Монтреал-Едмонтон

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
pumpy

Re: Монтреал-Едмонтон

Мнение от pumpy »

IFF написа: Трябва да ти е било много трудно, все пак да си хигиенист-дентист е голяяяям зор. Дай боже всекиму такъв каиш..
Дай Б-е всекиму. Аз съм си го избрал, аз съм си го постигнал, аз съм си го опъвал. Не се оплаквам от което. И ако даваш пример, то не е за да се намери някой като теб да ме оборва пак. Или да си охрана е по-леко и по-доходоносно ? Или да си на социал е още по-добре ? Или да си на 13.50 чисто, сам работещ в Едмонтън е по-добре ?
Или просто нямаш какво да кажеш, както обикновенно и вместо по темата пак се чешеш с мен ?
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Valentin Angelov написа:Така знам 4е темата се пожтариа но така и не успиах да намериа отгожор на вупросите които ме интересуват.Ние сме семистово на по 38 години с дете на 1 година йена ми е диабетик на инсулин и сме на социал?!?Ниамаме професии аз тук сум работил на публик сак и като продажа4 ж магазин за суплименти житамини протеини и др.Йенами запо4на като шива4ка а после 4истише касщи тоест сме на самото дуно.Изкаме да се махнем от монтреал застото имам йелание синут ми да гожори англииски!Вапросут е дали ако се преместим ж едмонтон и аз запо4на работа каквато и да е за 14-15 долара на 4ас тожа дали сте стига ж на4алото да си покрижаме разходите застото йена ми сте триабжа да у4и език?Сусто жиарно ли е 4е детските градини са 800-9-- долара на месец!Извиниавам се за правописут но ниамам кирилица.
Стегни се и си намери професия която да не мразиш.Изучи я евтино в Кебек и тогава ходи кьдето искаш.
Без да се обиждаш - ако си лузьр в Монреал ще си лузьр навсякьде.
Тьрси пьрво проблема в себе си и след това в провинцията.
Огледай се, всеки ли в Монреал е на дьното?
IFF

Мнение от IFF »

pumpy написа:
IFF написа: Трябва да ти е било много трудно, все пак да си хигиенист-дентист е голяяяям зор. Дай боже всекиму такъв каиш..
Дай Б-е всекиму. Аз съм си го избрал, аз съм си го постигнал, аз съм си го опъвал. Не се оплаквам от което. И ако даваш пример, то не е за да се намери някой като теб да ме оборва пак. Или да си охрана е по-леко и по-доходоносно ? Или да си на социал е още по-добре ? Или да си на 13.50 чисто, сам работещ в Едмонтън е по-добре ?
Или просто нямаш какво да кажеш, както обикновенно и вместо по темата пак се чешеш с мен ?
Не ме бърка изобщо колко изкарваш, да си жив и здрав да си ги харчиш. Само си припомни малко българския, израза "Опъвам каиша" предполага че става въпрос за тежък физически труд.
pumpy написа: ДА. И съм го правил. Работил съм във фабрика, на чек, за 12.50 до 16.50 когато напуснах. Все нощна смяна. През деня ходех на колеж, получавах стипендия всяка втора година, защото комбинирах с доходите от работата и ми оставаше време да съм с детето си всеки ден от 16 до 21 часа. И специалностаа ми е доста над позицията във фабриката.
Ей тука пак се пънеше да се изкараш от работническата класа, после се оказа че си "забравил" да споменеш, че си работил като х. -дентист във въпросната фабрика.
Това се нарича "демагогия". :n:
pumpy

Мнение от pumpy »

IFF написа:
pumpy написа:
Не ме бърка изобщо колко изкарваш, да си жив и здрав да си ги харчиш. Само си припомни малко българския, израза "Опъвам каиша" предполага че става въпрос за тежък физически труд.
pumpy написа: ДА. И съм го правил. Работил съм във фабрика, на чек, за 12.50 до 16.50 когато напуснах. Все нощна смяна. През деня ходех на колеж, получавах стипендия всяка втора година, защото комбинирах с доходите от работата и ми оставаше време да съм с детето си всеки ден от 16 до 21 часа. И специалностаа ми е доста над позицията във фабриката.
Ей тука пак се пънеше да се изкараш от работническата класа, после се оказа че си "забравил" да споменеш, че си работил като х. -дентист във въпросната фабрика.
Това се нарича "демагогия". :n:
Ти си болен мозък. Няма хигиенист, който да работи във фабрика за 12.50 или 16.50 на час и то нощна смяна :?: това са свободни съчинения стил ИФФ. Ако можеше да четеш и да мислиш, щеше да разбереш, че съм ходил през деня в колежа за да стана дентален хигиенист, а през нощта съм "опъвал каиша" във фабриката.

А относно дали е тежък физически труд или е много труд или е моето разбиране за "опъване на каиша", благодаря ти много за урока по български език. Във всеки случай сравнено със социал всеки труд и/или учене е форма на "опъване на каиша". Защото едно е да станеш под час, да се бориш да стигнеш някъде на време и да учиш/работиш десетки часове седмично и съвсем друго да се чудиш днес на коя кълка да се излежаваш, защото някой ти е длъжен с нещо.....

И последно, защото си супер незапознат - дентален хигиенист е супер тежък труд за ръката и гърба на този, който го права - позата е еднообразна, движенията също, а това е супер амортизиращо за двигателната система. Не случайно хигиенистите масово работят около 25-30 часа седмично макс.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Той като комунист още си мисли - Учи да не работиш.
Сега като сравнявам бачкане в ресторант и офис в никакьв случай в офиса не е по-лесно. Освен ако не си социалджия опьваш каиша при всички положения.
arogance

Мнение от arogance »

Отговорила съм на господина в лс и се надявам да му помогна.
Социаладжии или не всеки си търси място по слънцето,

Пумпи даде много добро предложение в първия си отговор. Трябва език,
Тук /Едмънтън/ може да се учи английски, но не ти се плаща - обучават те без ти да плащаш за преподаватели и учебници.

АКО и двамата родители за заети целодневно(full time) - има субсидии до 500 долара на месец.
Логиката - ако не работиш или учиш - имаш време да си гледаш детето или си богат.

Транспорта е по слабо развит от Монреал. Не съм ползвала обществен транспорт и не мога да дам точна информация за разписание и спазването му.
Улиците за сметка на това са широки и задръстванията са почти нищожни.
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
IFF

Мнение от IFF »

Mr.D написа:Той като комунист още си мисли - Учи да не работиш.
Сега като сравнявам бачкане в ресторант и офис в никакьв случай в офиса не е по-лесно. Освен ако не си социалджия опьваш каиша при всички положения.
Таз мишка на компютъра много тежка бе д.г.е. , голям зор виждате. Представям си вечер, как не можеш да спиш от болки в дясната китка. Друго си е работата в ресторанта, миеш си чиниете, приготвяш препарейшъна и си свиркаш. Че и добре заплатено, пък и храна на корем.
Колкото за комунизма, тая дума идва от комуна, от вярата че хората могат да живеят заедно, без да използват себеподобните си за лично облагодетелстване. За съжаление не ставам за комунист, вярвам че хората са по-скоро лоши, отколкото добри.
haimana

Мнение от haimana »

IFF, не е лошо да побачкаш и двата вида работа за да можеш да даваш оценки.
Всяка натоварва по различен начин и различни части на тялото.
Това от личен опит
dea

Мнение от dea »

Здравей.
Да ви е живо и здраво детенцето!
За Едмънтън нямам инфо, но погледи тази обява за работа като охрана в Монреал:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... B0#p474614"
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

Valentin Angelov,
Относно работата като Охрана ,от личен опит и притежавайки сертификат Security Services - Individual Licence -това е сайта на Правителство Албърта от където ще получиш информацията https://www.solgps.alberta.ca/programs_ ... fault.aspx" .
Трябват ти снимки, подаваш си заявление в местно ( Едмънтън ) полицейско подразделение за Криминал Чек, която проверка ще отнеме от месец до два.
След като пристигне документа за Криминал Чек , правиш си копие на този документ ( да имаш за всеки случай - това е мое мнение,тъй като аз правя копие на всичко и всичко принтирам )
Оригинала на документа, 1 снимка подписана в полицейското подразделение, попълнен формуляр ,където да кажем че избираш че ъплайваш за такъв сертификат Security Services ( не се налага да учиш, да взимаш курсове и така нататък ) и ги изпращаш на този адрес :

Security Programs
Alberta Solicitor General and Public Security
10th floor, John E. Brownlee Building
10365 - 97 Street
Edmonton, Alberta, T5J 3W7

След около месец и може и малко повече ще си получиш сертификата.

Пак казвам не трябва да учиш,да имаш курсове и така нататък. Така е за момента. ДО миналата година не се изискваше да имаш този сертификат ,това влезе в сила от тази година.Не знам дали няма да има още промени.
Сертификата се подновява на всеки 2 години.

Тук ще намериш нужната информация за Формуляра за попълване и други неща https://www.solgps.alberta.ca/programs_ ... cense.aspx"

Това са таксите https://www.solgps.alberta.ca/programs_ ... 20Fees.pdf"
Избираш за Security Services и с този сертификат можеш спокойно да работиш като Секюрити Офисър.

Ако имаш други въпроси ,можеш да ми пишеш на лични съобщения, с каквото мога и знам ще се отзова.

:y:
Последно промяна от малката Мечка на Вто Дек 27, 2011 12:05 am, променено общо 1 път.
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
малката Мечка

Социал има и тук. Истината е,че квартирите са по-скъпи и застраховка за кола за разлика от Квебек,но ако сте решили да се местите ,това е нещо,което трябва да се приеме.

В някои училища или обособени места,където ще се учи английски има и грижи за децата,където е безплатно,това е в Калгари - вярвам в Едмънтън няма да е по-различно.
Вярвам,че ще се справите, от колкото цял живот да разчитате на социал.
Важно е да имате някого ,на който да може да разчитате да ви покаже правилните неща ,а не да ви подвеждат и мотаят.
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
pumpy

Мнение от pumpy »

На някои от много работа не им остава време да направят разлика между социална политика и социал......и сега моля без уроци по български език.
малката Мечка

Ти кой беше ?
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Охранител не е професия, както и английски курсове не е образование. Това са surviving jobs.
Тук безплатни училища не сьм виждал.
Да се грабнеш и да се преместиш от Монреал заради 1-2 долара разлика на час в плащането за по-добьр живот?
Мога да ти гарантирам че за този по-добьр живот в Едмонтон ще напьваш повече от Монреал.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

pumpy написа: И последно, защото си супер незапознат - дентален хигиенист е супер тежък труд за ръката и гърба на този, който го права - позата е еднообразна, движенията също, а това е супер амортизиращо за двигателната система. Не случайно хигиенистите масово работят около 25-30 часа седмично макс.
Съгласен 100%. :y: ИФФ, ти май не си чистил зъбите скоро? А "Учи, мама, за да не работиш" я оставете някъде зад океана.

По темата: В Албърта, като махнеш социала и сложиш скъпата градина, с 15-на на час, сметката е доста съмнителна. Трябват по-големи доходи, а добра позиция се намира трудно и е въпрос на време. Е, с 2500 може и да се кара някак си тука, но без кола в дългосрочен план е нереално. Безплатните курсове по език, знам не са много качествени. За платените финансовата помощ я отмениха в последно време заради кризата. Така че, пробвай ти да пробиеш първи, а семейството после.

Местенето - знам, че го приспадат от облагаемия доход, за друго не знам. Моето преди години беше 2-3 бона, ама зависи какво и как ще докарваш.
Embrace your climate change!
Публикувай отговор