
Област на образование: ти 16 (Mécanique de machines fixes) + той 0 (Electricity (DVS - 1,800 hours / 2 years)) или той 0 + ти 4 - но, много зависи от предметите, които сте учили - за теб > http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ining.html"
Професионален опит:
- по малко от 6 месеца - 0 точки
- от 6 до 11 месеца - 4 точки
- от 12 до 23 месеца - 4 точки
- от 24 до 35 месеца - 6 точки
- от 36 до 47 месеца - 6 точки
- над 48 месеца - 8 точки
Възраст: единият 16 точки, а другият 3 точки - без значение кой ще е водещият.
Езици:
- френски - водещ от 0 до 16 точки, придружаващ от 0 до 6 точки
- английски - само за водещ от 0 до 6 точки
Деца: 2 х 4 = 8 точки
Финансова независимост: 1 точка
Повече за начина на оценяване и другите критерии, ще намерите в Ръководството за процедурата по имиграция > http://ariseglobal.ca/wp-content/upload ... -3-1en.pdf" , copy/paste в Google Traduction ако не разбирате.
Образование: ти 6 + той 2 или той 6 + ти 2
Област на образование: ти 16 (Mécanique de machines fixes) + той 0 (Electricity (DVS - 1,800 hours / 2 years)) или той 0 + ти 4 - но, много зависи от предметите, които сте учили - за теб > http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ining.html"
Професионален опит:
- по малко от 6 месеца - 0 точки
- от 6 до 11 месеца - 4 точки
- от 12 до 23 месеца - 4 точки
- от 24 до 35 месеца - 6 точки
- от 36 до 47 месеца - 6 точки
- над 48 месеца - 8 точки
Възраст: единият 16 точки, а другият 3 точки - без значение кой ще е водещият.
Езици:
- френски - водещ от 0 до 16 точки, придружаващ от 0 до 6 точки
- английски - само за водещ от 0 до 6 точки
Деца: 2 х 4 = 8 точки
Финансова независимост: 1 точка
Повече за начина на оценяване и другите критерии, ще намерите в Ръководството за процедурата по имиграция > http://ariseglobal.ca/wp-content/upload ... -3-1en.pdf" , copy/paste в Google Traduction ако не разбирате.
- ablood
- Обратна връзка:
Имам спомени отпреди 6 години, че всички разходи по процедурата + билетите ни струваха, около 5'000лв. Днес е малко по-скъпо, пък и сте с 2 деца.
Има доста теми и дискусии с колко пари трябва да се дойде. Някои тежкари се изхвърлят, че с по-малко от $10'000 не трябва да се каца, виждал съм и крайности с мизерни суми. Ние дойдохме трима (в Монреал) с $3000 и почти веднага си купихме една трошка и започнахме да плащаме наем за апартамент. Други идват с много повече пари, но ги профукват преди да са започнали работа.
Има доста теми и дискусии с колко пари трябва да се дойде. Някои тежкари се изхвърлят, че с по-малко от $10'000 не трябва да се каца, виждал съм и крайности с мизерни суми. Ние дойдохме трима (в Монреал) с $3000 и почти веднага си купихме една трошка и започнахме да плащаме наем за апартамент. Други идват с много повече пари, но ги профукват преди да са започнали работа.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Kan_Tangra
Какво е това "професий"? Нещо като патриций ми звучи.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Много тънко си минал, ablood. При нас таксите за процедурата+ курсовете и уроците+ процедура Букурещ+самолетните билети отидоха към 15000 лева, като само таксите са около 6000 лева (ние сме 4-ма), преводите + нотариуса бяха около 750 лева (то тук зависи и колко дипломи имаш и какво друго имаш за заверка и превод - на повечето кандидати им излиза между 200 и 400 лева), билетите -3650, останалите - френски, пътни и други разходи.ablood написа:Имам спомени отпреди 6 години, че всички разходи по процедурата + билетите ни струваха, около 5'000лв. Днес е малко по-скъпо, пък и сте с 2 деца.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- optics
- Модератор
Честито !
За къде летите ?
За къде летите ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Благодаря на Марти за това,че е отделил от времето си за мен.Наистина,ако заради професията ми мога да хвана 16 точки събираме над 57т.Пак ти благодаря сега нещата са ми по ясни.
Здравейте 
виждам че има хора, които са наясно с много от нещата, така че бих помолила за помощ
Знае ли някой, как стои въпроса с майчинството? т.е имам предвид, че аз в момента съм по майчинство, но ще ми се застъпят 2 майчинства и това означава че ние докато подадем документи, аз последните 3 години няма да съм работила. Естествено се водя на работа на постоянен трудов договор и от справките в НАП и НОИ предполагам, че се вижда това. Интересуваме по скоро, в Демандето това отнема ли ми точки? Или дали мога да отида някъде и някой КОМПЕТЕНТЕН човек да ми каже колко точки събирам, защото аз ги смятам, но незнам дали е правилно.

виждам че има хора, които са наясно с много от нещата, така че бих помолила за помощ

Знае ли някой, как стои въпроса с майчинството? т.е имам предвид, че аз в момента съм по майчинство, но ще ми се застъпят 2 майчинства и това означава че ние докато подадем документи, аз последните 3 години няма да съм работила. Естествено се водя на работа на постоянен трудов договор и от справките в НАП и НОИ предполагам, че се вижда това. Интересуваме по скоро, в Демандето това отнема ли ми точки? Или дали мога да отида някъде и някой КОМПЕТЕНТЕН човек да ми каже колко точки събирам, защото аз ги смятам, но незнам дали е правилно.
Аз съм сам кандидатстващ - съвсем грубо успях да мина с около 2500-2600 всичко - такси и преводи, без езиковия курс по френски! Но това разсрочено за две години-така че пак грубо отделяте по 100 лева на месец от заплатите и действате. Нещата се нареждат от самосебе си впоследствие, но си има и зорни моменти (интервюта, чакания и т.н.). Процедурата стана прекалено дълга, за да се психира човек в перспектива, така че настройте времето да работи за вас. защото по-голямата част от процедурата е чакане.
Така че, ако имате желание нещата някак си се получават, особено от финансова гледна точка, която и мен ме плашеше много, а и винаги съм вярвал, че всеки труд се възнаграждава!
Просто, ако повечето неща си ги свършите сами, ще си спестите не малко пари.
Така че, ако имате желание нещата някак си се получават, особено от финансова гледна точка, която и мен ме плашеше много, а и винаги съм вярвал, че всеки труд се възнаграждава!
Просто, ако повечето неща си ги свършите сами, ще си спестите не малко пари.
Майчинството не се води за стаж, все пак не сте на работа въпреки труд. договор. Но, едното за сметка на другото, може да загубите някоя друга точка за стаж, но имате цели 4+4=8 за две деца.maria80pl написа:Здравейте
Знае ли някой, как стои въпроса с майчинството?.... Естествено се водя на работа на постоянен трудов договор и от справките в НАП и НОИ предполагам, че се вижда това. Интересуваме по скоро, в Демандето това отнема ли ми точки?
Това последното не го разбрахmaria80pl написа:Или дали мога да отида някъде и някой КОМПЕТЕНТЕН човек да ми каже колко точки събирам, защото аз ги смятам, но незнам дали е правилно.

- jasmin_veni
Марто, а допълнителните 4 точки се доказват после, като се роди детето, нали така?martatabs написа:Майчинството не се води за стаж, все пак не сте на работа въпреки труд. договор. Но, едното за сметка на другото, може да загубите някоя друга точка за стаж, но имате цели 4+4=8 за две деца.maria80pl написа:Здравейте
Знае ли някой, как стои въпроса с майчинството?.... Естествено се водя на работа на постоянен трудов договор и от справките в НАП и НОИ предполагам, че се вижда това. Интересуваме по скоро, в Демандето това отнема ли ми точки?
А ако интервюто е преди това, респективно Мария е бременна (честито

DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно

Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Благодаря на martatabs за отговора 
Имах предвид "компетентен човек" някоя фирма или лице, което би ми помогнало с пресмятането на точките, защото сама май няма да се справя. От толкова четене се обърках и незнам какво да смятам вече. ... и още нещо - съпругът ми е завършил хлебар-сладкар, но няма стаж като такъв. През последните 10 години работи като ВИК работник.Това носи ли му някакви точки?
Благодаря отново на всички

Имах предвид "компетентен човек" някоя фирма или лице, което би ми помогнало с пресмятането на точките, защото сама май няма да се справя. От толкова четене се обърках и незнам какво да смятам вече. ... и още нещо - съпругът ми е завършил хлебар-сладкар, но няма стаж като такъв. През последните 10 години работи като ВИК работник.Това носи ли му някакви точки?
Благодаря отново на всички

Правилно.jasmin_veni написа:Марто, а допълнителните 4 точки се доказват после, като се роди детето, нали така?
Мерси.optics написа:Честито !
За къде летите ?
Ще летим за Монреал. На първо време ще сме там, пък после ще видим

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Честито на Emili_vn
... дано повечето да имаме тяхния късмет.
Успех на всички!

... дано повечето да имаме тяхния късмет.
Успех на всички!
Исках да попитам ако някой е наясно,тъй като Марти казва,че с моята спецялност получавам16т.ноооо аз нямам и един ден стаж по нея,имам стаж над 6-7години но съм работела или консултант-продавач или сервитьорка от 2007-2009 работех в чужбина от там нямам стаж,а сега съм в майчинство.Някой наясно ли е в тази ситуация ще хвана ли някакви точки.