Относно това, че не връщат документите и формулярите, предвид прочетеното тук и там из сайта им...
За първия етап Completness check, важи:
If your application is not complete, it will be returned to you unprocessed.
За втория етап, ако всички формуляри са налице и квотата не е запълнена, за втория етап Processing важи:
Documentation submitted with your application will not be returned.
Без значение дали ще си одобрен или не.
Поправете ме, ако бъркам.
И един казус: Върнаха ми документите, заради пропуснат формуляр(отворени 2 месеца след като са получени). Какво правим с таксата при положение, че в писмото им пишеше, че ми връщат документите и таксата. В Юнион банк ми казаха, да се оправям с посолството в Букурещ. Мина ми през ум да им пусна веднага допълнените документи, като добавя пари в сметката за settlement funds, понеже курса EURO-CAD ги посмали, да им пусна и същата вносна бележка(cash deposit). Обаче, и cash deposit-а е в евро и макар и на сметката им вече е недостатъчен.
К'во да правя! Да им пускам нов депозит, за да не губя време, пък тоя да си го искам после? Или той е влязъл по сметката на посолство Букурещ в CAD и мога да си го ползвам? И това последното в случай, че връщането от тяхна страна означава, че все още им е на разположение, докато не си го поискам.
Споделете мнение, моля!
Иначе съм NOC 7216 и все още, поне по изнесените данни и груби сметки имам и до двете квоти още (също грубо) 2 месеца.