Уж беше разбрал нещо, но явно изводът е бил прибързан...нищо не си разбрал все още.

Щом си вече тук значи поне малко имаш вече представа от това какво търсят работодателите. Търсят се бачкатори до ниво колеж. Потърси първо из обявите за работа каква е реализацията с магистратура (малка бих казала).DVG написа:Благодаря на отговорилите досега. Искам да дам няколко уточнения, че явно има нужда, за да доизясня съвсем нещата.
Аз съм машинен инженер, специалност "Транспортна техника" (бивше ДВГ), нямам нищо общо със слаботокови мрежи или компютри/програмиране. Не съм и на социал, работя от третата седмица на пристигането си тук. Лошото е, че в България, когато завърших нямаше вече автомобилни заводи и минахме всички в сферата на експлоатацията на автомобили - автосервизи. Имам доста години в сервиз на европейска марка, където натрупах доста ценен опит, сега също работя в автосервиз. Ама почва да писва, пък и все пак затова ли учихме 5 години в края на краищата?
Искаше ми се да работя в завод за производство на автомобили тук, но лошото е, че май затвориха или вече затварят всички, затова може би ще трябва да се пренасоча към нещо друго, но не искам да уча всичко отново, не ми се занимава с всички математики и други глупостиИдеята ми е да изкарам нещо, като магистратура само, ако може разбира се и то парт тайм, че има семейство да се храни.
То хубаво ти се иска да работиш в завод за автомобили ,ама в кофти време си случил .GM в Ошава го затвориха в началото на семицата и ги изхварлиха работниците .Че какво му е лошото в авто сервиза ,ако ти се работи .пьк и щом имаш семеиство да храниш.DVG написа:Благодаря на отговорилите досега. Искам да дам няколко уточнения, че явно има нужда, за да доизясня съвсем нещата.
Аз съм машинен инженер, специалност "Транспортна техника" (бивше ДВГ), нямам нищо общо със слаботокови мрежи или компютри/програмиране. Не съм и на социал, работя от третата седмица на пристигането си тук. Лошото е, че в България, когато завърших нямаше вече автомобилни заводи и минахме всички в сферата на експлоатацията на автомобили - автосервизи. Имам доста години в сервиз на европейска марка, където натрупах доста ценен опит, сега също работя в автосервиз. Ама почва да писва, пък и все пак затова ли учихме 5 години в края на краищата?
Искаше ми се да работя в завод за производство на автомобили тук, но лошото е, че май затвориха или вече затварят всички, затова може би ще трябва да се пренасоча към нещо друго, но не искам да уча всичко отново, не ми се занимава с всички математики и други глупостиИдеята ми е да изкарам нещо, като магистратура само, ако може разбира се и то парт тайм, че има семейство да се храни.
CLE?? Какво е това?Jim написа: Отивате в СLE, направете си едно приравняване на българската диплома и автоматически имате признаване на българското висше образование към тукашен Бакалореат. (3 год. Конкордия).