Канада, започване на процедура за изготвяне на документи!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Stefan2003

Канада, започване на процедура за изготвяне на документи!

Мнение от Stefan2003 »

Здравейте,

Аз съм нов във форума и възнамерявам да започна процедурата с изготвянето на документи за имиграция. Мисля да се ориентирам към Квебек и влизам в графата "skilled worker". Занимавам се с комуникации повече от 8 години и искам да кандидатствам за работа като Ръководител Полети. Владея Английски, Френски и Руски.

Може ли да ме посъветвате дали Квебек е правилната дестинация или е по-добре да се ориентирам към другите части на Канада?

Колко време ще е необходимо, за да получа "постоянно местожителство"?

Благодаря ви предварително за съветите.

Поздрави,
Аватар
tonich

Re: Канада, започване на процедура за изготвяне на документи

Мнение от tonich »

Ясно! Започваме целия форум отначало. :rofl:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Стефане, "постоянно местожителство" е по-лесната част.
Ръководител полети... не виждам как ще стане.
Никой не може да те посъветва дали Кебек е "правилната дестинация", освен сам да си решиш.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Stefan2003

Мнение от Stefan2003 »

Здравейте!!! Не искам да започваме целия форум отначало просто попитах за съвет! Относно ръководител полети, защо да не стане? Трябва ли да съм в Канада, за да кандидатствам за постоянно местожителство или може и от България?
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Стефан, щом приемаш съвети, приеми един от мен - прочети цялата информация относно процедурата за придобиване на ''постоянно местожителство'' в раздела уики, както и официалния сайт - http://www.cic.gc.ca/english/index.asp"
, a също и - http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/index.html"
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Stefan2003 написа:Здравейте!!! Не искам да започваме целия форум отначало просто попитах за съвет! Относно ръководител полети, защо да не стане? Трябва ли да съм в Канада, за да кандидатствам за постоянно местожителство или може и от България?

То може и да стане, по принцип всичко е възможно с някаква вероятност. Искам да кажа, че вероятността да стане за първите няколко години е нищожна. Защо - защото има силна конкуренция. Отделно, че може въобще да няма освободена позиция, та да се стигне до конкуренция.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Stefan2003 написа:Здравейте,

Аз съм нов във форума и възнамерявам да започна процедурата с изготвянето на документи за имиграция. Мисля да се ориентирам към Квебек и влизам в графата "skilled worker". Занимавам се с комуникации повече от 8 години и искам да кандидатствам за работа като Ръководител Полети. Владея Английски, Френски и Руски.

Може ли да ме посъветвате дали Квебек е правилната дестинация или е по-добре да се ориентирам към другите части на Канада?

Колко време ще е необходимо, за да получа "постоянно местожителство"?

Благодаря ви предварително за съветите.

Поздрави,
Съществува разлика между емиграция и имиграция.
"Skilled worker" е вид процедура по придобиване на PR статут, а не графа.
За работа като Ръководител полети е по-добре да кандидатсвате след като сте придобил PR статут.
Дали "Кебек или другите части на Канада" сам ще си направите избора, но трябва да сте наясно, че става въпрос за две различни процедури.
Разгледайте линковете, които ви е дала azzura, за да придобиете представа за процедурите.
Прочетете повечко от този форум, за да имате представа за продължителността на една процедура. Моята се очертава да е повече от две години.
Успех !
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

optics написа:
Stefan2003 написа:Здравейте!!! Не искам да започваме целия форум отначало просто попитах за съвет! Относно ръководител полети, защо да не стане? Трябва ли да съм в Канада, за да кандидатствам за постоянно местожителство или може и от България?

То може и да стане, по принцип всичко е възможно с някаква вероятност. Искам да кажа, че вероятността да стане за първите няколко години е нищожна. Защо - защото има силна конкуренция. Отделно, че може въобще да няма освободена позиция, та да се стигне до конкуренция.
Стефане, след събитията 2001-а в Щатите, за позиция Ръководител полети в най-добрия случай може да се отвори възможност след 1-2 години като постоянно пребиваващ тук, но за да не се разочароваш излишно аз по-скоро бих казал, че това е позиция, която е привилегия на вече придобили канадско гражданство.
Освен това предполагам ще изискат някакъв вид тапия придобита в Квебек или Канада.
А генерално относно процедурата хората са прави, че е добре да прочетеш първо и да се запознаеш със стъпките, които се правят. Когато прочетеш вече ще изникнат логични въпроси.
Това, което питаш в момента е много общо и хората са прави, че трябва да се започне преразказ на форума!
Желая ти късмет!

Поздрави!
Публикувай отговор