Новопристигащи

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
vaniliq
Изгонен от форума

Re: Новопристигащи

Мнение от vaniliq »

https://osap.gov.on.ca/OSAPPortal"

Може би имаш това предвид
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

vaniliq написа:https://osap.gov.on.ca/OSAPPortal

Може би имаш това предвид
Същото :)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Ей Пич,слушай какво ти говори VANILIQ 99% си е верно.ами ако си здрав физически и ако не си поредното хленцало,намирай си работа като сондьор.За две-три години ще стъпиш на пачка,ще ти се отворят очите и след това приравнявай дипломи и сертификати.Да видиш след това за какви пари става реч.Ама като те чета и ти изскаш на бюро . Не те кефи клона.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Така е ПИЧ. Незнам колко си наясно с тоя бизнес и дали имаш работещи познати в тая сфера. Аз имам и в Русия и в северно море, доста добре знам как ще съм след 2 3 години ама мислиш ли че толкова лесно се влиза в този бизне някакав си новодошъл от източна европа. Не е лесно. Разбира се има ли шанс надали ще се чудя много. Изкарват се доста пари и после може да се пласираш на доста места по света, но трудно ще се навреш туко така. А и не ме познаваш та надали знаеш кво ме кефи мене.
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Май ти не си наясно с нещата в този бизнес тука или който ти дава акъл хич го няма.С добър английски за няколко месеца си се каяил на някой rig . Имаш четири тъпи курса от по един ден да изкараш за около 500 долара и това е.Ама ти може и да си прав-ние тука от къде да ги знаем нещата.

успех
tot2311

Мнение от tot2311 »

По принцип искам мнение, а не да се карам с някого. Като си наясно можеше да напишеш точно и ясно кои курсове, цени въобще всичко полезно. Както казваш не съм там на място и затова питам да се информирам. Благодаря ти все пак за мнението и информацията, ще са ми полезни. Ще се поразтърся из нета за повече информацийка.
Аватар
sourisGBG

Мнение от sourisGBG »

tot2311, искам да ти напомня за едно конкурентно предимство с което разполагат новопристигащите - може да се установиш навсякъде. Припомни си колко е голяма Канада и на колко от хората в големите градове им се излиза извън града за работа. А ти /вие/ можете да се спуснете директно там.... Затова "загрей" със CV всички възможни потенциални работодатели. Това няма да ти струва нищо, само ще придобиеш ориентация.
Документи до Виена - 22.03.2010
Accusé de réception - 04.01.2011
Интервю - 02.03.2011
DRP-Букурещ-02.04.2011
Баркодове - 27.05.2011
Получени мед. формуляри - 09.09.2011
Покани - 27.01.2012
Визи - 01.03.2012
Полет - 9 юни 2012
Пристигане в Gatineau
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

sourisGBG написа:tot2311, искам да ти напомня за едно конкурентно предимство с което разполагат новопристигащите - може да се установиш навсякъде. Припомни си колко е голяма Канада и на колко от хората в големите градове им се излиза извън града за работа. А ти /вие/ можете да се спуснете директно там.... Затова "загрей" със CV всички възможни потенциални работодатели. Това няма да ти струва нищо, само ще придобиеш ориентация.
Абе ,ти като пишеш барем малко мислиш ли ,било конкурентно предимство ,че могли да се установят навсякьде .Е мене що ми пречи да се установим кьде си искам ,макар че за мен лично има само два града в Канада -Торонто и Монреал.И какво му е другото предимство на новопристигналия срещу мен например .Тои идва с една гола хартия ,а аз мога да дам телефоните поне на двама души които могат да кажат нещо за мен ,обикновено какво л...о сьм,ама това се направете че не сте го прочели..Не знам колко хора им се излиза от града ,ама знам колко влизат по магистрала #400 в Торонто всяка сутрин,и какьв километричен трафик става .Ма като нещо не ви е ясно ,поне не пишете глупости.Защото хората четат идват и се почва ,колко е гадно в Канада и как са недооценени и аиде ,палиме джето обтатно.
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Малиии :D
До сега прочетох за заеми и отшелничество..
С колко кинта пристигаш Тот231,ако са малко- беж на просташките работи и влизаш в затворен цикъл майна от който излизане няма
Ако жена ти стъпи на крака и си намери добра работа докато ти си на тръстиката, ще може да си изравниш дипломите и да си почнеш по специалността
Успех :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Ако смяташ да учиш от начало и си над 32-33 години, по-добре вьобще не идвай.
Иначе остава варианта- мальк бизнес без професия.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Не смятам да уча от начало със сигурност. На 28 съм.
Благодаря ви за мненията.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Mr.D написа:Ако смяташ да учиш от начало и си над 32-33 години, по-добре вьобще не идвай.
Има такива които са над 35-40 и учат/доучват за учители, лекари т.н. После си намират и работа. Има и младежи дошли под 20 години в Канада дето не могат да изкарат и един семестър в университета и искат да си ходят в България. Как ще ми го обясниш това?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

иванко, всеки съди по себе си и си мисли, че такова е правилото ;) .тот2311, на тези дето те пращат да сондираш и ти казват, че няма смисъл да идваш, бих им казала да не дават наклон на живота на хората.Всичко е в твоите ръце. :y:
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Ой горкия сега ще вземе да се откаже или ще е заточен на сондите.
Да наистина е всичко е в рьцете а не в главите на някои хора.Ако е с рьце да е собствен бизнес поне.

Доучване и почване от начало са две коренно различни неща.

Само мнение на един аноним.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

tot2311 написа:Не смятам да уча от начало със сигурност. На 28 съм.
Благодаря ви за мненията.
На 28 години си все още много млад, така че имаш време да започнеш да учиш не от нулата а от "под нулата" ако се налага.. Едно от нещата които най-много ме впечатлиха в Канада е че хората не са комплексирани и че учат всичко и на всяка възраст.. Често си сменят професиите на 40+ години и не е невиждано на тази вързраст да учиш в колеж или университет.

Никой няма да те гледа като извънземен ако ти се наложи да започнеш да учиш на 30 години например. Знам го от опит :)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Публикувай отговор