Роднина в Канада със свой бизнес - бърза емиграция
-
Роднина в Канада със свой бизнес - бърза емиграция
Един мой роднина има свой собствен бизнес в BC, Canada и живее там от 21 г. След като завърша висшето си образование лятото и получа покана от него за работа, по-бързо ли мога да емигрирам? Пак ли ще ми трябва Йелтс?
Re: Роднина в Канада със свой бизнес - бърза емиграция
Ако става въпрос за федералната процедура, облагите от ситуацията ти се състоят:
1. в повече точки за adaptability, т.е. да - IELTS ти трябва, но тъй като ще имаш 10 точки за adaptability допълнително (5 за уредената предварително работа + 5 за роднина, ако ти го признаят - зависи какъв е роднината - има ги описани в гайда EG7), можеш да си позволиш и малко по-нисък резултат на IELTS - за повече информация Instruction Guide EG7, section Before you apply - http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... C.asp#eg72"
2. За теб в този случай няма да важи работата ти да е в посочените 29 професии или пък дали е изчерпана квотата по тях, тъй като ти отиваш с уредена работа.
Успех!
1. в повече точки за adaptability, т.е. да - IELTS ти трябва, но тъй като ще имаш 10 точки за adaptability допълнително (5 за уредената предварително работа + 5 за роднина, ако ти го признаят - зависи какъв е роднината - има ги описани в гайда EG7), можеш да си позволиш и малко по-нисък резултат на IELTS - за повече информация Instruction Guide EG7, section Before you apply - http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... C.asp#eg72"
2. За теб в този случай няма да важи работата ти да е в посочените 29 професии или пък дали е изчерпана квотата по тях, тъй като ти отиваш с уредена работа.
Успех!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
-
Какъв е най-краткия период, в който мога да замина в конкретния случай?
Виж отново линка от предния ми пост и си сметни точките или ползвай теста тук - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp" , за да определиш колко точки събираш. Ако събираш точките трябва:
1. да изкараш IELTS на ниво, за което си преценил, че точките ще ти стигнат - датите за изпитите са тук - http://www.britishcouncil.org/bulgaria- ... -dates.htm" , резултатите излизат около две седмици след провеждане на изпита.
2. да си подготвиш документите, да приложиш резултата от IELTS към тях и да ги подадеш съм Sidney, Canada
3. да чакаш процедурата - средната продължителност за нашия регион е 16 месеца - http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... asp#europe" . До преди няколко месеца се водеше, че е 12 месеца, така че явно има някакво забавяне и то е тук в последно време. Тази година нещо ги затрупаха сякаш с апликейшъни... А може и така да ми се струва, защото ние изпуснахме квотата
))
С две думи - колкото по-бързо се справиш с теста и документите, толкова по-бързо ще стане
1. да изкараш IELTS на ниво, за което си преценил, че точките ще ти стигнат - датите за изпитите са тук - http://www.britishcouncil.org/bulgaria- ... -dates.htm" , резултатите излизат около две седмици след провеждане на изпита.
2. да си подготвиш документите, да приложиш резултата от IELTS към тях и да ги подадеш съм Sidney, Canada
3. да чакаш процедурата - средната продължителност за нашия регион е 16 месеца - http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... asp#europe" . До преди няколко месеца се водеше, че е 12 месеца, така че явно има някакво забавяне и то е тук в последно време. Тази година нещо ги затрупаха сякаш с апликейшъни... А може и така да ми се струва, защото ние изпуснахме квотата

С две думи - колкото по-бързо се справиш с теста и документите, толкова по-бързо ще стане

Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
-
Е добре де, 12-16 месеца до издействане документи за карта за постоянно пребиваване. А ако човека ме вика незабавно, не мога ли да избързам и да почна работа преди да е готова процедурата?
Защо не проверите какви са вариантите с негова помощ да кандидатстваш за работна виза?eigenracelda написа:Е добре де, 12-16 месеца до издействане документи за карта за постоянно пребиваване. А ако човека ме вика незабавно, не мога ли да избързам и да почна работа преди да е готова процедурата?
Ако си в Канада с работна виза няма проблем да кандидатства за ПР статут.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
За колко време се издава такава?Koko написа:Защо не проверите какви са вариантите с негова помощ да кандидатстваш за работна виза?eigenracelda написа:Е добре де, 12-16 месеца до издействане документи за карта за постоянно пребиваване. А ако човека ме вика незабавно, не мога ли да избързам и да почна работа преди да е готова процедурата?
Ако си в Канада с работна виза няма проблем да кандидатства за ПР статут.
-
Добре, а мога ли да запиша магистратура в Канада на база бакалавърската ми диплома по ел. инженерство в България и мога ли още на есен да замина? Знам, че ще ми трябва студентска виза, а колко след това мога да изкарам ПМ виза??????
-
Извинявам се, ако съм обидил някой. Отчаяно искам да напусна BG.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Никой не си обдил. Просто се постарай да дадеш по-подробна информация, за да получиш по-конкретни и ясни отговори.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Връщайки се към първоначалният въпрос - всъщност до каква степен въпросният роднина наистина е готов да се ангажира? Също така наясно ли сте и ти, и той, че поканата за работа трябва да отговаря на изискванията на имиграционните т.е. той ще трябва да докаже че не може да намери човек в Канада който да върши въпросната работа и поканата ще трябва да мине през канадските чиновници за да бъде така да се каже одобрена от тях, преди да можеш да я използваш за да кандидатстваш за Канада.eigenracelda написа:Един мой роднина има свой собствен бизнес в BC, Canada и живее там от 21 г. След като завърша висшето си образование лятото и получа покана от него за работа, по-бързо ли мога да емигрирам? Пак ли ще ми трябва Йелтс?
Ако роднината ти наистина е сериозен и е готов да се ангажира, то тогава наистина най-бързият начин би бил да кандидастваш, с негова помощ, за работна виза. Какви са условията и изискванията можеш да прочетеш в официалният сайт. Ако предложението за работа е сериозно и документите, включително предложението за работа, са направени както трябва, то издаването на работна виза би трябвало да стане относително бързо, да кажем 1-2 месеца. От друга страна, ако роднината ти не е наясно всъщност какъв ангажимент е това, то алтернативният вариант е че може и нищо да не се получи.
Варианта да дойдеш в Канада за да следваш - със студентска виза - и след това да кандидатстваш за ПР статут също е възможен, но в този случай трябва да провериш какви са приемните изисквания на канадските университети, какви са таксите за чужденстранни студенти (и дали можеш да си ги позволиш) и ако бъдеш приет каква е процедурата за получаване на студенска виза.
Be yourself - no one else is more qualified.
-
Благодаря за информацията!
-
Да ти кажа според мен няма човек във форума който да има друго желание.eigenracelda написа:Извинявам се, ако съм обидил някой. Отчаяно искам да напусна BG.

По въпроса за университета таксите за студенти извън Канада за просто убийствени.
Аз имах надежда за тук : http://www.georgebrown.ca/globalnav/programs.aspx"
Виж и ти . Надявам се да съм ти бил полезен.
Успех
Пожелавам на всички от прекрасния форум весело посрещане на новата година много здраве, щастие а всичко друго ще се случи рано или късно. Както казва една мацка от форума : Важното е да имаш цел в живота и да знаеш къде искаш да отидеш.

Аз искам да попитам, канещият знае ли, че кани или още не си му казала? Ако случайно знае, наясно ли е през какви иглени уши трябва да мине, за да те докара? И ако още по-случайно те докара, на ясно ли е, че ти действително трябва да работиш при него? Задавам ги тези въпроси, щото си мисля, че ако твоя роднина наистина искаше да ти помогне, щеше да си изясни начина по който това става, след което би го обяснил и на теб, за да не се налага да питаш непознати по разни форуми.
Докато живеех в САЩ, всеки път когато си отидех до Бг, все се намираше някой познат да ми каже "А бе ти като имаш собствен бизнес, що не ме вземеш при тебе да побачкам малко?" И съответно ме гледаха подозрително, като им обяснявах, че първо трябва да имат образование или опит, свързан с дейността на фирмата ми. После трябва да обява желанието си за спонсориране пред Лейбър Департмента, да пусна обява в местния вестник, който трябва да има определен тираж и която обява да излезе в три последователни дни. Освен това, трябва да залепя обявата на входната врата на фирмата и тя там да стои поне 30 дни. След като се появят евентуално МЕСТНИ кандидати, трябва да ги интервюирам и докажа, че те не са по-подходящи от човека, който искам да спонсорирам. Появилите се кандидати аз не мога да скрия, щото те заявяват желанието си за работа пред гореспоменатата инстанция и тя е тая, която ми ги препраща. Всичкото това отнема време и пари. Ако искаш да намалиш времето, наемаш адвокат, което пък увеличава парите. Та така.
Докато живеех в САЩ, всеки път когато си отидех до Бг, все се намираше някой познат да ми каже "А бе ти като имаш собствен бизнес, що не ме вземеш при тебе да побачкам малко?" И съответно ме гледаха подозрително, като им обяснявах, че първо трябва да имат образование или опит, свързан с дейността на фирмата ми. После трябва да обява желанието си за спонсориране пред Лейбър Департмента, да пусна обява в местния вестник, който трябва да има определен тираж и която обява да излезе в три последователни дни. Освен това, трябва да залепя обявата на входната врата на фирмата и тя там да стои поне 30 дни. След като се появят евентуално МЕСТНИ кандидати, трябва да ги интервюирам и докажа, че те не са по-подходящи от човека, който искам да спонсорирам. Появилите се кандидати аз не мога да скрия, щото те заявяват желанието си за работа пред гореспоменатата инстанция и тя е тая, която ми ги препраща. Всичкото това отнема време и пари. Ако искаш да намалиш времето, наемаш адвокат, което пък увеличава парите. Та така.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА