haimana написа:Канадците са сравнително практични. Щом се е наложило дървото като строителен материал то сигурно си има причина за това. Бих могъл да упорствам и да си направя тухлена къща, ама вероятно ще е усилие на вятъра.
Причината е че в Канада дървесината е най-евтиния строителен материал пък и с нея се строи бързо. Джовани въобще не го слушай, той само го раздава разбирач, но всъщност е гОла вОда, достатъчно е да видиш коментара му за къщите и дървениците В Канада (и в Торонто по-конкретно) има къщи изцяло от тухла (а не просто носеща структура от дървени греди + декоративна фасада от тухлички), казва се full brick construction. Има и сума ти custom builders които могат да ти построят къща от тухла или бетон или стъкло или захарни изделия като на Хензел и Гретел ако щеш
А,аз кичозни коледни сладки.Мъжът ми ме убеждава да пропусна тази година, защото малкото ни момче вече порастна и не вярва, че Дядо Коледа идва у нас да похапва сладки и пие мляко.Все пак, обаче ще направя, защото макар и порастнал обича да ги яде...Само той ги яде.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
То едното не изключва другото. Само трябва да проверя тазгодишното състояние на тиквите в гаража.
Една година ги гонихме по цялата улица на Хелоуин (щото беше ветровито ), а после въпреки всичко излезе най-вкусния тиквеник.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
jovani написа:... как може подобен кокошарник да струва милион и нагоре?
Уж се правиш на разбирач, а не знаеш, че цената при къщите е комбинация от стойността на парцела плюс стойността на сградата, като обикновено парцелът струва повече от сградата и определящо е положенито на парцела. Например в моя случай, ако утре срина къщата с булдозер и след това продам имота, то цената ще е около 75% от цената в момента. Това е защото земята в района е сравнително скъпа и парцелът е с прилични размери.
Точно затова в някои части на Ванкувър-метро има кокошарници по 2 милиона.
roumensp написа:Например в моя случай, ако утре срина къщата с булдозер и след това продам имота, то цената ще е около 75% от цената в момента. Това е защото земята в района е сравнително скъпа и парцелът е с прилични размери.
В много случаи скъп парцел с недобра къща на него ще струва повече, ако бутнеш къщата, преди да го продадеш. Който ще купи парцел за 1mln, той със сигурност ще бутне къщата. В GTA има много такива примери. Парцел на хубаво място с къща - цена Х, подобен без къща - цена Х + 1. Съвсем логично и закономерно.
myhata II написа:А къде ще живееш бе Йовко на земята ли ?
Ти не им бери грижата къде ще живеят на тия, дето купуват парцели за 1 милион за да бутнат старата къша и да построят нова
Наиситна не трябва да им берем грижата на такива.
Проблема е за лузърите-имигранти дето им се дава възможността да блъскат цял живот, за да изплащат един кокошарник за половин милион долара и отгоре (в по-лошите или по-отдалечени квартали на Торонто), при което го плащат двойно, заедно с лихвите - след 20 и повече години моргидж загробените пари са над 1 милион, без да калкулираме данъците от близо 1% от стойността на имота на година. Междувременно поемат риска от негативни промени в цените на имотите (които в момента са ударили своят таван и няма начин да стават по-скъпи).
Което ми се вижда доста по-дървено от това да рискуваш да ти запалят колата и застрахователя да ти я изплати в последствие.
Та въпросът си остава - кое е по-добре: 5-8 бона на месец в София чисто или 20К на месец в Торонто (от които след данък общ доход остават 12-14К)?
За по-ниските доходи въобще не искам да се замислям...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
myhata II написа:А къде ще живееш бе Йовко на земята ли ?
Ти не им бери грижата къде ще живеят на тия, дето купуват парцели за 1 милион за да бутнат старата къша и да построят нова
Наиситна не трябва да им берем грижата на такива.
Проблема е за лузърите-имигранти дето им се дава възможността да блъскат цял живот, за да изплащат един кокошарник за половин милион долара и отгоре (в по-лошите или по-отдалечени квартали на Торонто), при което го плащат двойно, заедно с лихвите - след 20 и повече години моргидж загробените пари са над 1 милион, без да калкулираме данъците от близо 1% от стойността на имота на година.
Ами капитализъм, кво да правиш. Нагли типове, искат да им дадеш пари ако искаш да получиш къща. Не е като доброто старо време, партията да раздава на активните борци по 2-3 апартамента в центъра. Дет се вика "Дървеницата: най-голям враг на капиталистическата дървесина"
miteto написа:
Ами капитализъм, кво да правиш. Нагли типове, искат да им дадеш пари ако искаш да получиш къща. Не е като доброто старо време, партията да раздава на активните борци по 2-3 апартамента в центъра. Дет се вика "Дървеницата: най-голям враг на капиталистическата дървесина"
Предпочитам хубав апартамент в центъра на София или в Лозенец с дебели тухлени стени пред мухлясъл кокошарник в Торонто - това го казва човек, дето има или може да си позволи и двата варианта.
Колкото и да ви се струва странно в момента с доход в Торонто близък до този, който споменах в предишното си мнение и дори с възможността да си намаля значително данъчната ставка, имам проблеми да открия реалистичен вариант в който да мога да си изплатя оставащите 60% заема за от кондото ми за срок по-къс от 5 години. Много по-лесно ще ми е да изкарам някой и друг милион ако си шитна произведенията в чужбина отколкото да "просперирам" с Канатският ми доход.
Ако трябва да купя една средна хубост къща в моят район за милион и нагоре ме чакат минимум 10 години моргидж (а 10 години са сериозен период в който много неща могат да се случат, та да съм в състояние да прогнозирам каквото и да било).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...