Здравейте!
Както е всеизвестно, всяка седмица цените на стоките в магазините са различни.
Преди няколко дни купих електроника от една от големите вериги в Монреал. Днес виждам, че пускат същия продукт с намалена цена. Мога ли да искам да ми възстановят разликата? Към супервайзер ли трябва да се обърна?
Ще ми е интересно ако желаете да споделите личен опит по въпроса.
Поздрави
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Може със сигурност. Ето например Price Guarantee на Future Shop:
3 great reasons to buy at Future Shop.
1) If you find a lower advertised price we will beat it by 10% of the difference.
2) If you find a lower advertised price within 30 days* of your purchase we will beat it by 10% of the difference.
3) If our own price is reduced within 30 days* of your purchase, bring in your receipt and we will refund the difference.
Повечето вериги имат подобни гаранции. Отиваш на Customer Service щанда с касовата бележка.
Купуваш си същата стока още веднъж. Излизаш от магазина през едната врата и се връщаш през другата директно на щанда на обслужване на клиенти, където със старата си касова бележка от преди седмица връщаш новозакупената вещ. Има две възможни врътки:
1. да си сигурен, че бар кода е съвсем същия;
2. магазина да няма 15%, например, restocking fee;
Това е най-вероятната причина, поради която няма да ти се налага да правиш подобни циркове, а те директно ще ти върнат разликата.
Аз лично съм го правил в Костко, за около едни 3 долара на опаковка мултивитамини. Ставаше дума за 3 кутии, процедурата ми отне 10 минути и аз много ясно си му го казах на служителя зад щанда: "когато започна да правя повече от 54 долара на час, тогава няма да се занимавам с такова нещо, но в момента съм студент и не правя по 54 кинта на час". Той се усмихна и се съгласи с мен, все едно нямаше особен избор де.....