Канадски безумици # 1 и 2

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

mislia che turseneto na imigranti si e canadsko reshenie
a i svetoven proces svurzan s globalizaciata
promianata na poniatieto za ednonacionalna durjava

osven tova burkash mnogo ne sum novodoshul, ne jievia ot socialni pomoshti i nikoga ne sum go pravil,rabotia i si plashtam taxite.

kakto kazah idiotshtini ima navsiakude. shtom sum v canada tolkova godini (ne sum doshul samo za passport) znachi namiram za kakvo da ostana tuk.

NIKOI NE KAZA CHE NIAMA HUBAVI STRANI
dosta ogranicheno razsujdenie(tipichno za mnogo canadci)

da smiatam che az moga da se spravia tuk i to dosta po-dobre ot mnogo canadci. ne sum ubeden obache kakvo shte se sluchi ako na tiah im se naloji da jiveiat v bg :)

no vse mi se iska canada da bude oshte po-dobro miasto za jiveene.
a za da stane tova e neobhodima kritika :beer:

po tvoita logika ako imigrantite niamat pravo da kritikuvat - koi togava
aboriginals li si :)
Katy

Мнение от Katy »

Za Kolio,
prav si-VSICHKI imat suchtite prava, a za musulmanite as imam
mnogo specialno otnochenie- Ne sa te lubimcite mi.

Ira,
blagodaria ti za zabelejkata, no tuka ne e imalo kursove po bulgarski ezik, i tova, koeto znam e samo ot roditelite mi. No imah chtastieto da srechna Bulgari, koito namiram che sa mnogo dobri hora i mi dadoha mnogo bulgarski knigi i mi pomognaha mnogo. Te dori mi dadoha adresa na tozi forum, ot kudeto suchto nauchih mnogo nechta.
Za mene e dostatuchno tova, koeto znam na bulgarski.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Katy написа:Za Kolio,
prav si-VSICHKI imat suchtite prava, a za musulmanite as imam
mnogo specialno otnochenie- Ne sa te lubimcite mi.

Ira,
blagodaria ti za zabelejkata, no tuka ne e imalo kursove po bulgarski ezik, i tova, koeto znam e samo ot roditelite mi. No imah chtastieto da srechna Bulgari, koito namiram che sa mnogo dobri hora i mi dadoha mnogo bulgarski knigi i mi pomognaha mnogo. Te dori mi dadoha adresa na tozi forum, ot kudeto suchto nauchih mnogo nechta.
Za mene e dostatuchno tova, koeto znam na bulgarski.
Katy,
ne se iadosvai na horata kritikuvashti Canada. Mnogo ot tiah sa bili visokopostaveni lichnosti ili pone hora s prestijni raboti v BG i po stechenie na obstoiatelstvata e triabvalo da doidat tuk i za mnogo ot tiah da zapochnat ot nachalo. Canada gi kara da chaka 5 godini proveriavaiki kvalifikaciite im i oceniavaiki gi bazirano na profesiata i staja im i izvednaj kato doidat tuk vijdat che e bilo bezmisleno zashtoto izbora koito imat e da miat chinii ili da karat pizzi ako ne im se raboti v zavod.
just my 0.0268984 CAD (spored dneshnia kurs)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Katy

Мнение от Katy »

Rainmaker,
mnogo mi haresva odgovora ti.
Canada e vtora strana v sveta po teritoria, a ima samo 31 moliona jiteli.
IMA NUJDA OT EMIGRANTI.
I DANO DOIDAT PO-VECHE OT BULGARIA.
Pozdravliavam te che rabotich i chte vidich che ste si po-dobre otkolkoto v Bulgaria.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

Katy написа: Pozdravliavam te che rabotich i chte vidich che ste si po-dobre otkolkoto v Bulgaria.
az sum siguren che sum po-dobre :)
kakto i sum siguren che ima mnogo neshta za opraviane v canada
naprimer zdraveopazvaneto i neopravdanoto harchene na pari ot pravitelstvoto
tova sa i osnovni temi v tekushtata predizborna kampania
sledovatelno ne razsujdavam tvurde po-razlichno ot horata rodeni tuk ako iskam tova da se promeni :beer:
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

Katy написа:Za Stanbinev
...
Ne se strahuvai-nema ti da gi plachtach. Dori i Usa sa v deficit.
No me iznenadva tvoia interes kum socialnoto polojenie, a ne kak mojech da se ustanovich tuka i da rabotich.
Kolkoto za Steven Harper, te vuvedoha TPS, a nema da se iznenadam, ako specheli da vuvede i voennata slujba zaduljitelna. Toi kritikuva che ne sa izpratili voiska v Irak.
Koi chte plachta deficita? Vsichki, no Paul Martin beche napravil ekilibr i beche po-veche, s koeto namali tozi prochut deficit.
Kyde pyk sym kazal che ne rabotia??? :nenam: I kak da ne me interesuva socialnoto polojenie kato samo edin primer.....naskoro zatvoriha ili zatvarjat primerno speshnia centyr s Rosemont kydeto jiveja !!

Trjbva da si mnogo ogranichena ako mi kazvash che socialnite predobivki ne sa vajni!!!

I kakvo kato Harper vyvede zadyljitelna voenna slujba - tebe njama da te barne spoko az sym hodil v kazarma v BG - ne se umira dokazano e !

EDIN SYVET SHTOTO NAISTINA AKO SE OBADISH OSHTE EDIN PYT NEPODGOTVENA SHTE MI IZBIJAT NERVITE, VZEMI POHARCHI MALKO PARI I SE RAZHODI PO SVETA DA VIDISH KAKVO E !!!
CHE NESHTO IZGLEJDA SE IZKAZVASH KATO TIPICHEN REDNECK I MEN ME E JAL ZA TEB!
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Katy написа:Govorich za socialnia deficit po socialnite razhodi. Tezi deficiti sa samo na kniga. .
:lol: :lol: Ei tova nai-mnogo mi haresa. Samo ako znaeh za6to go praviat tozi nomer ... :roll:
6te spa spokoino tazi ve4er :lol: :lol:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
ivandi

Мнение от ivandi »

Katy, kato cheta postingite ti se chudia naistina li mislish tova ili prosto se zaiajdash za zabavlenie. Zastoto ako naistina go mislish prosto se radvam che oste niamam deca. Ako tova koeto se e sluchilo s teb se sluchi i na tjah, ako se rodiat i izrastnat tuk, gorko im.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
_stanbinev_

Мнение от _stanbinev_ »

maria29 написа:
Katy написа:Govorich za socialnia deficit po socialnite razhodi. Tezi deficiti sa samo na kniga. .
:lol: :lol: Ei tova nai-mnogo mi haresa. Samo ako znaeh za6to go praviat tozi nomer ... :roll:
6te spa spokoino tazi ve4er :lol: :lol:
:D :D :D :D :D :D :D :D пишат си ги хората да има -- а други да си мислят че са само на книга. Аз като имам заеми и са ми на книга дали трябва да ги връщам.

Що ли и аз приказвам........аре Франция шампион !!!
HisShadow

Мнение от HisShadow »

poumpy,

s udovolstvie otbeliazvam fakta kolko silno ti e na sartse legnala "Krassivata Provintsia Kebek". Kogato beshe v BG drugi raboti govoreshe za Kebek, no o4evidno sled kato pozaboti malko za 7 $/h i pozahapa ot darvoto Kebek zapo4na drugo ia4e da mislish.

Kebek ne e priel nikoi - vsitshki sme si platili za da doidem tuk i li4no az smiatam 4e sme jertva na targovska reklama.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

brei , edin chovek deto e roden tuka da se obadi. za syjalenie Katy, ne si za tozi forum. ti si napalno zombirana :lol: a az sym na pyt :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Katy е абсолютно права, че Канада е една добре уредена страна, която ни е дала гостоприемството си и ни позволява да бъдем част от нея, без да проявява дискриминация. Няма друга държава, която се отнася толкова добре с имигрантите. Недостатъци, разбира се, има и те не може да не се коментират. Друг е въпросът, че понякога критикуваме, като че идваме тук от Швейцария.
Дефицитите по принцип не са толкова страшни. Понякога, напротив, говорят за отвореност и конкурентноспособност на икономиката. Ето една интересна статия, макар и в малко по-различен аспект - за търговското салдо:
http://oshte.info/democracy/01authors/m ... inov16.htm
pumpy

Мнение от pumpy »

де го чукаш де се пука ?
Не знам за Кати, но аз се чудя на български ли пиша или вие не можете да четете?

1. идиотско е да си забравиш и трите възможне ID документа, но да носиш случайно фактура и акт за раждане :shock:
2. безумно е държавата да плаща на десетки души да вършат НИЩО
3. в страна, в която зимата е -40 и хората си ходят с чорапки от малки, на опаковките за чорапи има упътване как се обуват - това е страна населявана меко казано от идиоти :shock:

Специално към сянката:
1. вече не работя за 7 на час.
2. парите нямат никакво отношение към възприятието ми за Канада
2. аз бях готов да не работя 6 месеца в началото, а си намерих работа в моята област на петия ден.
3. не помня да съм се изказвал за Кебек преди да съм тук, а ако съм го правил съм забравил и ще съм ти благодарен да ми го покажеш...

Кати, извинявай ако засягам родината ти, но имам право да изказвам какво мисля без да те питам - нищо лично, просто споделям неща, които ми правят впечатление
Veliko

Мнение от Veliko »

Za Canada, zawisi ot glednata tochka. Za hora ot tretia swiat tuk e raj. Imah edin kolega filipinec, toj me pita predi izwestno wreme kak mi hareswa Canada i ne mozha da me razbere kogato mu kazah che naj-hubawoto neshto w Canada e nemskata bira (cheshkata syshto, i Molson e dosta dobra).
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Alex_dim написа:Дефицитите по принцип не са толкова страшни. Понякога, напротив, говорят за отвореност и конкурентноспособност на икономиката.
Naustina kogato govorim za targovskia balans na edna strana defitzita ne e pokazatelen, no kogato stava vapros za sotzialen defitzit ne6tata opredeleno sa razli4ni. Kakto sigurno znae6 sotzialnata politika na edna strana se opredelia ot danat4nite postaplenia, zavise6ti ot goleminata na danat4ni stavki. Sledovatelno pri sega6nite visoki danatzi e vse o6te niskia rast na nerabotosposobno naselenie nalit4ieto na socialen deficit e dosta obezpokoiava6t. Tova koeto mojem da ot4akvame v bade6te e ili namaliavane na socialnite pridobivki svarzani s obrazovanie, zdraveobazvane, soc.osiguriavane ili povi6avane na danatzite. A da ima i o6te edin variant polititzite im da zapot4nat da kradat po-malko :lol:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Заключено