Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
vaniliq
Изгонен от форума
Мнения: 173
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 10:55 am
Местоположение: Торонто

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от vaniliq »

IFF написа:
Mr.D написа:
IFF написа: Позата на щрауса сме я заели и аз, и ти, и повечето от този форум,.....в северноамериканския пясък.


Колкото до ситуацията в България, на мене в момента ми прилича на една разпокъсана феодална държава, с множество малки владетели. Не мисля че бивши ДС кадри имат чак такова значение, самата власт е рапокъсана и законите на местно ниво не играят почти никаква роля. Прокурор и съдии си правят каквото искат, намират се нужните докторчета, ако някой "бизнесмен" се улее малко и т.н. Почти няма значение коя политическа сила ще вземе властта, статуквото си остава непроменено. По време на "приватизацията" се "продаваха" обекти и на хамериканци и на руснаци и на всякаква друга паплач, за без пари. Причината е в нас самите, прекалено сме безразлични.
Много ме кефи този лаф. "Те разпродадоха дьржавата". Пьрво никога не си притежавал каквото и да е в тази страна Бьлгария. Имал си подарен живот , панелка за 16 лева на месец и работа в дьржавната фабричка за 150 лева, за москвича си чакал 10тина години. Нямал си никаква собственост. Дядо ти,прадядо ти може би.
След тези 45 години. какво очакваш, да вземе народа това което уж е било на всички. Много ясно че който e бил на власт ще гепи каквото може.
Теб може да те заболи ако ти вземат нещо за което си работил.
Та за този подарен живот обикновено лузьрите мечтаят да го имат.
Изкривена реалност, или мишки в главите.
За разлика от другите демократични държави, не сме имали никога роби, колонии, или печеливши войни, няма откъде да се вземе капитал. Проблема е че се раздадоха предприятия, лицензи и пр. , без никаква мисъл за държавата, за създаване на работни места или за стратегия. Ако ти намираш това за нормално, то за мен не е. И един въпрос, ти какво притежаваш в Канада, кое е твое и кое на държавата? И как разбра за кой живот мечтая, да не четеш мисли? Щото аз не виждам да съм споменал нещо по въпроса.
Мистър Д, тука пак с рогата напред си я подкарал. Не се опитвай да изкараш бандитската приватизация в реда на нещата. Ще отречеш ли, че се бяха раздадени на всеки 1 българин равно количество Приватизационни бонове? Ще отречещ ли че, това беше начина обществото и държавата да заяви: Тази собственост е на българският народ и всеки има право на равен дял и равен старт при приватизацията. Последва пладнешко разграбване и машинации с тези бонове. Аз например си държах до края моите приватизационни бонове и само си ги презаверявах. Защото знаех, че никой няма легитимното право да ми ги отнеме, да ми отнеме гражданското право да участвам в разпределението на икономиката. Не се опитвай да замениш това ми право и тази ми свобода с махленски приказки за москвичи и простоии. Накрая все пак намериха начин да ми отнемат това право. Но знаеш ли как? Подправили са ми подписа. Когато 2004 отидох да питам какво ми стана с боновете, ми казаха от агенцията, че съм ги вложил в някаква компания и дори ми показаха фалшивия подпис. Така че моя пойнт е следния: Всеки българин имаше и все още има равно право да участва разпределението на нашата икономика. Тука става въпрос за гражданско право и гражданска свобода. И колкото и да ми говориш че съм нищожество и двамата знаем че за да ми отнемеш това право трябва да ми фалшифицираш подписа т.е да станеш престъпник. Това е. Голтаците и лузърите са само в твоята глава.
Mr.D
Баннат за 7 дни
Мнения: 747
Регистриран на: Пон Юни 20, 2011 12:54 am

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от Mr.D »

Ами да де. Кьде са американците виновници в цялата тази кражба?
Запада ли ви е виновен за това? След втората световна ни набутаха на руснаците , това им е вината.
Ако си западняк и купиш без пари фалилара фабрика кой е виновен, тоз дето купува или тоз дето продава?

А той ми бльщолеви за роби.
Аватар
Bistra
Напуснал форума
Мнения: 8801
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 12:19 pm
Местоположение: Rive-Sud de Montréal

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от Bistra »

IFF написа:И един въпрос, ти какво притежаваш в Канада, кое е твое и кое на държавата?
IFF, ти да не си почнал да инвестираш в държавни облигации? |(
Канада е капиталистическа държава. Има частна собственост.Алоооу, за различни неща ли говорим?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума
Мнения: 8801
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 12:19 pm
Местоположение: Rive-Sud de Montréal

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от Bistra »

vaniliq написа:Мистър Д, тука пак с рогата напред си я подкарал. Не се опитвай да изкараш бандитската приватизация в реда на нещата. Ще отречеш ли, че се бяха раздадени на всеки 1 българин равно количество Приватизационни бонове? Ще отречещ ли че, това беше начина обществото и държавата да заяви: Тази собственост е на българският народ и всеки има право на равен дял и равен старт при приватизацията. Последва пладнешко разграбване и машинации с тези бонове. Аз например си държах до края моите приватизационни бонове и само си ги презаверявах. Защото знаех, че никой няма легитимното право да ми ги отнеме, да ми отнеме гражданското право да участвам в разпределението на икономиката. Не се опитвай да замениш това ми право и тази ми свобода с махленски приказки за москвичи и простоии. Накрая все пак намериха начин да ми отнемат това право. Но знаеш ли как? Подправили са ми подписа. Когато 2004 отидох да питам какво ми стана с боновете, ми казаха от агенцията, че съм ги вложил в някаква компания и дори ми показаха фалшивия подпис. Така че моя пойнт е следния: Всеки българин имаше и все още има равно право да участва разпределението на нашата икономика. Тука става въпрос за гражданско право и гражданска свобода. И колкото и да ми говориш че съм нищожество и двамата знаем че за да ми отнемеш това право трябва да ми фалшифицираш подписа т.е да станеш престъпник. Това е. Голтаците и лузърите са само в твоята глава.
На мен не са ми давали нищо такова.Винаги от завършването си съм работила в частни компании.Първо в чужда, после в собствена и не съм имала такива проблеми.Знам, че свекърва ми имаше някакви хартийки като обезщетение от реституцията (имах си аз, баща и е бил един от най-големите фабриканти в Габрово), но си следеше как им се движи курса и ги продаде доста добре.За това, че ти не си успял да се справиш можеш да се сърдиш на себе си, мисля.Във всички нормални икономики има риск, има и мошеници също.Уравниловка и измамна сигурност имаше само знаете кога.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
scoubidou
Мнения: 230
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 9:25 am
Местоположение: Montreal

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от scoubidou »

vaniliq написа: Но знаеш ли как? Подправили са ми подписа. Когато 2004 отидох да питам какво ми стана с боновете, ми казаха от агенцията, че съм ги вложил в някаква компания и дори ми показаха фалшивия подпис. Така че моя пойнт е следния: Всеки българин имаше и все още има равно право да участва разпределението на нашата икономика. Тука става въпрос за гражданско право и гражданска свобода. И колкото и да ми говориш че съм нищожество и двамата знаем че за да ми отнемеш това право трябва да ми фалшифицираш подписа т.е да станеш престъпник. Това е. Голтаците и лузърите са само в твоята глава.
Може6 да ги осъди6 :rofl:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от MrGeek »

Бай Ганьо из Европата. То хубаво си мутра, ами поне де беше се напънал да спазиш протокола, вместо да се правиш на мачо мен. А може и да няма изобщо отговорници по протокола в екипа на Тиквата или пък просто е назначил някой, с когото рита топка през уикенда. Да се смееш ли, да плачеш ли.

Изображение
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колкото до науката, ми вярвам и даже прекалено и вярвам, но не вярвам толкова на хората.
__ Powered by Kpetrov
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от myhata II »

Не ни натискайте за зелена енергия, предупреди Борисов германците
http://news.ibox.bg/news/id_2087215574"
Гикс, тука тиквата е прав колкото и да се смеем на бай Ганьо
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
vaniliq
Изгонен от форума
Мнения: 173
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 10:55 am
Местоположение: Торонто

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от vaniliq »

"Коментирайки зелената енергетика, министър-председателят заяви, цитиран от БНР: Това е ток, който обикновено - слънцето е през деня, разбираемо, а вятърът е когато има вятър.
През другото време ние сме длъжни да подпомагаме мощностите с друга енергия. Затова са ни нужни и ядрените централи, затова са ни нужни и водноелектрически централи, за да можем да ги използваме в пиковите часове."

Ох, този е снай-великия комик. Бени Хил ряпа да яде :):):)
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от Странджата »

Tо е ясно,че е лаик,ама Румен Чобанов като беше професионалист,каква полза?!
crusader
Мнения: 479
Регистриран на: Съб Сеп 26, 2009 11:11 pm

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от crusader »

MrGeek написа:Бай Ганьо из Европата. То хубаво си мутра, ами поне де беше се напънал да спазиш протокола, вместо да се правиш на мачо мен. А може и да няма изобщо отговорници по протокола в екипа на Тиквата или пък просто е назначил някой, с когото рита топка през уикенда. Да се смееш ли, да плачеш ли.
И какъв е таковата .. протокола и на какво трябва да се смеем (или плачем) , че не става много ясно от картинката.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от MrGeek »

crusader написа:И какъв е таковата .. протокола и на какво трябва да се смеем (или плачем) , че не става много ясно от картинката.
Има връзка с първите седем години на изграждане на култура и възпитание у индивида. И докато при обикновените хора не е задължително, а е въпрос просто на възпитание, то неспазването му от висши държавни лица е кощунство и позор за съответната държава. Имаше една популярна рубрика открийте разликата. Например този товарищ на долната снимка също е всепризнат мачо (макар и доста по-дребничък от нашия), мята подчинените си на джудо, кара самолети, скача с парашут и със сигурност може да влезе в ледените води на Баренцово море без да му трепне клепача. Обаче протокол, какво да го правиш. :D

Изображение
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колкото до науката, ми вярвам и даже прекалено и вярвам, но не вярвам толкова на хората.
__ Powered by Kpetrov
Аватар
Bistra
Напуснал форума
Мнения: 8801
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 12:19 pm
Местоположение: Rive-Sud de Montréal

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от Bistra »

Ееее пък, ти, протокол?! У нас жената подтичва след мъжа, не обратното! :D (Леле сега ще ме обявят за феминистка)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
edelwais
Мнения: 968
Регистриран на: Чет Дек 04, 2003 2:31 pm
Местоположение: Edinburgh, Scotland

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от edelwais »

хич не обичам патриотичния патос, но ще копирам тук нещо по темата което ми направи впечатление.
предварително се извинявам за дългия пост, но може би не всеки има фейсбук акаунт.

ХЛЯБ ИЛИ СВИНЕЦ!
by Krasimir Kalushev on Friday, 13 January 2012 at 02:46

Вече от около година живея в Студентски град. Нагледал съм се на всевъзможни селянии. И не ме разбирайте погрешно. В думата „селянии“ не вкарвам някакъв дискриминационно-комплексарски смисъл. Под „селянии“ имам в предвив действия и държания, обуславящо главно просташко и невъзпитано държание. Както съм имал възможност да се уверя неведнъж, повечето селянии се извършват от „кореняци граждани“. Та тук в тази извратена част на България, нещата придобиват наистина зловещ смисъл. Но като цяло тук обстановката е един своебразен мини макет на цялата обстановка в страната. Чалгата е превзела все каквото мърда. Но превземането е от „чалга културата“, а не от чалгата като музика. В двете има коренно различен смисъл. Аз нямам в предвид да си изпил 5-6 големи уискита и да се подклащаш на веселия ритъм на Горан Брегович или Ку-ку Бенд. Имам в предвид да отидеш на кръчма, да видиш певец, приличащ на охранител на Бате Бойко с разкопчана риза до пъпа, около теб циганки да въртят гюбеци на ориенталска версия на „Бургаски вечери“, а на опашката за тоалетната две прохождащи бакалаварки да опипват задните части на техен колега, защото цитирам: „били много месести и стегнати“. И така, все още ли се чудите защо простак и селяк като Бате Бойко е на почит? Отговорът е повече от ясен. Той е ясен, но е и много страшен. България се понесе рязко по вълната на световното изпростяване на обществото и в комбинация с балканския манталитет, се получи едно толкова зловещо създание, на което и авторката на „Франкенщайн“ Мери Шели би завидяла. И тогава защо се чудим на амбициите и обстановката в България. За лидер на нацията имаме един пожарникар, прочел една книга през живота си, известен с „елементарния си език“ и народното си поведение и просташките си изказвания. И тогава как да искаме от бъдещето поколение да се развива в някаква посока, различна от „чалга културата“ и низките страсти. Първия човек в държавата е пример за всички, че дори и да си необразован, прост, циничен, пак може да си номер едно. Та това е перфектното оправдание на българите – „Ей го, виж го бат Бойко, като нас е човека, мога да си пия бирата с него, ама е пич, ебава им майката на ония префърцунените интелектуалци и е най-големия!“ Та тогава защо да учиш? Защо да четеш? Защо да имаш амбиции? Защо да имаш някакви норми на поведение? Защо, като имаш за пример бате Бойко. Та това е човека, който най-злобно се скара на младите хора, че не било вярно, че нямало работа, а те просто били с големи амбиции! Видиш ли, той бил голям IT специалист, но то има предостатъчно места да станеш овчар. И тогава аз си мислех, че хората ще се осъзнаят за какво става въпрос, но учудващо нямаше реакция. Нямаше реакция и с дюнерите, и с картофите, и с багерите. Бил го казал иронично, на шега! А на мен хич не ми се струваше да говори на шега. Сега, в конкретния случай с мъртвото момиче, дори и номера с шегата не може да мине!

Но да върнем лентата назад. Бате Бойко идва на власт. България отново намери своя спасител. Спасител от наглата тройна коалиция, Доган, автобусите с туристи от Турция… Почти пълно мнозинство в парламента. Огромни обещания. И постепенно нещата взеха да понамирисват. За всичко бяха виновни от тройната коалиция. Неадекватни решения. Единия министър казва едно, другия го опровергава. Официални заявления от страна на примиера, че за първи път се е срещнал с новия здравен министър на една безниностанция и го е харесал. И куп други такива безумщини, които в една нормална държава щяха да са огромен скандал, но не и в България. Добрата стара България с добрите стари българи. Свикнали да ги тъпчат. Доверчиви, наивни… Постепенно нещата завзеха колосални размери… Но на българина не му пукаше…И аз имам точно обяснение защо се получи така. Изключително хитро Бойко & Co. усетиха откъде духа вятъра – откъм медиите. Медиите винаги са се присламчвали към силните на деня, но чак такова дупедаване и подмазване е нямало никога. Топлите лични и икономически отношения на Супер Бойко със собствениците на националните медии доведоха обстановката в страната до изключително порнографски и натегачески размери. Медиите и най-вече телевизиите винаги са били компаса и барометъра на общественото мнение. Те имат изключително силно влияние върху масовата част от народа. Има една маскима – чуеш ли го по телевизията или го прочетеш по вестника – вярно е. По-голямата част от аудиторията трудно могат да осъзнаят, че медиите са един изключително мръсен бизнес и че който плаща, той поръчва музиката. Винаги е било така, но като Бойковото време никога не е било и надали някога ще бъде. Като „бивша“ мутра, краля слънце буквално завзе медиите по най-безцеремонен начин – все едно с завзема дискотека по Черноморието с авера си Алексей Петров. Слугинажа на медиите, и то на национални медии, бе шокиращ. Огромни скандали като подлушвания от вицепремиера на шефа на митниците, спорни закони, бяха извеждани като 10-15 новина в централните емисии, след новини с огромно значение като „болеста по кокошките на турската граница“. Най-големия противник на Бойко Борисов преди да дойде на власт, Делян Пеевски, човека, лично поруган от бате Бойко на пресконференцията след спечелването на изборите, стана негов първи приятел и медиите му се превърнаха в официоз на властта. Никога няма да забравя „душевния оргазъм“ , който излъчваше от екрана дудука Николай Бареков, когато съобщаваше резултатите от последните избори. Такъв огразъм според мен не е постиган и от дудука на Томи Лий, яхнат от Памела Андерсън...



Няма по-голяма сила и по-голям манипулатор от медиите. А нашите нископлатени, аморални и страхливи журналисти само това и чакат… Миналата седмица гледах новините по една национална телевизия и беше наистина потресващо. Имах чувството че гледам някоя лична PR телевизия на правителството, а не национална медия. Столицата на 17-то място в света по интерес за закупуване на жилища, вицепремиера добродушно моли банките да намалят кредитите, МВР разкрива организирана престъпна група, българите по празниците пазарували най-много от последните 10 години насам, Дянков връща 400 млн. лева в резерва, Бойко Борисов посрещнат от сестра си в нейния апартамент, с насълзени очи гледат снимката му с Барак Обама.И нито дума за нещо противоречиво… Очаквах всеки момент от логото на телевизията да се появят няколко розови врабчета, чуруликайки да кацнат на мощното рамо на премиера, той да ги помилва по главичките и да им каже: „Сладки врабченца, не забравяйте да папкате дюнери, та да не ви взривят арабите-терористи!“… Не казвам, че всичко, направено от ГЕРБ е лошо. Но трябва да има някакъв баланс, това е просто потресаващо. А още по-потресаващото за мен е как хората се подвеждат по тези махленско - мутренски PR изпълнения… Не е нормално двете медии, които си позволяват да критикуват властта да са една underground телевизия, защитаваща един отявлен изнудвач и мутра съратник на Бойко и един вестник. Това е! В демократична и „свободна“ европейска държава!



Наистина много съм се чудил толкова ли са слепи моите сънародници и не проумяха че няма значение дали ще е БСП, ДПС, ГЕРБ. СДС. Всички са еднакви и си имат уговорките помежду си. Мислите ли че една нормална опозиционна партия при всичките колосални издънки и измами на последните избори от страна на управляващата партия шяха да ги оставят ей така да им се размине?! Но има една много странна и изкоренена от съзнанието на българина дума – тя се нарича „достойнство“. По дяволите, не ви ли писна от простотията и селянията на водача на нацията ви! Толкова ли нямате самоуважение и респект, та да търпите пожарникаря да се гаври с националното ни самосъзнание. Помислете над този въпрос следващия път, когато отидете до тъмните стаички с бюлетините и си кажете че „няма за кого друг да гласувате“ и решите да изберете отново партията на човека, говорейки за телешки пържоли награда за кучето, изровило трупа на невръстно момиче!



През последните месеци се чудя с неизразима тъга къде остана истинската България и нейния дух. България на достойните и честолюбиви българи, които никога не биха търпяли унижението и гаврата, на което ни подлага сегашния ни лидер. Има нещо много по-висше от всичко друго, което може да съществува. Това е идеята за чест и достойна съдба, свобода и непримиримост с неправдите. Изключвайки от съзнанието си пет вековното унизително робство, което българите унизително са търпели, ние с гордост признаваме събудилата се България след това, България на Ботев, Левски, Раковски, Бенковски и хилядите други, живели единствено от голата идея за справедливост и достоен живот. Къде е сега достойния живот на свободната и демократична България питам аз!? За България на циничната мутра Бойко ли Ботев е живял на таванската стая на Каравелов, спящ между отровата на мастилото, с което е печатал патриотични призиви и хранещ се веднъж на две седмици с изсъхнал хляб от румънските казани?! Къде остана гордостта на малка България – нейната смелост и храбра балканска чест, изумявала света векове наред?! Кога понесената на крилете на вдъхновението България на великите ни апостоли на свободата се превърна в летаргично заспалата България на Бойко, Цецо, Цецка, Дянков и сие. Независимо от икономическа обстановка, пари, сигурност, ако бяхме България на великите българи, щяхме да изядем с парцалите каратиста дори само за 5 % от нелепите му изказвания, гаврещи се с българщината по най-долен начин. Задушени от бездушието на комунизма, последвалите „бандитски демократични промени“ и псевдогероите, в родината ни стана по-зловещо и от апатията на българите по време на турското робство. Тогава сънародниците ни са се страхували чисто физически за живота на най-обичните си, заплашен от ятаганите на зверовете поробители. А в момента се страхуваме заради мишкуването на собствените си души. Защото няма ятагани, няма Караибрахим бесни, има един циничен пожарникар мутра и един даскал – факт, който прави примиреността ни шокираща и фрапантна. Да оставим настрана кризата, плашилото Гърция и тройната коалиция. Тук имаме един човек, смятащ страната ни за ЕООД, в което всички ние сме долни работници, с които може да се държи и унижава както си иска, стига да си изиграе правилно картите и да ни подплаши както трябва – с глобалната криза, Гърция, тройната коалиция, космоса…



Октомври месец, след като избраха Роската за президент, един мой приятел беше цитирал във фейсбук Бенджамин Франклин – „А пък Бенджамин Франклин бил казал, че който е готов заради сигурността да пожертва свободата, не заслужава нито едно от двете“. Не знам каква сигурност видяха в широкоплещещия Бойко моите сънародници, но беше тъжна гледка да гледаш как умни и интелигентни хора си честитяха новия президент аватар и коментираха, че няма по-достоен човек от него. ( " )



Тъжна гледка е и съвременна България. Тук вече няма живот, има живуркане. Ставаме за смях пред света със своите доходи. Още повече ставаме за смях като разберат, че сме най-пестеливата държава в Европа. Българите живеем в една черупка, в която единственото което правим е да ядем и да се изхождаме. После пак да ядем и пак да се изхождаме…Главна цел в живота – ХЛЯБА…И нищо друго…А в миналото… Какви българи бяхме! Не знам дали някога ще осъзнем каква чест е да сме били част от нация с хилядолетна история, противопоставяща се на всички стандартни правила, да сме част от група хора, изумяващи със своите традиции и духовна възвишеност! Какви лидери имахме! Недоумяващо е как неколцина изтормозени българи без никаква користна цел са се жертвали в името на едно абстрактно понятие като идеята, идея за свободно бъдеще, достойнство и справедлив живот на една група неблагодарни люде, наречени българи! Незнаещи какво е страх, пълни с решителност и чест, изумяващи света! Подпалени от възвишени идеи, достойнството се рее из въздуха, гордостта ще изхвръкне от гърдите на хората, отъпкани от трагични съдби. Безсмъртни майки, бащи и деца, хвърчащи окървавени сърца над Батак, Копривщица, Шипка, Белене... Сила и чест, смисъл и морал! А сега - плъхове, дремещи на тоалетната чиния през по-голямата част от живота си. Защото съм сигурен, че след няколко дни всичко ще затихне и ще тръгне по старому, лятото бате Бойко ще отреже лентата на магистралата, рейтинга ще се вдигне, а достойнството на българите ще си е останало по-малко и от полов член на китаец, стоящ в хладилна камера!



С изказването си за трупа и пържолките бате Бойко тотално ни зачеркна като нация. Да има труп на младо момиче и първите ти думи да са относно наградата на кучето, изровило трупа! И в нито едно изказване да не изкажеш съжаление! Не мога и не искам да опиша как се почувствах като гледах наглата му усмивка докато цяла България беше в траур! Най-зловещото е, че някакъв циник, безчовечно животно, който не е достоен и да гони топките на втория отбор на ЦСКА, се превърна в лидер на нацията ни! И ние го коментираме, анализираме и съдбите ни зависят от него! Ние, българите, го избрахме, него и цирковата му трупа от палячовци, подвизаваща се в Народното Събрание! Потресаващо! Не може първия човек в държавата, любимеца на по-голямата част от българите, да се държи по такъв първично просташки начин и да си въобразяваме, че съществува нещо, наречено българска нация. В момента живеем в някаква мутренска вакханалия, без капка достойнство и чест. За мен в момента България няма. Защото сега е България на простаците, чалга културата и Бойко феновете. Аз не искам такава България. Има една велика постановка в Народния Театър – Хъшове, която трябва да бъде гледана от всеки един, наричащ себе си българин. Та всеки път, гледайки тази постановка, настръхвам когато по време на бурните аплодисменти в края видя насълзените очи на Чочо Попйорданов и Валентин Танев в ролята на Македонски и Хаджията. И тия насълзени очи ги сравнявам с просташката хилещата се физиономия на „краля-слънце‘, когато говори за телешките пържолки на кучето, изровило трупа на невръстното момиче. И ме обзема една непреодолима тъга и мъчна безнадежност за пропадналата в адска бездна България, каквато е трудно да опиша…ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ на хъшовете от Народния театър! А България на бате Бойко - на боклука…

А вие? В коя България живеете? А в коя България искате да се събудите?
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от MrGeek »

Krasimir Kalushev написа:С изказването си за трупа и пържолките бате Бойко тотално ни зачеркна като нация. Да има труп на младо момиче и първите ти думи да са относно наградата на кучето, изровило трупа! И в нито едно изказване да не изкажеш съжаление! Не мога и не искам да опиша как се почувствах като гледах наглата му усмивка докато цяла България беше в траур! Най-зловещото е, че някакъв циник, безчовечно животно, който не е достоен и да гони топките на втория отбор на ЦСКА, се превърна в лидер на нацията ни! И ние го коментираме, анализираме и съдбите ни зависят от него! Ние, българите, го избрахме, него и цирковата му трупа от палячовци, подвизаваща се в Народното Събрание! Потресаващо! Не може първия човек в държавата, любимеца на по-голямата част от българите, да се държи по такъв първично просташки начин и да си въобразяваме, че съществува нещо, наречено българска нация. В момента живеем в някаква мутренска вакханалия, без капка достойнство и чест. За мен в момента България няма. Защото сега е България на простаците, чалга културата и Бойко феновете. Аз не искам такава България. Има една велика постановка в Народния Театър – Хъшове, която трябва да бъде гледана от всеки един, наричащ себе си българин. Та всеки път, гледайки тази постановка, настръхвам когато по време на бурните аплодисменти в края видя насълзените очи на Чочо Попйорданов и Валентин Танев в ролята на Македонски и Хаджията. И тия насълзени очи ги сравнявам с просташката хилещата се физиономия на „краля-слънце‘, когато говори за телешките пържолки на кучето, изровило трупа на невръстното момиче. И ме обзема една непреодолима тъга и мъчна безнадежност за пропадналата в адска бездна България, каквато е трудно да опиша…ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ на хъшовете от Народния театър! А България на бате Бойко - на боклука…

А вие? В коя България живеете? А в коя България искате да се събудите?
Много силни думи, но ме съмнява да достигнат до чалгарското съзнание на болшинството от (цитирам премиера-мутра) мат'ряла. Това разяждане на нацията и затриване на чувството за достойнство, което 60 години комунистическа пропаганда и тормоз успяха да направят, никой в историята не го е постигал, нито дори 5-те века турско робство.
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колкото до науката, ми вярвам и даже прекалено и вярвам, но не вярвам толкова на хората.
__ Powered by Kpetrov
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от myhata II »

България е оцеляла и на това ще устои ,споко Гикс всяко нещо с времето си
45 години комунизъм и 45 преход това е майна ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор