golemi zdravi sakove?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

Plamen написа:
Niko написа:Plamene, s jeni ne se spori... osobeno po takiva temi. :wink:
Знам...все пак съм женен от 10 години... :(
То идеята за куфарите беше на жената...даже тя като тръгваше за насам баща й и купи 2 Самсонайта...то бива мерак, ама чак пък толкова...обаче сега си ми е много гот, защото с куфарите се патува добре...освен това приятелите с които дойдохме имаха такива сакове...единия се разпадна още на летищещто в Прага и едвам му сабрахме багажа...Проблема при тях е че дъното се държи на циповете...ако го претовариш ципа вика "Прас" и до там...
Точно така-това е много вярно за дъното на саковете,затова ако решите да пътувате с такива,задължително ги опаковайте на летището иначе има вероятност да не си намерите половината багаж!А пък ако тъста реши да ви подари Самсонайт,в никакъв случай не му отказвайте! :D
mitaka
Обратна връзка:

Мнение от mitaka »

A be vmesto da se drankate kufari ili sakove, moje li niakoi da kaje isiskvat li aviokompaniite niakakvi optimalni rasmeri na tezi koshnizi :lol: ( naprimer maximalna golrmina ima li )
anitsa

Мнение от anitsa »

Пътувахме през юли. Купихме си 3 куфара по 90 лева и 3 сака от Илиенци по 10 лева. Като се влезе от главния вход в Илиенци се тръгва по главната алея и павилиона е в дясно на 30 метра. Гледайте дръжките да минават под дъното на сака. Задължително ги опаковайте на летището, струва по 6 лева на сак, ние си опаковахме и куфарите. Двете дръжки на саковете ги съберете заедно с малко тиксо за да ги хващат заедно когато ги хвърлят в самолета, иначе се разпарят. Ние си бяхме заключили и циповете с малки катинарчета, но когато са опаковани може и без тях. Куфарите ги купихме от магазина на Орлов мост в София на Чанти Светла и ни направиха отстъпка. Както си качихме багажа, така си го получихме. Куфарите са идеални за по-чупливите неща, но саковете тежат по-малко и събират повече. Един куфар тежи около 7 килограма и на практика се губят двадесетина килограма при 3 куфра, докато саковете са по-леки.
На добър път :lol:
ari

Мнение от ari »

Много интересна дискусия направихте!
Ама аз тука чувам, че някой като се връщат в Bg за по една ваканция, после си носят багажа в кашони. Други пък направо така летят. Какво ви е мнението за този вариант?
Пренасяли ли сте повечко книги/ речници, учевници и т. н./ и кашонната опаковка не е ли по- подходяща за тях?
А, и нещо към kakapana: гювечетата вършат ли ви добра работа в Мтл?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

mitaka написа:A be vmesto da se drankate kufari ili sakove, moje li niakoi da kaje isiskvat li aviokompaniite niakakvi optimalni rasmeri na tezi koshnizi :lol: ( naprimer maximalna golrmina ima li )
Изискванията за размера на багажа са написани на обратната страна на билета. Друг вариянт е, като си правиш резервация да питаш служителя на място. Различните авиокомпании имат различни изисквания за размера и килограмите на ръчния багаж, но за другия не би трябвало да е така.
kakapana

Мнение от kakapana »

Към ari-ами да,много е вкусно в тях или в големият гювеч.А и когато вечеряш и ги сложиш всички тези битови неща на онази червена покривка(битовата)ами всичко ми е по-вкусно и ти напомния за българските механи.......А и на Коледа се чувствуваш някакси по-задушевно в този стил....
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

Тези,които идват с по 4 или 6 големи куфара,после трябва да си търсят специално апартамент с килер заради куфарите.Тук не всички апартаменти имат килери и куфарите може да останат като "красиво" допълнение към интериора на жилището ви.Нашият апартамент е само с два стенни гардероба и съм нмого доволна ,че сгънатите и подредени сакове заемат толкова малко пространство.Вярно е,че се късат тук-там при пътуването,предимно дръжките ,но ако си имате домашна шевна машина,няма да ви отнеме кой знае колко време да заздравите предварително някои шевове .
ik

Мнение от ik »

За кашоните - ние използвахме да изпратим книги по пощата в кашони. Така излиза по-евтино от обикновен колет, защото се таксуват като печатни материали. Изпратихме 4х5 кг или общо 20 кг за 48 лв, а иначе колет от 6-7 кг е около 50 лв. За книгите ми се струва най-удачния вариант. А за куфарите - ние смятаме да ги ползваме като шкафчета в началото докато се обзаведем с гардероби, за да не ни се прашат дрехите.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

ik написа:За кашоните - ние използвахме да изпратим книги по пощата в кашони. Така излиза по-евтино от обикновен колет, защото се таксуват като печатни материали. Изпратихме 4х5 кг или общо 20 кг за 48 лв, а иначе колет от 6-7 кг е около 50 лв. За книгите ми се струва най-удачния вариант. А за куфарите - ние смятаме да ги ползваме като шкафчета в началото докато се обзаведем с гардероби, за да не ни се прашат дрехите.
Дали правилно съм разбрал - че колет от 6-7 кг. от София до Монреал излиза към 50 лв.? И че може да изпращаш кашони с книги - около 20 кг. за 48 лв.?
Ами то това е хубава новина...
Вместо да мъкнеш със себе си в самолета книги, речници, учебници и др. такива тежки неща...
:D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

ik:"А за куфарите - ние смятаме да ги ползваме като шкафчета в началото докато се обзаведем с гардероби, за да не ни се прашат дрехите."

Не се тревожи за гардеробите.Тукашното строителство е различно от българското и във всеки апартамент има поне по 2 стенни гардероба(дрешници).Не съм чувала или виждала досега тук апартамент без такива.
Заключено