ОТНОСТНО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
drago999

ОТНОСТНО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнение от drago999 »

Здравейте скъпи съфорумци,

става дума за това--A three-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study-- в момента аз имам 12 години стаж учение като цяло.
Преди 15 години учех в университет, но когато доидох в УК прекъснах.Имам завършени само 3 години, та мисълта ми е ДАЛИ ТЕЗИ 3 НЕЗАВЪРШЕНИ ГОДИНИ ЩЕ ГИ ПРИЗНАЯТ КАТО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ???
Моля ви помогнете ми с инфо.,защото незнам какво да правя.
Благодаря на всички!

Драгомир
Аватар
Koko

Re: ОТНОСТНО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнение от Koko »

drago999 написа:Здравейте скъпи съфорумци,

става дума за това--A three-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study-- в момента аз имам 12 години стаж учение като цяло.
Преди 15 години учех в университет, но когато доидох в УК прекъснах.Имам завършени само 3 години, та мисълта ми е ДАЛИ ТЕЗИ 3 НЕЗАВЪРШЕНИ ГОДИНИ ЩЕ ГИ ПРИЗНАЯТ КАТО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ???
Благодаря на всички!

Драгомир
Точки се дават само за завършено образование, така че за съжаление отговора на въпроса е - тези 3 незавършени години няма да ти ги признаят.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
drago999

Мнение от drago999 »

Koko написа:

Благодаря на всички!

Драгомир
Точки се дават само за завършено образование, така че за съжаление отговора на въпроса е - тези 3 незавършени години няма да ти ги признаят.
това наистина ме разби....адски разо4арован.
Мерси много за инфото ,надявах се на тези 3 години.Мисля ,4е става ,ако съм работил нещо по това което сам учил.
Например като стаж по професията ,нали?
drago999

Мнение от drago999 »

Ако може още един въпрос моля, дипломата за висше трябва да е само нотариално заверена или легализирана ,или едно от двете?
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

drago999 написа:Ако може още един въпрос моля, дипломата за висше трябва да е само нотариално заверена или легализирана ,или едно от двете?
Ако е оригиналната диплома (тоест не е дубликат) само нотариално заверена и преведена. Успех!
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

drago999 написа:
Koko написа:

Благодаря на всички!

Драгомир
това наистина ме разби....адски разо4арован.
Мерси много за инфото ,надявах се на тези 3 години.Мисля ,4е става ,ако съм работил нещо по това което сам учил.
Например като стаж по професията ,нали?
Ивинявам се че се намесвам. Знам че преди да кандидаствам в Кебек имах вьпрс кога ще получа образованието си, понеже го нямах още.
Мисля че може да се играе в тази посока.
Пак казвам аз не сьм експерт но за това наех адвокат. И той игра с тия неща.
Кой каза че няма да завьршиш скоро(преди да заминеш)
Не знам прекарал си години там има начин да се броят мисля.
Успех.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

skwestarz написа:
drago999 написа:Ако може още един въпрос моля, дипломата за висше трябва да е само нотариално заверена или легализирана ,или едно от двете?
Ако е оригиналната диплома (тоест не е дубликат) само нотариално заверена и преведена. Успех!
И дубликат да е, пак НЕ се нуждае от ЛЕГАЛИЗАЦИЯ.
Виж тази тема:
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?f=20&t=43236
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
drago999

Мнение от drago999 »

мерси за информацията, ако при теб е станало ,би трябвало да стане, това все пак е ученически стаж,аз не кандидаствам с това просто имам години учение това е ...но все пак как да бъда на 100% сигурен:)..бих ли мoгъл дa сe свържa с тoзи aдвokaт ?
drago999

Мнение от drago999 »

Моля ви ,ако някой знае нещо повече отностно моя случаи,моля ви помогне те,мерси предварително!
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Koko написа: Точки се дават само за завършено образование, така че за съжаление отговора на въпроса е - тези 3 незавършени години няма да ти ги признаят.
Аз също съм на мнението на Коко. :y:
Manchester United Football Club
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

drago999 написа:Моля ви ,ако някой знае нещо повече отностно моя случаи,моля ви помогне те,мерси предварително!
Драго, аз нещо загубих връзката на тази тема - първоначално каза че си следвал 3 години, но не си завършил, а след това питаш за университетска диплома? Освен това, ти говориш за ученически стаж, което поне аз го разбирам като учене в училище, а не следваване в университет.
Можеш ли да уточниш малко повече какво си учил и какво точно питаш - това би помогнало да получиш по-ясен отговор.
Все пак, това което написах в началото е в сила - ако не си завършил дадено образование, за него точки няма как да получиш, дори и да си работил в същата област.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Трябва да си изкараш бележка от училището че си записан и имаш идея кога ще завьршиш. Там е трика.
Ти няма да получиш точки преди интервюто но с белешката може и да получиш.
И на самото интервю ще те пита колко години в тотал си учил и там АКО не ти иска дипломата да я види , ще ти пише в компютьра тия 3 години. Ако пьк иска да види дипломата, му показваш транскрипта.
И ако мине номера мине.

Това беше преди сега може да са затегнали нещата.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Mr.D написа:... Ти няма да получиш точки преди интервюто ...
И на самото интервю ще те пита .....
Искам само да вметна, че по федералната няма интервю. Е, освен в изключителни случаи, за които се писа преди време във форума ...
Да не стане грешка с тази бележка, т.е. да се окаже, че в хода на процедурата няма на кого да бъде показана ...
Освен, ако drago999 не кандидатства по кебекската процедура...??
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
drago999

Мнение от drago999 »

Koko написа:
drago999 написа:Моля ви ,ако някой знае нещо повече отностно моя случаи,моля ви помогне те,мерси предварително!
Драго, аз нещо загубих връзката на тази тема - първоначално каза че си следвал 3 години, но не си завършил, а след това питаш за университетска диплома? Освен това, ти говориш за ученически стаж, което поне аз го разбирам като учене в училище, а не следваване в университет.
Можеш ли да уточниш малко повече какво си учил и какво точно питаш - това би помогнало да получиш по-ясен отговор.
Все пак, това което написах в началото е в сила - ако не си завършил дадено образование, за него точки няма как да получиш, дори и да си работил в същата област.
Здравейте отново,

значи кандидаствам по федералната, учих в свободния университет между 1997-2000, имам три пълни години,но за съжеление доидох в uk и всичко свърши...питах отностно дипломата свързано с жена ми...извинявам се наистина е подвеждащо.
Търсих навсякъде да прочета дали стажа се признава или не ,защото има различни мнения ,но не намерих ,ако има някой да ми посочи линк или нещо от рода ще ви бъда безкрайно благодарен
drago999

Мнение от drago999 »

Lira написа:
Mr.D написа:... Ти няма да получиш точки преди интервюто ...
И на самото интервю ще те пита .....
Искам само да вметна, че по федералната няма интервю. Е, освен в изключителни случаи, за които се писа преди време във форума ...
Да не стане грешка с тази бележка, т.е. да се окаже, че в хода на процедурата няма на кого да бъде показана ...
Освен, ако drago999 не кандидатства по кебекската процедура...??
Правилно е разбрано Лира, аз сам по федералната:)
Публикувай отговор