sotsial+po4asova rabota v Mtl?Kade?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
atzo

Мнение от atzo »

I pak ne stava iasno zashto TUKA ZA NIAKOI HORA SOCIAL e mrusna duma ?!?

Tova che niakoi predpochita da raboti kakvoto i da e, a drug da uchi ili da jivee s parite, koito durjavata mu dava i da se samousuvurshenstva dokato nameri neshto po-dobro ot sociala, NE GO PRAVI VINOVEN!
I tova, kakto i bachkatorstvoto sa si nachini na jivot.

Tuka ima tzeli kvartali s mestnii, koito nikoga v jivota si ne sa pochvali rabota...Tova ne gi pravi po-malko shtastlivi, ili po-malko hora.
A za povecheto emigranti Sociala e edinstvenia nachin da si stupiat na krakata. I nai-malkoto da si vurnat parite, koito sa dali na sushtata taia durjava za Vizi i dokumenti.

A koito mu se bachka - rabota kolkoto shtesh...
todor73

Мнение от todor73 »

ami raboti koi te spira, no nedei da sqdish drugite stoto i bez tova ne ti vliza v rabotata. sega chakam da chuia, che ti im plastash sociala. plus tova momicheto ti kazva, che ste e za niakolko meseca,
toi hisshadow mai prav ste izleze, che nesto zle im deistva na niakoi da rabotiat za 7$ i zapochvat da zavijdat na tezi s social+cherno.

to golemi rabotiagi se izkarahte :D men pqk mnogo me mqrzi, mnogo ama niama kak :x
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

todor73 написа:no nedei da sqdish drugite stoto i bez tova ne ti vliza v rabotata
Nabore :wink: , toai pat si mnogo prav! Taka e, vseki da gleda sebe si i vseki sam da izbira patia si. A koito e protiv sociala prosto da ne go vzema i tova e. 6tom darjavata pretseniava 4e si za social i ti go dava, ne vijdam kakav e problema na niakoi hora..?..Koito ne moje ili ne iska da otgovori na momi4eto prosto ne mu otgovaria i tolkova, ama da se pravi na goliamata rabota...aide sega...
atzo написа:I pak ne stava iasno zashto TUKA ZA NIAKOI HORA SOCIAL e mrusna duma ?!?
Ami nali znae6, koi kakvoto si niama za nego si me4tae...No me4tite sa edno a zavistta e ve4e drugo!
To Live Is To Die
atzo

Мнение от atzo »

E vseki moje da razbere niakoi iztoshten ot bachkane chovek, ama... Vseki Si Izbira Nachina Na Jivot!
I zashto niakoi triabva da zavijda - da mijne na social shtom tolkova mu se vijda sublaznitelno.
A be - tipove vsiakakvi...
pumpy

Мнение от pumpy »

аз тези квартали с местни социаладжии далече не ги уважавам.
извинете ме, че имам собствено мнение и то се различава от вашето.
всеки има право да си пропилява живота както си избере
да живее социала и неговите придобивки

P.S. права беше Joy че да продължаваш да пишеш като си тук за сериозни неща е много трудно и вече съжалявам за тези мои 7 долара. явно ще ми се повтаря цял живот когато изкажа мнение. Извинявам се Joy за острите думи навремето по някакъв подобен повод че не се пише тук всичко. сега разбирам какво си имала предвид. аз си написах статията със съвсем добри чуства за да знаят хората за какво става дума и ето че сега се обърна срещу мен. здраве да е. аз съм го казвал и пак ще повторя, че съм се оправял в живота и без "ценните " мнения на голяма част от пишещите тук, минал съм си медицинските без да знам даже за съществуването на форума, научил съм два езика и стоматологията без чужда помощ и със сигурност ще продължа да живея по този начин въпреки коментарите на някои, за които социала е най-великата делавера на Канада. просто с времето забелязвам, че желанието ми да пиша тук се изпарява с темпото, с което ми се увеличава заплатата от онези 7 долара в началото. за социала можете да бъдете сигурни че изобщо не ви завиждам - както не съм бил на социал ( заплата от 250 лв. ) в БГ така не ми се иска да съм и тук.
пак се извинявам, че имам мнение. Иво
Nikita

Мнение от Nikita »

Istinata e,4e po-goliamata 4ast ot nas,tragvaiki ot Bg ne sa i pomisliali za varianta-sotsial.Vseki e imal svoiata strategia,no strategiite se promeniat.Sled kato prou4ih usloviata nebhodimi za da uprajniavam profesiata,koiato imam i koiato obi4am re6ih,4e e po-dobre da naso4a usiliata si v tiahnoto izpalnenie.
Ne moga da se saglasia s mnenieto na Ivo,4e horata na sotsial marzeluvat.Sotsialat ti dava pravo da se orientira6 v obstanovkata,da se opita6 da vzeme6 nai-pravilnoto i razumno rea6enie-u4ene/kakvo i kade/ ili rabota-/kakva i kade/.Pribarzanite re6enia ne vinagi sa nai-vernite.Smeia da tvardia,4e frenskiat mi e dobar,no ne i 4e go znam/za6toto kolkoto pove4e nau4ava6 1 ezik,razbira6 kolko mnogo ne znae6/.Zavar6ila sam fr.gimnazia i sled diplomiraneto si sam zaemala post iziskva6 polzvaneto na fr.ezik.Taka,4e za hamalska rabota tuk niamah problem.Vaprosat e struva li si?Na takiva mesta ezik ne se u4i.Kato izklu4a fizi4eskia trud/koito ne me pla6i/,no kato pribavia psihi4eskoto izto6tenie + vnimanieto,koeto triabva da dam na detentse,za u4ene vreme ne ostava.Neveroiatna perspektiva!!!Ne se sramuvam,4e sam na sotsial i ne go kria za razlika ot mnogo moi sasedi.Tova e 1 4ast ot jivota mi,koiato triabva da iztarpia.
Az postavih prosti4ak vapros,4iito otgovor tarsiat mnogo imigranti,,no se pritesniavat da go zadadat .
U4ene + rabota na 4erno ne e ravno ma marzel!
Kasmet na vsi4ki i blagodaria na tezi,koito me podkrepiha.
pumpy

Мнение от pumpy »

Nikita написа:Istinata e,4e po-goliamata 4ast ot nas,tragvaiki ot Bg ne sa i pomisliali za varianta-sotsial.Vseki e imal svoiata strategia,no strategiite se promeniat.Sled kato prou4ih usloviata nebhodimi za da uprajniavam profesiata,koiato imam i koiato obi4am re6ih,4e e po-dobre da naso4a usiliata si v tiahnoto izpalnenie.
Ne moga da se saglasia s mnenieto na Ivo,4e horata na sotsial marzeluvat.Sotsialat ti dava pravo da se orientira6 v obstanovkata,da se opita6 da vzeme6 nai-pravilnoto i razumno rea6enie-u4ene/kakvo i kade/ ili rabota-/kakva i kade/.Pribarzanite re6enia ne vinagi sa nai-vernite.Smeia da tvardia,4e frenskiat mi e dobar,no ne i 4e go znam/za6toto kolkoto pove4e nau4ava6 1 ezik,razbira6 kolko mnogo ne znae6/.Zavar6ila sam fr.gimnazia i sled diplomiraneto si sam zaemala post iziskva6 polzvaneto na fr.ezik.Taka,4e za hamalska rabota tuk niamah problem.Vaprosat e struva li si?Na takiva mesta ezik ne se u4i.Kato izklu4a fizi4eskia trud/koito ne me pla6i/,no kato pribavia psihi4eskoto izto6tenie + vnimanieto,koeto triabva da dam na detentse,za u4ene vreme ne ostava.Neveroiatna perspektiva!!!Ne se sramuvam,4e sam na sotsial i ne go kria za razlika ot mnogo moi sasedi.Tova e 1 4ast ot jivota mi,koiato triabva da iztarpia.
Az postavih prosti4ak vapros,4iito otgovor tarsiat mnogo imigranti,,no se pritesniavat da go zadadat .
U4ene + rabota na 4erno ne e ravno ma marzel!
Kasmet na vsi4ki i blagodaria na tezi,koito me podkrepiha.
въпрос на разбирания ! и аз съм с детенце, съпругата ми не работи и аз често се замислям че двамата на социал ще изкарваме почти колкото сегашната ми заплата и като бачкам и на черно ща съм по-добре, но не е честно....
когато човек иска нещо намира как, когато не иска намира причини
въпроса може да е прост, но аз не искам да участвам във форум, в който се обсъжда как да пр****м държавата и да си избием чрез социала направените разходи??? никой не ни е карал на сила да ги правим и никъде в CSQ няма условие, че се дава за да се избият направените разходи чрез социал.
имам колеги, които твърдят, че в поликлиниката работят лошо, а в частия си кабинет са безгрешни - това не е възможно, човек е такъв какъвто е и моралните ценности са непроменлива величина, независеща от обстоятелствата.
Никита не съм искал да съм груб конкретно с теб. всеки сам си избира как ще си води живота и как ще си ляга и става сутрин....
сигурно и аз един ден ако ми се наложи да съм на социал ще работя на черно, но искрено вярвам че преди това ще съм се върнал в БГ, тоест че няма да се случи :wink:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

И аз да кажа няколко думи...
Всеки сам си избира пътя в живота.
Но не винаги се получава това, което човек иска.
Когато някой ти протяга ръка за помощ и го прави без користни цели, е глупаво да не я поемеш.
Освен ако не си прекалено горд. Което значи глупав.
Ако си дошъл в Канада с цел да получаваш социал, докато го смениш с пенсия - хубаво, това е твое право.
Ако си на социал, защото не можеш по друг начин в момента да осигуриш необходимия финансов минимум за теб (и семейството ти), но смяташ да промениш това положение (чрез учене на език, изкарване на местна диплома, ставане на член на ордер и т.н.) - хубаво.
Ако си успял да си намериш в началото обща, тежка и лошо платена работа, и цял живот останеш на нея - добре.
Ако още от началото стъпиш "на килимчето" - с хубава работа и т.н. - честито.
Ако не уважаваш това, което другите правят, дори да е извън твоите разбирания - тогава си кофти човек, пич!
Уважавайте мненията и постъпките на другите, те също са хора като вас!
Не се възгордявайте от голямата заплата и не се срамувайте от получаването на помощи - всичко се променя, не сте извършили престъпление!
Както се казва : Не съдете, за да не бъдете съдени!
В България и хиледарка месечно не ми е стигала, и с 200лв. сме купонясвали яко.
Важното е да сме хора един за друг!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

СПЕЦИАЛНО ЗА СОЦИАЛАДЖИИТЕ!!!

Мин. работна заплата е 7,45 $ на час!!! :D
Yulia

Мнение от Yulia »

IvHaydu написа:И аз да кажа няколко думи...
Всеки сам си избира пътя в живота.
Но не винаги се получава това, което човек иска.
Когато някой ти протяга ръка за помощ и го прави без користни цели, е глупаво да не я поемеш.
Освен ако не си прекалено горд. Което значи глупав.
Ако си дошъл в Канада с цел да получаваш социал, докато го смениш с пенсия - хубаво, това е твое право.
Ако си на социал, защото не можеш по друг начин в момента да осигуриш необходимия финансов минимум за теб (и семейството ти), но смяташ да промениш това положение (чрез учене на език, изкарване на местна диплома, ставане на член на ордер и т.н.) - хубаво.
Ако си успял да си намериш в началото обща, тежка и лошо платена работа, и цял живот останеш на нея - добре.
Ако още от началото стъпиш "на килимчето" - с хубава работа и т.н. - честито.
Ако не уважаваш това, което другите правят, дори да е извън твоите разбирания - тогава си кофти човек, пич!
Уважавайте мненията и постъпките на другите, те също са хора като вас!
Не се възгордявайте от голямата заплата и не се срамувайте от получаването на помощи - всичко се променя, не сте извършили престъпление!
Както се казва : Не съдете, за да не бъдете съдени!
В България и хиледарка месечно не ми е стигала, и с 200лв. сме купонясвали яко.
Важното е да сме хора един за друг!
Ivane, prekrasno si go napisal. Mnogo mi haresva izkazvaneto ti. Neka vseki nameri putia si kakto nameri za dobre, po-vajnoto e da budem hora.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Човек да се гърчи на минимална заплата има смисъл само ако работата му е едва ли не по специалността и има възможност за израстване, крадене на занаят или нещо от сорта. Иначе е пълна глупост да се бачка за минимална заплата, защото човек ще си остане бачкатор цял живот, почнеш ли веднъж по фабриките и там ще си и останеш. Другият вариянт е да минеш на социал / стипендия, да учиш нещо, да поработваш на черно и да имаш някакво бъдеще пред себе си. Държавата няма какво да я жалите, като започнете "хубава" работа, държавата ще си прибере версиите с лихвите и ще ви го "върне" тъпкано под формата на данъци...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Nikita написа: U4ene + rabota na 4erno ne e ravno ma marzel!
to tova dobre, ama ne moga da razbera zashto triabva da e na cherno rabotata?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За да не се плащат данъци, задължение на всеки данъкоплатец е избягването им, стига да може разбира се...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Lub0 написа:За да не се плащат данъци, задължение на всеки данъкоплатец е избягването им, стига да може разбира се...
na mene tova mi e iasno, no sled kato celta e da se namerila po-dobra rabota i ne znam si kakvo i sled kato moje da se nameri rabota kakvo tolkova pak kato se platiat malko danaci... to i na men ne mi haresva kato vidia kolko sa mi udrajkite na mesec, no kakvo da se pravi...
a i nie davame, drugi vzemat, no kato mogat i drugite da davat shto pak da ne dadat ... mnogo obarkano stana

haide ostanete si sas zdrave
todor73

Мнение от todor73 »

sara, neznam nikita za kakvo uchene tochno govori, no ako si s pret et bourse i vzemesh che rabotish tqpkano ti go vrqstat. primerno ako rabotish za 8cad na chas ti ostavat 4 drugoto go rejat ot stipendiata deto ne se vrqsta. dolu gore taka e ama ne mi se obiasniava sega :D
Заключено