Без члага по празниците в Пловдив
-
- Изгонен от форума
Re: Без члага по празниците в Пловдив
Твърдението:
"... Защото по мои спомени българите сами се вкарват в капана, разделяйки и така отслабвайки собствената си държава още преди османците да навлезат в Европа. ..."
е също толкова произволно, колкото и моето твърдение:
"..Аз например да твърдя, че България и български народ в сегашният етнически смисъл на понятието не са съществували нигога преди 1878 година."
Ти изхождаш от позицията на необоримост и сигурност. Използваш го като аргумент за да докажеш общата си теза. Това което ти твъриш според мен почива на несигурна, изопачена фактология( доколкото въобще фактологията е взета впредвид). Застъпена е предимно в учебниците по история и почива на голи твърдения.
Аз ти давам друга гледна точка за която не съм 100% сигурен, но имам достатъчно основания да мисля че по-точно отразява истината. Не е мястото тука нито съм достатъчно квалифициран да защитавам такава отговорна позиция. Ето например много интересна статия за късното 2-ро българско царство:
http://bghistoryanalysis.blogspot.com/2 ... /06/v.html"
"... Защото по мои спомени българите сами се вкарват в капана, разделяйки и така отслабвайки собствената си държава още преди османците да навлезат в Европа. ..."
е също толкова произволно, колкото и моето твърдение:
"..Аз например да твърдя, че България и български народ в сегашният етнически смисъл на понятието не са съществували нигога преди 1878 година."
Ти изхождаш от позицията на необоримост и сигурност. Използваш го като аргумент за да докажеш общата си теза. Това което ти твъриш според мен почива на несигурна, изопачена фактология( доколкото въобще фактологията е взета впредвид). Застъпена е предимно в учебниците по история и почива на голи твърдения.
Аз ти давам друга гледна точка за която не съм 100% сигурен, но имам достатъчно основания да мисля че по-точно отразява истината. Не е мястото тука нито съм достатъчно квалифициран да защитавам такава отговорна позиция. Ето например много интересна статия за късното 2-ро българско царство:
http://bghistoryanalysis.blogspot.com/2 ... /06/v.html"
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Не спорете за "история".
Аз споделям цитираното по-долу мнение:
"History is a pack of lies about events that never happened told by people who weren't there."
-– George Santanaya
Аз споделям цитираното по-долу мнение:

"History is a pack of lies about events that never happened told by people who weren't there."
-– George Santanaya
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аз вярвам на историята за цар Шишман, който се води за последния истински български цар. Интересното е, че майка му е еврейка, но той се бие до последно за да отблъсне турските нашественици, и да защити българската територия.
Друг интересен факт е, че нашествието на османската империя по нашите земи не е станала за ден два. Минали са години. Имало е паузи между отделните битки. С други думи водела се е трудна и сложна дипломация, правели са се съюзи между християнските държави. Имало е и противоречия между самите царе. Например цар Шишман при една от битките чака своя брат с покрепления, но той не идва, тъй като решил да си създаде собствена власт.
Искам да кажа, че нещата са доста сложни и за самите историци.
Друг интересен факт е, че нашествието на османската империя по нашите земи не е станала за ден два. Минали са години. Имало е паузи между отделните битки. С други думи водела се е трудна и сложна дипломация, правели са се съюзи между християнските държави. Имало е и противоречия между самите царе. Например цар Шишман при една от битките чака своя брат с покрепления, но той не идва, тъй като решил да си създаде собствена власт.
При мене ,моя апартамент такива забрани нема ,кои иска нека да доиде да се пробва да ми забрани,аз това си слушам
http://www.youtube.com/watch?v=h6E1bZm7mXA" ,дано сам уцелил видеото
http://www.youtube.com/watch?v=h6E1bZm7mXA" ,дано сам уцелил видеото
THE LAST LINE OF DEFENSE
- Bistra
- Напуснал форума
Като каза за спорене, аз спорих веднъж с един историк.Беше много "на нож"..., почти си се скарахме. Па после решихме на живо да разиграем ситуацията ...и работата утече.По разкази на очевидци аз съм играела Месалина, а той Калигула, ама както и да е. Да живей историята!ivandaman написа:Не спорете за "история".
Аз споделям цитираното по-долу мнение:![]()
-– George Santanaya

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Меселина разпори ли белия чаршаф ? 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
И това не е ли потвърждение на изказаното по-рано от мене?budtel написа:Аз вярвам на историята за цар Шишман, който се води за последния истински български цар. Интересното е, че майка му е еврейка, но той се бие до последно за да отблъсне турските нашественици, и да защити българската територия.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
-
- Изгонен от форума
Че какво му е? Това мисли човека това пише. Нормален тон, няма обиди и заяждане. Нищо ненормално не виждам.
- UnHoly
- Напуснал форума
Проблема е, че не мисли, а се задоволява да ни рецитира подбраните глупости на др. Сидеров и речеписците му, а аз не искам дори тук да ме настигат тия бълнувания! Ето това (и няколко други аспекта от проявите на Бъди-тела) ме вкарват в поредния абсурден "филм", който не ми е приятно да играя.vaniliq написа:Че какво му е? Това мисли човека това пише. Нормален тон, няма обиди и заяждане. Нищо ненормално не виждам.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Може би някои не разбраха какво искам да кажа с краткия си разказ за цар Шишман.
Нещата в историята и политиката са доста сложни за да правим прибързани и опростени заключения. Ето Grozdan твърди, че България се разпада и после идват османлиите и ни завладяват следователно ние българите не сме единни и всичко това се транслира в наши дни показвайки, че историята се повтаря, защото сме калпав народ. Прекалено опростено и естествено не вярно.
Истината е друга. Разпад на държави е имало много пъти и то поради различни фактори. Ето една от тях:
Ще дам пример с Чингиз Хан. Преди да умре той разпределя своите територии между своите синове. Естесвено след този негов акт не може да очакваме силна и единна Монголия.
Противно на горното цар Борис (доколкото знам той има 4 сина един от които е Симеон)възкачва на трона първо своя син Владимир. След известно време обаче цар Владимир започва да сменя политиката на своя баща. Това не се нрави на Борис и той го маха от трона, като на негово място поставя цар Симеон. Тук е важен момента, че Борис избожда очите на детронирания си син. Но защо той прави това? За да няма разкол, за да няма противоречия в единното българско царство и да улесни възкачването на Симеон.
Както знаем по времето на Симеон, България достига своя златен век.
Подобни неща са се случвали при всички династии. В Османската империя доста често са убавни невръстни съперници на престола и то със знанието на майките им.
Ако теорията на Grozdan e вярна то това би означавало, че България щеше да се разпадне още при нейното създаване. Оказва се обаче, че почти всички български царе управляват упешно.
Нещата в историята и политиката са доста сложни за да правим прибързани и опростени заключения. Ето Grozdan твърди, че България се разпада и после идват османлиите и ни завладяват следователно ние българите не сме единни и всичко това се транслира в наши дни показвайки, че историята се повтаря, защото сме калпав народ. Прекалено опростено и естествено не вярно.
Истината е друга. Разпад на държави е имало много пъти и то поради различни фактори. Ето една от тях:
Ще дам пример с Чингиз Хан. Преди да умре той разпределя своите територии между своите синове. Естесвено след този негов акт не може да очакваме силна и единна Монголия.
Противно на горното цар Борис (доколкото знам той има 4 сина един от които е Симеон)възкачва на трона първо своя син Владимир. След известно време обаче цар Владимир започва да сменя политиката на своя баща. Това не се нрави на Борис и той го маха от трона, като на негово място поставя цар Симеон. Тук е важен момента, че Борис избожда очите на детронирания си син. Но защо той прави това? За да няма разкол, за да няма противоречия в единното българско царство и да улесни възкачването на Симеон.
Както знаем по времето на Симеон, България достига своя златен век.
Подобни неща са се случвали при всички династии. В Османската империя доста често са убавни невръстни съперници на престола и то със знанието на майките им.
Ако теорията на Grozdan e вярна то това би означавало, че България щеше да се разпадне още при нейното създаване. Оказва се обаче, че почти всички български царе управляват упешно.
-
- Изгонен от форума
Ти изби рибата с това:UnHoly написа:Проблема е, че не мисли, а се задоволява да ни рецитира подбраните глупости на др. Сидеров и речеписците му, а аз не искам дори тук да ме настигат тия бълнувания! Ето това (и няколко други аспекта от проявите на Бъди-тела) ме вкарват в поредния абсурден "филм", който не ми е приятно да играя.vaniliq написа:Че какво му е? Това мисли човека това пише. Нормален тон, няма обиди и заяждане. Нищо ненормално не виждам.
"Аз вярвам на историята за цар Шишман, който се води за последния истински български цар. ....."
било моля ти се подбрани глупости на Сидеров и речеписците му!?!...!?!
Нерде Ямбол, нерде Стамбул брачед!
- UnHoly
- Напуснал форума
Душице ненагледна, много ти е ограничен избора от доказателства. И ще те посъветвам да не се вкарваш в заигравки с мене, защото аз към тебе персонално интерес нямам никакъв и не виждам такъв да ми се появи и за в бъдеще.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
UnHoly, нямам нищо общо с Волен Сидеров и не съм негов последовател. Както вече писах по- рано не съм почитател на вулгаризма. А Сидеров е символ на агресията и разврата и опетни българската нацинална идея.
- roumensp
Защо модовете изтриха мнението на mwanza за психопатите? Аз напълно го споделям и ще продължавам да го напомням всеки ден, докaто не бъда банван перманентно (след това ще се кръстя ДУБЛЕТ и ще пиша през руско прокси
) .
На кой му дреме за форумния устав и добрия тон, след като тука постоянно ни заливат с бълвочите, от които едвам успяхме да избягаме преди години? Аз напълно споделям идеята, че всеки има право на собствено мнение, но в същото време споделям и идеята, че всеки има право на максимум 5000 думи на месец за всичките си постове, сумарно. Иначе ще продължаваме да четем логореята на полу-грамотни Ганьовци, дето не знаят защо и какво правят тук. Просто не знам как някои хора са минали медицински прегледи за имиграция в Канада, явно системата им наистина куца.
PS
Това за 5000-те хиляди думи е много условно, защото повече от ясно е, че Мухата и будилникът (гарнирани със свински Джолани и Ванилия) могат да одрискат форума и с 300 думи.

На кой му дреме за форумния устав и добрия тон, след като тука постоянно ни заливат с бълвочите, от които едвам успяхме да избягаме преди години? Аз напълно споделям идеята, че всеки има право на собствено мнение, но в същото време споделям и идеята, че всеки има право на максимум 5000 думи на месец за всичките си постове, сумарно. Иначе ще продължаваме да четем логореята на полу-грамотни Ганьовци, дето не знаят защо и какво правят тук. Просто не знам как някои хора са минали медицински прегледи за имиграция в Канада, явно системата им наистина куца.
PS
Това за 5000-те хиляди думи е много условно, защото повече от ясно е, че Мухата и будилникът (гарнирани със свински Джолани и Ванилия) могат да одрискат форума и с 300 думи.
-
Подкрепям!Писанията на комунистически ревлйовци за светлото минало,в емигрантски форум е...меко казано проява на лош вкус!roumensp написа:Защо модовете изтриха мнението на mwanza за психопатите? Аз напълно го споделям и ще продължавам да го напомням всеки ден, докaто не бъда банван перманентно (след това ще се кръстя ДУБЛЕТ и ще пиша през руско прокси) .
PS