Канадски безумици # 1 и 2

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Katy написа:I nikoga i ot tiah ne sam chula dumata idiot.
:) :)
Е чак пък.Какви са тия светци?
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

Katy написа:Dori i taka da e, ti imach mnogo dobro vuzpitanie za da kazvach takiva nechta.
Zachto nabliagach tolkova che ne si dochul za pasport tuka?
po-dobre e da se kazva istinata, otkolkoto da se prikrivame zad falshivi usmivki. ako chetstnoto izraziavane na mnenie za teb e losho vuzpitanie... ne vijdam kakvo da komentiram

pomisli zashto sum kazal za passporta
tova e druga greshka na povecheto canadci purvo pitat posle misliat (ako izobshto )
mislete be hora ... :beer:
Plamen

Мнение от Plamen »

Аз предлагам да оставите Кати на мира. Момичето си казва мнението също както и всички вие, а вместо да спорите с факти й се нахвърлихте като хиени. Нито иронията, нито обидите могат да променят фактите, но могат да променят нас. С грубо държание само потвърждаваме пред един човек, че наистиа нещо кофти става в България щом всички сме толкова зли. Пупми си каза каквото имаше да казва. Кати също. Защо не приемете че и двамата са прави и да видим аджеба къде по средата точно е истината. Защото в Канада стават много нелогични неща, но там откъдето идваме те са многократно повече. Много бих се радвал ако можете да общувате помежду си като големи хора.
todor73

Мнение от todor73 »

Кате, ами време ти е да посетиш България, коте. Не те ли интересува откъде са дошли родителите ти? Дано дъщеря ми, родена в Канада не мисли като теб. Всъщност сигурна съм, че няма да мисли по този начин.

liske mnogo si prava. :D

katy ami ti babi diadovci niamash li v bg, vijdala li si gi dosega. :shock: pritesniavam se, zastoto tova e priznak na deshumanisation de la societe, koeto pqk ot svoia strana e edin ot problemite na severna amerika ili po prosto kazano zombirane.
abe kakto i da e stom se chuvstvash stastliva da hodish po iztoka hodi, ama pone vednqj ot horski sram idi do bg, oste poveche, che sama se hvalish kak postoianno pqtuvash.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

todor73 написа: pone vednqj ot horski sram idi do bg, oste poveche, che sama se hvalish kak postoianno pqtuvash.
To6ko, tova momi4e ako naistina e rodeno tuk nadali znae kakvo e horski sram. No se obzalagam dve ne6ta (ako vazrasta i e tazi koiato kazva - 27 godini)
1. tia ne e rodena v Kanada, makar da e kanadska grajdanka i
2. 4e pone ediniat i roditel ne e balgarin.
Prosto intuitzia.. :thumbsup:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Katy

Мнение от Katy »

Roditelite mi sa chisti Bulgari, a babite i diadovcite sa pensioneri,
poluchavali po 90 leva pensii, i te idvat tuka.
A kato e tolkova hubavo tam, zachto ia napuskate Bulgaria?
Hodite po cial svet, no samo za da ia hvalite, i ne iskate da jiveete
v Bulgaria.
As ne Vi uprekvam che ste dochli tuka, no zachto samo kritikuvate
i dori obijdate?
survivor

Мнение от survivor »

[/quote]
To6ko, tova momi4e ako naistina e rodeno tuk nadali znae kakvo e horski sram. [/quote]

:shock: :oops: :oops: :oops:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Незнам дали сте гледали филма "Мамбо италиано" сниман е в Монтреал и е много забавен,та там в началото бащата на главният герой италянец питаше "Защо никой не ми каза 4е имало 2 америки -истинскат САЩ и фалшивата Канада и защо никой не ми каза че имало две Канади -истинската Онтарио и фалшивата Квебек"
Та и някой българи така и затова се и оплакват.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

poumpy написа:
Plamen написа:.....................
знаеш ли даже и количаството като че ли няма голямо значение за мен, а по-скоро източника от който се краде. аз самия съм усвоявал незаработени средства, докато съм работил като стоматолог, но това никога не е ставало за сметка на пациента, защото не е честно да откраднеш от този който няма. от дрега общите пари се крадат най-лесно и в същност тук аз не крадях в точния смисъл на думата - аз "работих"......
абе явно, че още съм млад и зелен и идеалист, но и това ще се оправи с времето :D
ei tova BG-sko razsyjdenie nai ne go razbiram."Az ne kradiah ot pacientite"ami ot kyde kradeshe?nali ako ne ot tiah,si kral ot dyrjavata,a tova e ot moia djob kato na danakoplatec.A ti si kradial ot tezi koito imat,tyi li?ami kaji koi sa,ta da otkadmen i jie ot tam.Az men niama nzachenie iztochnika na krajba vajnoto e che e KRAJBA.Te i ciganite sega kradat tok v BG,ama kradat vse edno ot djobovete na moite roditeli,zashtoto te jiveiat tam,i sa potyrpevshi
pumpy

Мнение от pumpy »

goliama mechka написа:ami ot kyde kradeshe?
ще ти кажа, ако изобщо си в състояние да разбереш за какво става въпрос:
съгласно бюджета на НЗОК, която плаща на голяма част от стоматолозите в БГ за извършена работа, има перо приходи от глоби и за 2002 година е в размер на 5 милиона и половина лева ? Планирани приходи, които се събират от глоби, знаеш ли как става това, най-вероятно не защото не ти се е налагало да плащаш тези глоби. от тези 5 милиона и половина по закон 1/4 отиват за материално стимулиране на работещите в НЗОК, за да могат с още по-голямо усърдие да измислят нарушение и нови глоби. НЗОК е една система, от която се краде от:
1. работещите в нея чрез фиктивната работа която вършат и заплатите които получават
2. стотици семейни лекари, които търгуват направления и фалшифицират прегледи
3. стотици стоматолози, които надписват неизвършена дейност
4. стотици фармацевти продаващи най-скъпите препарати в Европа
5. десетки болници фалшифициращи диагнози, за да отчитат клинични пътеки
- всички които имат допир с парите на НЗОК
Ако в БГ имаше правила на играта сега нямаше да съм тук, а щях да съм осъдил конкретната РЗОК за измислени проверки и да не ми се налага да си покривам принудителни разходи. Самия факт, че съм тук е ясен знак, че тази правила на играта там не ми харесват.
За кражбата си съвсем прав тя винаги е такава независимо от източника и съм доволен, че вече не ми се налага да го правя.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Katy написа: A kato e tolkova hubavo tam, zachto ia napuskate Bulgaria?
Hodite po cial svet, no samo za da ia hvalite, i ne iskate da jiveete
v Bulgaria.
Mila Katy,
Kogato 4eta tvoite izkazvania razbiram kakvo me e nay4ila Balgaria, za6toto az sam samo s 3 godini po goliama ot teb a tvoite razsajdenia mi se struvat tolkova nezreli. Ne hvalia stranata,no za6to togava i vie (kanadzite) kato ne ni iskate nas 4ujdentzite ne go obiavite publi4no.
Moiat savet e da se porazhodi6 i do Evropa. Za6to 6te razbere6 kato napravi6 razlikata.
Za da ti pokaja razli4nia ni na4in na mislene 6te ti kaja slednoto : Edno (ili dve) ot tezi tri ne6ta, koito si napisala v tazi tema ne sa istina :
1. 4e si rodena v Kanada
2. 4e si na 27 godini ili
3. 4e i dvamata ti roditeli sa balgari
Ne si zadavai trudni vaprosi ot roda kak moga da znaia tova. Elementarno e... :idea:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
pumpy

Мнение от pumpy »

Katy написа:Poumpy,
Ne e idiotski da ne si nosich dokumentite, a obchinata ne moje da ti dade
nikakuv dokument.Samo ako si suobstvenik na zgrada, mogat da ti dadat
kopia ot taxite.
I vmesto da kritikuvach Canadcite, che plachtali za nichto, spomni si che v
tvoiata rodina Bulgaria ima hora, na koito ne sa im plateni zaplatite ot niakolko meseca.Verno li e?
Kolko puti sa ti
Кати в локалното бюро по провеждане на референдума, (аз го наричам общината, но това е от незнание на местните структури ) може да има едно такова бюро за установяване на личността, което да обслужва всички бюра в района. В Дорвал където аз работих разстоянието от тази местна "общинска" структура до всички избирателни точки не беше повече от 10 минути ходене пеша. така можеше да има само една маса за удостоверяване на личността на хора без документи, а не 7 във всеки пукт за гласуване. това е което исках да кажа, визирайки общината.пак повтарям че ми се вижда идиотско да си забравиш всички документи, но да носиш акт за раждане и фактура или съсед и освен това е идиотско да се плаща на хора за да вършат НИЩО. първото го казват по убеждение второто като данъкоплатец.
не е вярно че само критикувам, но не мога да си затварям очите когато нещо не ми харесва. Канада има своите добри и лоше страни. Отиди малко да поживееш но не като турист в реалния свят и ще разбереш за какво става дума.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

poumpy написа:
goliama mechka написа:ami ot kyde kradeshe?
ще ти кажа, ако изобщо си в състояние да разбереш за какво става въпрос:
съгласно бюджета на НЗОК, която плаща на голяма част от стоматолозите в БГ за извършена работа, има перо приходи от глоби и за 2002 година е в размер на 5 милиона и половина лева ? Планирани приходи, които се събират от глоби, знаеш ли как става това, най-вероятно не защото не ти се е налагало да плащаш тези глоби. от тези 5 милиона и половина по закон 1/4 отиват за материално стимулиране на работещите в НЗОК, за да могат с още по-голямо усърдие да измислят нарушение и нови глоби. НЗОК е една система, от която се краде от:
1. работещите в нея чрез фиктивната работа която вършат и заплатите които получават
2. стотици семейни лекари, които търгуват направления и фалшифицират прегледи
3. стотици стоматолози, които надписват неизвършена дейност
4. стотици фармацевти продаващи най-скъпите препарати в Европа
5. десетки болници фалшифициращи диагнози, за да отчитат клинични пътеки
- всички които имат допир с парите на НЗОК
Ако в БГ имаше правила на играта сега нямаше да съм тук, а щях да съм осъдил конкретната РЗОК за измислени проверки и да не ми се налага да си покривам принудителни разходи. Самия факт, че съм тук е ясен знак, че тази правила на играта там не ми харесват.
За кражбата си съвсем прав тя винаги е такава независимо от източника и съм доволен, че вече не ми се налага да го правя.
zashto pyk da ne razbera,ne vsichki sme ucheni stomatolozi,verno,che sym stignal samo do 8 klas,i izobshto ne sym v systoianie da razbera kak tyi vzemash ot tezi pari,zadeleni ot globi.ili se samouspokoiavash,che si kral ot tam,deto ne e ot djoba na horicata?kogo zablujdavash.I da ti kaja chestno,daje ne me interesuva,i recidivist da si,prosto si kazah mnenieto,ne sym trygnal da se karam s teb,i da dokazvam che sa sym prav,za da se mychish sega ti da pravish obratnoto.
todoto

Мнение от todoto »

Дефицитите по принцип не са толкова страшни. Понякога, напротив, говорят за отвореност и конкурентноспособност на икономиката. Ето една интересна статия, макар и в малко по-различен аспект - за търговското салдо:
http://oshte.info/democracy/01authors/m ... inov16.htm
Алекс моето мнение е , че аргументацията на този господин е "прекрасна" и е предимно от областта на "икономиката" с много прозрения от области, които на господина ама изобщо не са му познати.

"Но какво става с парите все пак? В примера с Канада и Австралия се видя, че парите се губят някъде! Отговорът е: в частните сметки на международните търговци и инвеститори. Така и трябва да бъде. Ако нямаше печалба, те никога нямаше да рискуват своите пари, нито да си правят труда да организират сложните процедури на световната търговия. Тогава Австралия нямаше да види дървесина, а канадците щяха сами да си чукат гранитни блокове, за да си направят пясък. И целият свят щеше да бъде пълен с феодални общини, всяка на самозадоволяване – каквото си произведат сами в колибите, това ще е. И щяхме да гледаме евтините колумбийски банани през крив макарон. И най-модерните телекомуникации щяха да бъдат пощенските гълъби и там-тамите."

Хе-х ама как пък само готино вмъкна и модерната думичка "телекомуникации" в аргументацията си и тя изведнъж се превърна в неоспорима истина :lol: .

А аз съм особено чувствителен към аргументи от типа "така и трябва да бъде" - тоя да не е господ , че да казва дали е така и така и трябва да бъде или е законотворец. Даже на Маркс аргументите му в "Капитала" чинат повече - или поне не съм срещал подобна аргументация, а и все пак май той в тая книга добре беше обяснил какво е това "печалба" и от къде тя иде :lol: :lol: :lol: .

Ето ти една далеч по-добра книга по моему - от професионалист в областта на инвестирането - смята се, че Джордж Сорос е един от най-добрите технически анализатори на паричните борси , и освен това от там си печели парите :lol: .

http://www.amazon.com/gp/reader/1891620 ... eader-link

Тук ще разбереш, къде е отишло положителното салдо на Япония при далекоизточната криза 1998 г. И намесата на парите в политиката :wink: .

А и една много интересна фраза (карам по памет , освен това книгата я четох на руски та може да не съм изцяло коректен - странно че книгата е издадена на български доста късно (аз я четох 1999) и даже в книжарницата на "Отворено общество" я няма ) - сравнение на Америка и Европа:

"В Лондон няма значение какво знаеш има значение кого знаеш. В Ню Йорк няма значение кого знаеш има значение какво знаеш." :wink: !!!
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

IRA написа:"Защо никой не ми каза 4е имало 2 америки -истинскат САЩ и фалшивата Канада и защо никой не ми каза че имало две Канади -истинската Онтарио и фалшивата Квебек"
Brei, mai triabva da go gledam tozi film...moje i drugi istini da nau4a...Kak zvu4i samo..! Hm... :o
To Live Is To Die
Заключено