Канадски безумици # 1 и 2

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
HisShadow

Мнение от HisShadow »

poumpy,

biah reshil da ne zapo4vam dialog s nikoi v tozi forum, no mai shte napravia izklu4enie

Za kanada ti nadalgo i nashiroko mi pissa v li4no saobshtenie. Obiasniavashe mi kak si si "napissal domashnoto" oshte v BG i kak s parite izkarani v BG tuk shte mojesh da u4ish i da se diplomirash i kak posle shte te grabne valnata na shtastieto i prosperiteta i kak s rabota vsitshko se postigalo i pr. gluposti (shte me proshtavash za kvalifikatsita)

7-te dolara na 4as sam gi vzel ot statiata ti. Sega izglejda sa te povishili :-) ili si minal a sotsial :-) ili si zariazal u4eneto i si se hvanal s raznasiane na pitsi :-) ili mai shefkata ti vietnamka e zapo4nala da te haresva :-) ili mai ti si zapo4nal da ia haresvash :-)

Parite poumpy, sa nai-vajnoto neshto na sveta - ne zabraviai 4e jajdata za pove4e pari te dovede tuk

I nakraia - ako niakoi tvardi 4e Kebek e naselen s idioti (koeto e samata istina) moje da se zaklu4i 4e ne e osobeno dovolen ot polojenieto si, nali :-)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

he,he,he!
eiiii ama His shadow vinagi me razveseliava. otdavna sum mu fan :lol:
tova za vietnamkata mi haresa :lol: che moje i da e gotina bre, da stava za tui onui :wink: shto da ne mu digne zaplatata? az ako opravya moita shefka toku vij i moita zaplata sa dignali.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Хаха, ами какво чакаш още :D За шефката става дума :D
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

HisShadow написа:poumpy,

biah reshil da ne zapo4vam dialog s nikoi v tozi forum, no mai shte napravia izklu4enie

Za kanada ti nadalgo i nashiroko mi pissa v li4no saobshtenie. Obiasniavashe mi kak si si "napissal domashnoto" oshte v BG i kak s parite izkarani v BG tuk shte mojesh da u4ish i da se diplomirash i kak posle shte te grabne valnata na shtastieto i prosperiteta i kak s rabota vsitshko se postigalo i pr. gluposti (shte me proshtavash za kvalifikatsita)

7-te dolara na 4as sam gi vzel ot statiata ti. Sega izglejda sa te povishili :-) ili si minal a sotsial :-) ili si zariazal u4eneto i si se hvanal s raznasiane na pitsi :-) ili mai shefkata ti vietnamka e zapo4nala da te haresva :-) ili mai ti si zapo4nal da ia haresvash :-)

Parite poumpy, sa nai-vajnoto neshto na sveta - ne zabraviai 4e jajdata za pove4e pari te dovede tuk

I nakraia - ako niakoi tvardi 4e Kebek e naselen s idioti (koeto e samata istina) moje da se zaklu4i 4e ne e osobeno dovolen ot polojenieto si, nali :-)
:D :D :D :D :D Vidgam nagore temata che stava vse po interesna.
Veliko

Мнение от Veliko »

Temata beshe za idiotite w Canada. Mozhe i da sa mnogo, no razlikata s Bulgaria e tazi, che w BG sa uprawliawali, uprawliawat i shte uprawliawat idioti. Da ne dawam primeri, che niama da mi stignat chasowe.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

neshto ne vi razbiram. Osobeno Siankata. Zashto da ne moje da kajesh che niakoi e idiot i v sashtoto vreme da go haresvash. Ima mnogo primeri za tova... :wink:
Pak az naprimer si haresvam Quebec (i to mnogo), no smeia da tvardia che ima dosta idiotski neshta. Osven tova infoto na Poumpi se otnasia za tsiala Canada. I az ne razbiram kak moje da tragnesh da glasuvash i da niama dokumenti, no da si vodish komshiata da rechem. Ne che ne sam gi vijdal sladurite da go praviat, ama tova bi napravilo vpechatlenie i da debil, kamo li da normalen chovek. I zashto da ne se vazmushtava...nalii negovite danatsi otivat za tova...ne e redno da mu skachate taka. Prosto si kaza mnenieto
pumpy

Мнение от pumpy »

няма да отговарям повече. аз просто си споделих виждането за поредното безумие тук, а някой ме изкараха че спя с виетнамката ????
явно, че някой се видиотяват от стоенето си тук.....
мен повече ме няма по тази тема.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

poumpy, не обръщай внимание ;)
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
monny

Мнение от monny »

не си изкарвайте всичката неприязън към канадцие върху Katy, не забравяйте че тя е по-умна от тях защото е от български произход :lol: :lol: :lol: :lol:
_stanbinev_ написа: ...

Trjbva da si mnogo ogranichena ako mi kazvash che socialnite predobivki ne sa vajni!!!

I kakvo kato Harper vyvede zadyljitelna voenna slujba - tebe njama da te barne spoko az sym hodil v kazarma v BG - ne se umira dokazano e !

EDIN SYVET SHTOTO NAISTINA AKO SE OBADISH OSHTE EDIN PYT NEPODGOTVENA SHTE MI IZBIJAT NERVITE, VZEMI POHARCHI MALKO PARI I SE RAZHODI PO SVETA DA VIDISH KAKVO E !!!
CHE NESHTO IZGLEJDA SE IZKAZVASH KATO TIPICHEN REDNECK I MEN ME E JAL ZA TEB!
не така бе човек , уплаши момичето, ако родителите й са емигрирали след 1989 тя не е на повече от 15 откъде ще знае какво е казарма

а идиотщината в канада има и положителни страни, я проучете дали ако тръгна да си купувам кола и съм си забравил парите мога да заведа съседа си да плати
survivor

Мнение от survivor »

Най-голямата безумица, която съм виждала тук, е да видя как през ноември месец вали първия сняг и в същото време косят градинката пред блока :lol:
Това си е пълна идиотщина, но това в никакъв случай не означава че ще правя обобщения че канадците са идиоти, че това е идиотска държава и т. н. Чиновническите недомислия ги има във всяка държава, както се казва на бюрокрацията това й е работата :wink:
За случая с гласуването обаче бих била по-предпазлива да давам такива оценки. Защото ако аз си загубя чантата, или дори само портфейла си, оставам без никакъв документ за идентичност, барабар с кредитни, дебитни и транспортни карти и т. н. И ако това се случи преди изборите, мога да остана и без възможност да гласувам. Така че това че хората са предвидили механизми това да не се получава все пак не е зле.
Кати, аз искам да те поздравя, че въпреки че си родена тук, толкова добре знаеш български и търсиш контакти с балгари. Надявам се репликите в тази тема да не са те отказали, има предвид че във форумите напрежението по принцип се вдига по-лесно. Така че до нови срещи тук и горе главата :wink:
pumpy

Мнение от pumpy »

survivor написа:.....................:wink:
напълно съм съгласен с възможността всеки да гласува. това е много добре измислено, но

ти си си загубила портфейла и нямаш ID съгласен съм случва се. Трудно ли е да се разходиш до централната общинска сграда в Dorval (там където аз работих) и след сйответната процедура да си получиш бележката за да гласуваш. в случая разстоянията нито са големи нито са от значение. Вместо това 21 души в същия град не вършат нищо цял ден и затова им се плаща .... това не мога да го разбера, защото аз съм се научил с годините да работя за да получавам пари, а тук и работата и парите са относителна величина.
monny

Мнение от monny »

survivor написа::
За случая с гласуването обаче бих била по-предпазлива да давам такива оценки. Защото ако аз си загубя чантата, или дори само портфейла си, оставам без никакъв документ за идентичност, барабар с кредитни, дебитни и транспортни карти и т. н. И ако това се случи преди изборите, мога да остана и без възможност да гласувам. Така че това че хората са предвидили механизми това да не се получава все пак не е зле.
ako ne dai boje si zagubish chantata poslednoto neshto koeto shte te interesuva e kak chte glasuvash
a pedantishnosta stigashta do glupost e harakterna za hora a moje bi i za darjavi koito niama s kakvo drugo da raznoobraziavat skuchnoto si ejednevie
survivor

Мнение от survivor »

Da hodya do centralna obshtinska sgrada si e neudobstvo, koeto samo po sebe si mozhe da me otkazhe da glasuvam. Dali za takova edno udobstvo na grazhdanite tryabva da se davat pari, pri uslovie che stava vapros za mnogo redki sluchai, e vapros na lichna precenka. Iskam samo da napomnya, che bedna i "interesna" Balgariya sashto e davala ogromni pari za da organizira glasuvaneto na poveche hora. Spomnyam si che dori v korabi sa organizirali izbiratelni cekcii, a tova sa si golemi razhodi.
Mony, az na tozi etap predpochitam da zhiveya v skuchna darzhava, a s interesnoto da se sreshtam samo v knigata ili po televiziyata.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ira,
blagodaria ti za zabelejkata, no tuka ne e imalo kursove po bulgarski

ezik, i tova, koeto znam e samo ot roditelite mi.
Ups, greshka - idi v college Platon na Mont-Royal - tam visi ogromna reklama na ezicite, koito se prepodavat v colleja i bulgarskiat e sred tiah! Mojesh da se probvash, makar che mnogo dobre se spraviash za chovek, koito nikoga ne e hodil v BG. Jalko, naistina. Samo taka mojesh da razberesh goliamata chast ot forumcite, koito pishat tuk, zashto pishat i kakvo se predpolaga, che iskat da kajat.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Не смятам, че имаме право да съдим Канада за начина по който изразходва парите си. Очевидно хората са преценили, че няколко стотин долара са нищо, в сравнение с невъзможността на някого да упражни правото си на глас. Онзи ден на празника на Квебек край шествията и сцените имаше много ангажирани скъпо платени лекарски екипи, които не вършеха нищо, понеже, слава Богу, припаднали нямаше. Едва ли можем да обвиним организаторите в безмислено изразходване на средства.
Има и една хубава българска поговорка: "От много работа само гърбица се хваща" :wink: Доста хора със заетост от по няколко часа на ден печелят милиони годишно, но знаят къде и какво да пипнат. :)
Заключено