dilyana написа:zdraveyte na 14 noemvri sam odobrena za sponsorstvo sapruga mi e v BG vednaga proverih online na sponsorship aplication status pishe sponsorship application status pishe aplication received interesuva me niakoi ima li ideia kolko vreme shte otneme do izdavane na visata.PS:vsichki dokumenti sa izprateni vkluchitelno medicinski oshte v nachaloto blagodarya vi:)
Здравейте! На 14 ноември съм одобрена за спонсорство, съпруга ми е в България. Веднага проверих онлайн, на sponsorship application status пише "sponsorship application status-aplication received". Интересува ме, някой има ли идея, колко време ще отнеме до издаване на виза?
п.с.Всички документи са изпратени, включително медицински, още в началото. Благодаря ви!
От модератора-писането на кирилица е задължително! Следващ постинг написан на латиница, ще бъде директно изтрит!
dilyana написа:zdraveyte na 14 noemvri sam odobrena za sponsorstvo sapruga mi e v BG vednaga proverih online na sponsorship aplication status pishe sponsorship application status pishe aplication received interesuva me niakoi ima li ideia kolko vreme shte otneme do izdavane na visata.PS:vsichki dokumenti sa izprateni vkluchitelno medicinski oshte v nachaloto blagodarya vi:)
Здравейте! На 14 ноември съм одобрена за спонсорство, съпруга ми е в България. Веднага проверих онлайн, на sponsorship application status пише "sponsorship application status-aplication received". Интересува ме, някой има ли идея, колко време ще отнеме до издаване на виза?
п.с.Всички документи са изпратени, включително медицински, още в началото. Благодаря ви!
От модератора-писането на кирилица е задължително! Следващ постинг написан на латиница, ще бъде директно изтрит!
В официалният сайт някъде имаше таблица за това колко време отнема обработката на документи в съответното консулство, което би трябвало да е Букурещ във този случай.
Ако правилно разбирам - в момента сте на етапа получено одобрение от офиса в Мисисага за спонсора и сега документите би трябвало да отидат в офиса в Букурещ където ще се занимават с оформянето на документите за спонсорираният. Ако сте наистина на този етап - предполагам че ще отнеме още около максимум половин година.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Спонсорирах съпругата ми през лятото на 2009-та.От деня, в който документите бяха получени в офиса в Mississauga до деня,в който изпратиха имейл от Букурещ,за да изпрати паспорта си за виза минаха по-малко от 3 месеца.Наистина много бързо.Не мога да кажа дали е късмет или по принцип става толкова бързо.Спонсорирах я от БГ без да идвам в Канада (има тази опция ако си citizen).Проверявай редовно sponsorship application status,но имай предвид ,че го променят с малко закъснение.Има значение също така дали е изпратено абсолютно всичко,което искат като документи(дано не си пропуснала нещо),както и дали ще ти поискат още нещо допълнително - примерно допълнителни доказателства за нещо си(няма как да знаеш какво-могат да измислят какво ли не).Дано имате късмет и скоро да сте заедно - успех.
При нас нещата се движат така - изпратихме всички документи през август, първото писмо то Мисисага съпругът ми получи в края на октомври, сертификатът за селекция дойде в края на ноември и сега чакаме Букурещ. Към момента не са искали нищо допълнително.
Честито, Nikova, за поканата!
Чудя се имиграционните служби не правят ли някакъв проблем за Sponsorship of spouse? Не си ли задават въпроси защо процедурата не е стартирана от двамата, а само единия минава интервю и след това спонсорира другия?
Също така се питам как се доказва съвместно съжителство, след като единия от партньорите вече е подал документи сам и е заминал за Квебек? Ако не е декларирал, че има spouse и след това иска да го спонсорира?
cvete21 написа:Честито, Nikova, за поканата!
Чудя се имиграционните служби не правят ли някакъв проблем за Sponsorship of spouse? Не си ли задават въпроси защо процедурата не е стартирана от двамата, а само единия минава интервю и след това спонсорира другия?
Също така се питам как се доказва съвместно съжителство, след като единия от партньорите вече е подал документи сам и е заминал за Квебек? Ако не е декларирал, че има spouse и след това иска да го спонсорира?
Не не правят проблем особено, ако връзката е истинска. Не ме питай как разбират - затова данъкоплатците си плащаме данъците , за да разбират т.е. да слагат хора, които разбират. Та истинска ли е връзката нещата се случват наистина бързо.
Няма смисъл да си задават въпроса защо процедурата не е стартирана от двамата - понякога процедурата се стартира и след това хората решават да заживеят заедно, понякога процедурата е твърде дълга, понякога единия човек за момента просто не вижда бъдещето си в имиграция. Причини бол, а не е работа на имиграционните да гадаят на кой какво му е било в главата в определен период от живота му.
Съжителство при споменатия от теб случай се доказва от преминал период. Всичко си го пише в документите за спонсорство - какво точно искат, какво им трябва и какво търсят.
А ти защо си задаваш подобни въпроси?
cvete21 написа:Честито, Nikova, за поканата!
Не не правят проблем особено, ако връзката е истинска. Не ме питай как разбират - затова данъкоплатците си плащаме данъците , за да разбират т.е. да слагат хора, които разбират. Та истинска ли е връзката нещата се случват наистина бързо.
Няма смисъл да си задават въпроса защо процедурата не е стартирана от двамата - понякога процедурата се стартира и след това хората решават да заживеят заедно, понякога процедурата е твърде дълга, понякога единия човек за момента просто не вижда бъдещето си в имиграция. Причини бол, а не е работа на имиграционните да гадаят на кой какво му е било в главата в определен период от живота му.
Съжителство при споменатия от теб случай се доказва от преминал период. Всичко си го пише в документите за спонсорство - какво точно искат, какво им трябва и какво търсят.
А ти защо си задаваш подобни въпроси?
Balbi, Благодаря ти за отговорите.
Задавам си такива въпроси, защото подадох документи сама още в началото и вече съм на етапа Очакване на покана за виза. Поради много причини не включих моя приятел в процедурата, като също така той не беше готов да имигрира. В момента обаче обмислям варианта за спонсорство в бъдеще и затова се чудя за тези неща.
Обикновено един брак решава всички проблеми при спонсоршипа. Ако връзката ви е с история нещата са лесни - в смисъл може да докажеш от къде произлизат отношенията на спонсорирания и спонсориращият.
Доста се различават нещата и ако спонсорираш гадже или съпруг - първото е трънлива пътека обвита с неизвестни, а второто е на 99% ясно. Трънлива е защото обикновено завършва въпреки всичко с писмо - всичко ви е наред, но ни пратете сертификат за брак и тогава ще продължим. Плаващи пясъци дето се казва!
Вземи визата, ела и се огледай, намери си една работа и ако решиш пускай докз за спонсорство - това е най-изчистеният и бърз път да си вземеш любимия човек при теб.
Късмет!
Миналата година срока е бил около 40 дена, сега е около 70, това за Мисисага, после 1 месец за сертификата от Квебек и още около 2 месеца от Букурещ за визата според поста на Никова.
Здравейте! Съпруга ми,който живее в Торонто и е канадски гражданин ми пусна покана за спонсорство на 3-ти януари 2013 г. и беше одобрен на 23-ти (доста бързо ),след това документите ни бяха изпратени в Румъния.В края на февруари получих писмо с искане за допълнителни изследвания,които трябваше да направя и те също са получени.От тогава чакам отговор за визата (вече 6-ти месец).Искам да попитам дали някой чака също такъв отговор и за колко време горе-доло става одобрението.Това е 4-та виза,която правим,предните бяха за посетителски визи,които ми бяха отказани и една за спонсорство,която също ми беше отказана(поради ред причини,с които няма смисъл да ви занимавам ).Знам,че максималното време за чакане е 12 месеца,но правя нещо като допитване,кой за колко време е получил отговор.Благодаря!
diana_13 написа:Здравейте! Съпруга ми,който живее в Торонто и е канадски гражданин ми пусна покана за спонсорство на 3-ти януари 2013 г. и беше одобрен на 23-ти (доста бързо ),след това документите ни бяха изпратени в Румъния.В края на февруари получих писмо с искане за допълнителни изследвания,които трябваше да направя и те също са получени.От тогава чакам отговор за визата (вече 6-ти месец).Искам да попитам дали някой чака също такъв отговор и за колко време горе-доло става одобрението.Това е 4-та виза,която правим,предните бяха за посетителски визи,които ми бяха отказани и една за спонсорство,която също ми беше отказана(поради ред причини,с които няма смисъл да ви занимавам ).Знам,че максималното време за чакане е 12 месеца,но правя нещо като допитване,кой за колко време е получил отговор.Благодаря!
Ако погледнеш в линка пуснат от Тодор73 по-горе, там пише че в момента срока за обработка на документи по тази категория в Букурещ е 12 месеца, като доколкото аз знам - няма максимален срок, т.е. няма гаранция че и тези 12 месеца ще са достатъчни. В доста от офисите в други държави сроковете са по-дълги. Също така, както виждам има вариант да си проверяваш статута на апликацията он-лайн, така че най-добре опитай да провериш каква информация ще намериш там.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)