Koko написа:От друга страна, мисля че кръстоносният поход за намаляване на цените на уроците по френски е загубена кауза.
cazador написа:Много смешно, точно пазара се регулира от нас от клиентите ,не ти се сърдя всеки понякога изпада в кризи и плямпа квото му дойде,Моята тема може да се разгледа в два аспекта:
1.Предпазване на новите кандидат емигранти от грешки като моите,/ в смисъл да не се ползват въобще неквалифицирани преподаватели/
2. В момент на криза в целият свят и в БГ, е по добре да се намалят цените при частните преподаватели,което ще бъде добре както и за нас така и за тях,тъй като и те ще загубят със сигурност много клиенти. ТОВА Е СИГУРНО !
Съвет:Обучавайте се в езикови центрове!

Както писах по горе пазара е определил цени по фактури в агенции, в училища, и др. в размер на 50% от тези ,които плащаме ,но ако се наложи ще се подготвяме самостоятелно и тогава ще се принудят да свалят цените.А и постоянно се увеличават безработните преподаватели. Това е неизбежен процес в настоящият момент,мислете малко не бъдете алчни сега,защото после ще сте гладни! :

cazador, извинявай, но не можах да се въздържа. Смешно е твоето разсъждение в случая.
Пазара се регулира от търсенето и предлагането. Ние, вие или така наречените клиенти, желаещи да учат френски, формираме тъй нареченото Търсене. На пазара за този вид услуга - Преподаване на френски език има ограничено предлагане (учители по английски и курсове под път и над път, но виж с френския нещата не са същите). Та така - търсенето и предлагането определят цената. В случая при все по-повишаващо се търсене и ограничено предлагане, цената е висока и няма начин да падне. Всъщност за да падне цената, трябва предлагането да превишава търсенето, а това като гледам скоро няма да се случи - даже обратно - имайки в предвид новите изисквания за сертификати за език качествените преподаватели ще стават все по-търсени, което в крайна сметка може да доведе и до покачване на цената.
А преподавателите, които са се доказали, не ги мисли - те ще загубят клиенти, когато спрат френската процедура. Би трябвало вече да знаеш, че графиците им са фул и дори и да искаш да вземеш някой и друг час в повече - няма къде да те вместят.
По-ниската цена или наполовина от цената Х, която искат за труда си качествените преподаватели, в почти всички случаи означава ниско или никакво качество. И това вие сте го изпитали на гърба си - преди сте плащали Х лева на час при "великата" самозвана преподавателка (за която ви предупреждавах няколко пъти), а сега плащате 2*Х лева при качествен преподавател. Не мога да разбера защо е цялата полемика за цената. Все пак всеки има право на избор - да плати по-висока цена и да получи по-високо качество или по-ниска и съответно да си губи времето. Евтиното почти винаги излиза по-скъпо - поне според мен.
И още един пример: когато аз ходих на курс в Алианса, цената беше 540 лева, сега е 700 лева доколкото знам. Защо ли са я вдигнали тази цена? Заради многото желаещи да учат френски. И точно заради това цените няма да паднат.