Имам ли шанс?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
imaliznachenie

Имам ли шанс?

Мнение от imaliznachenie »

Здравейте. Успех на всички през новата 2012 година.
Искам да попитам, дали имам шанс за Квебек, при положение, че направих он-лайн теста и пише, че не съм подходящ. Искам да замина сам, не съм женен. Аз съм младши адвокат и професията ми не дава абсолютно ниакакво предимство, от там вземам 0 точки. Повече точки ми носи магистърската степен по право, но без стаж по някои от предпочитаните от тях професии, става ли? Мисля да уча френски и да дръпна с точките от френски и английски. Може ли езикът да компенсира липсата на стаж и дали въобще имам шанс за Канада и по-точно за Квебек при това положение?
Аватар
optics
Модератор

Re: Имам ли шанс?

Мнение от optics »

Ми сметни точките с предполагаемите нива на език и виж. Какво толкова ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
imaliznachenie

Мнение от imaliznachenie »

Сметнах ги, уж го събирам минимума от точки, но на он-лайн теста крайният резултат е, че не съм подходящ, затова питам. Видях, че минимума точки за покана за интервю е 49 без фактор "наличие на партньор" и "адаптивност". Ще събера евентуално 50 точки, може и 1,2 повече, но дали ще е достатъчно това? А за фактора "Престой в Квебек" в графата "престой за работа минимум 6 месеца" ли влизаме и съответно получавам 6 точки или не е така?
elfelf

Мнение от elfelf »

в балгариа имате шанс.
в квебек и канада сте триабва да смените професиата.
Iris

Мнение от Iris »

Адвокатите в Квебек използват виртуозно френски и английски език.
Ако си отделите например 2 години тук за постигане на много високи нива на тези езици - напр. Б2 или С1, то ще имате допълнителни точки за стаж и основа, благодарение на която да учите пълен курс по право там.

Има заминали адвокати и те се стремят да работят поне като секретари/ки в адвокатски кантори, за което също се учи и се иска мнооого високо ниво на езиците и покриване на определено ниво бързопис - май беше около 25 думи в минута (не съм сигурна).
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Публикувай отговор