Montreal

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
luben_h

Montreal

Мнение от luben_h »

Ot skoro sam v Mqntreal sas zenata i si tarsim niakakva rabot -ako niakoi znae neshto;Blagdarim
bateto

Мнение от bateto »

Idete se registrirayte v centralata na Agrijob,namira se iztochno ot metro Jean Talon,na sashtata ulica .Izvozvaneto do poleto ili orangeriite stava organizirano s avtobusi,sega zapochva i sezona na yagodite,selskostopanska rabota deto vseki ya moge.
bateto

Мнение от bateto »

Potarsete v ruskite vestnici ima obyavi kadeto agencii nabirat hora za rabota po predpriyatiya,rabotata e ne tegka ,no monotonna i ednoobrazna po manifakturite.
I na dvete mesta mogete da rabotite na cherno ili byalo ,kakto si izberete za v nachalo,dokato namerite neshto po dobro.
Tova ne sa nay dobrite idei ,no za hora novopristignali i neorentirani v obstanovkata e nay lesno da gi naemat na podobna rabota.
Joy

Мнение от Joy »

Общо взето,тук са описани доста начини за работа в началото:

http://www.monquebec.com/ru/forum/viewtopic.php?t=4333

Това е за хора практически без език.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Idi w Quantum, Ulica Colege MCgill 2000 - edin nebostargga4 - 18 etag - bureau 1800, na men mi nameriha rabota vednaga na 9$, oswen ako ne si ot onezi deto sa re6ili da 4akat "sociala" :)))
Ciphas

Мнение от Ciphas »

ПАПИ,

МОЖЕш ЛИ КАЗА НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ КАК ПОДХОЖДАТ В ТАЗИ АГЕНЦИЯ:
СЯДА ЛИ НЯКОЙ НА РАЗГОВОР С ТЕБ ДА РАЗБЕРЕ КАКВО ИСКАш И КАК ДА ТИ НАМЕРИ РАБОТА ИЛИ ТИ ДАВАТ ДА ПОПЪЛВАш АПЛИКАЦИЯ ЗА КОНКРЕТЕН ВИД РАБОТА САМО?
АЗ ВСЕ ОщЕ НЕ СЪМ ХОДИЛ, НО ПЛАНИРАМ ДА ОТИДА В чАСТНА АГЕНЦИЯ КЪДЕТО СИГУРНО ВЗЕМАТ КОМИСИОННИ, НО ВЪРшАТ РАБОТА.
НЯКОИ ПРИЯТЕЛИ СЕ ОПЛАКВАТ чЕ ДАЖЕ И В чАСТНИТЕ ИМ АГЕНЦИИ ХИч НЕ СЕ ЗАДЪЛБОчАВАТ С ТЕБ АКО НЕ ИМ НАПИшЕш ПРАВОЛИНЕЙНА АПЛИКАЦИЯ САМО ЗА КОНКРЕТЕН ВИД ТЪРСЕНА РАБОТА.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Значи, не очаквай нищо добро от частни агенции, аз отидох, щото ми писна да се правя на маймуна с тоя тъп социал и некви лелки да ми се карат всеки път, когато отида в Кле-то, казах си наслука, 6 месеца вече и едно голямо нищо, освен за касиер на 7,45 за нищо друго не ме искат от обявите, които ходих, и тези на които звъних по кле-то.
Работа - предимно обща, няма никакъв смисъл да си носиш никакви дипломи, абе нищо, агентите са кръгли и праволинейни идиоти, хич не им пука нито какво си работил, нито образование, абе нищо, е ако искаш настоявай там може да стане нещо, но аз се отказах.
В Квантум ми намериха работа веднага на 9$ - помощник към една от митниците тука - бачкам по 35 часа нормално на седмица - парите ти идват 250 $ чисто, ама аз може би съм сам затова, ти ако имаш жена и лапе, май по-добре - в смисъл повече пари вземаш.
Но за щастие вече 3 седмици под ред ма'аме къде 40 , къде 42 часа и паричките станаха 310 - 320 чисти, което е добре за тая работа, ама на мен не ми пука, щото имам и друга работа през уикенда, от която реално си плащам наема, храната, а за телефоните вече не стига - там от белите пари...
Това е бате, Канада не е рай , ама аз поне зная какво да правя, ще пробвам една работа тука още, па като не стане и тя, живот и здраве се местим у Торонто (там пък ще я сколасаме нацяло), ингилизки требе да се учи, нели после че доде време у Америката да слизаме надолу...:)
Заключено