Нова "мода" - масови палежи на автомобили

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
jovani

Re: Нова "мода" - масови палежи на автомобили

Мнение от jovani »

optics написа:Rall, хипотезата ти за Сийка беше едно приятно за четене изключение в тая тема ;-)

Джовани, къщата е реагирала на удара много модулно (което е добре). По-добре ли щеше да е една здрава яка панелка да се килне цялата като кулаа в Пиза ?
В случая единия модул е заминал (за да бъде възстановен лесно и бързо) а останалото си седи независимо.
Остава само проблемът как да извадят колата от спалнята...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
jovani

Мнение от jovani »

speedy написа:
jovani написа: ...Условията са по-добри от предходните, като дневният ми доход ще бъде от порядъка на 7-800 долара на ден, с добри възможности да достигне до трицифрено число...
Мдаа... Достигане на трицифрен дневен доход е сериозна работа.
Имах в предвид четирицифрено число - странно, правя доста грешки напоследък. Предполагам, че е видно какво съм имал в предвид.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

optics написа:Rall, хипотезата ти за Сийка беше едно приятно за четене изключение в тая тема ;-)

Джовани, къщата е реагирала на удара много модулно (което е добре). По-добре ли щеше да е една здрава яка панелка да се килне цялата като кулаа в Пиза ?
В случая единия модул е заминал (за да бъде възстановен лесно и бързо) а останалото си седи независимо.
М-Да не повече от 3-4 дни работа и всичко ще си е както преди.
Навремето дедА ми имаше вила до българо-сръбската граница, недалече от Кюстендил.
Та по пътя имаше едно село ( не помня вече името, а и не ми се търси), в което имаше една къща в завой, но накрая на доста стръмен наклон. Редовно тирове с износени спирачки я събаряха наполовина, а беше масивна.Няма да коментирам колко време отнема поправката на такава сграда. Накрая я махнаха, защото се видя, че очевидно няма да я бъде. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:

М-Да не повече от 3-4 дни работа и всичко ще си е както преди.
Навремето дедА ми имаше вила до българо-сръбската граница, недалече от Кюстендил.
Та по пътя имаше едно село ( не помня вече името, а и не ми се търси), в което имаше една къща в завой, но накрая на доста стръмен наклон. Редовно тирове с износени спирачки я събаряха наполовина, а беше масивна.Няма да коментирам колко време отнема поправката на такава сграда. Накрая я махнаха, защото се видя, че очевидно няма да я бъде. :lol:
Канадска къща ако я удари тир и ще излезе от другата страна, а от къщата ще са останали само трески и талашит.
Въпросът не е в това дали са устойчиви или не (така или иначе е малко вероятно да те удари автомобил), а как може подобен кокошарник да струва милион и нагоре?
Канатските къщи за мен са еквивалента на соц-трабанчетата - шперплат, картон и една боя отгоре. Но поне трабанчетата бяха икономични, а една талашитена къща на 20-тина години добива един много особен мирис на гнило, не дай си боже да бъде нападната от дървеници или гъбички.
zorina

Мнение от zorina »

нещо смешно за канадските "талашити" от половин та до 2 и 3 млн.... пратих снимки наскоро от същите тези в строеж на мои приятели в турция.. сега те много не разбрали какво е това чудо на природата и стриотелствоото и питат оттам какви са тия бараки ли бунгала... ли що е то???
speedy

Мнение от speedy »

jovani написа:една талашитена къща на 20-тина години добива един много особен мирис на гнило, не дай си боже да бъде нападната от дървеници или гъбички.
Това е просто бисер. Няма да обяснявам защо.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа:една талашитена къща на 20-тина години добива един много особен мирис на гнило, не дай си боже да бъде нападната от дървеници или гъбички.
Имаш предвид термити, мейби*? :)
Rall

Мнение от Rall »

zorina написа:нещо смешно за канадските "талашити" от половин та до 2 и 3 млн.... пратих снимки наскоро от същите тези в строеж на мои приятели в турция.. сега те много не разбрали какво е това чудо на природата и стриотелствоото и питат оттам какви са тия бараки ли бунгала... ли що е то???

И мойте приятели така реагират... ма после им просветва и питат какво правиш зимата на -30 градуса, и като им кажа че с едно мизерно електрическо радиаторче на стената вътре се разхождам по долни гащи, не ми верват :lol:
Dead Eyes See No Future
def34

Мнение от def34 »

Rall написа:
zorina написа:нещо смешно за канадските "талашити" от половин та до 2 и 3 млн.... пратих снимки наскоро от същите тези в строеж на мои приятели в турция.. сега те много не разбрали какво е това чудо на природата и стриотелствоото и питат оттам какви са тия бараки ли бунгала... ли що е то???

И мойте приятели така реагират... ма после им просветва и питат какво правиш зимата на -30 градуса, и като им кажа че с едно мизерно електрическо радиаторче на стената вътре се разхождам по долни гащи, не ми верват :lol:
Тъй ще да е!А обясни ли на твоите приятели, че докато се разхождаш по долни гащи ставаш съпричастен към всички интимни, отделително-дификационни пориви на живущите в къщата? ;)
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Звукоизолацията наистина не е кой знае какво но в интерес на истината не чувам никой като ходи до кенефа. Обаче имаше едни съседи над мен и като котката им се разигреше с едно топче се едно в главата ми игреше. Иначе от водопровода само кукненската чешма като си пусне комшията се чува. Гледай сега не защитавам тоя или оня вид строителство просто това ми прави впечатление, като ученик живеех в панелка в Дружба1 и беше невероятен студ независимо от надутите радиатори, комшиите също се чуваше бая отчетливо като са свършили с пиенето а в спалнята имаше фуга на снадките на панела през която вееше вътре.
Dead Eyes See No Future
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ако трябва да сме честни, в студентския град в София имам поглед над 2 блока (8-ми и 17-ти) и хич не беше студено.
Може би "народната" власт е осигурявала топло на народните студенти преди народа ;-)
То вярно и вътрешен пуловер жулехме ама се пак.

Що се отнася до минус 30-те градуса: За съжаление в България битува митът, че в Канада (без разлика на изток/запад и т.н)
през повечето време (но минимум полвин година) ВСЕКИ божи ден температурите се въртят около -30С
Аз помня как Бате Климент, лека му пръст, беше качил оператор и репортер на Българската телевизия в колата си
и карайки им обясняваше - "Днеска е минус 20, не е зле..."

Като се замисля, такъв студ какъвто съм брал в българските панелки (апа и тухли) не съм брал в никоя друга страна.
Може би само на Тевно езеро посред зима, когат нямаше кьораво дърво в заслона. Но заслоните са за да те спасят, не
да ти осигуряват домашен уют.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
jovani

Мнение от jovani »

Rall написа:Звукоизолацията наистина не е кой знае какво но в интерес на истината не чувам никой като ходи до кенефа. Обаче имаше едни съседи над мен и като котката им се разигреше с едно топче се едно в главата ми игреше. Иначе от водопровода само кукненската чешма като си пусне комшията се чува. Гледай сега не защитавам тоя или оня вид строителство просто това ми прави впечатление, като ученик живеех в панелка в Дружба1 и беше невероятен студ независимо от надутите радиатори, комшиите също се чуваше бая отчетливо като са свършили с пиенето а в спалнята имаше фуга на снадките на панела през която вееше вътре.
А вие като примерни новодомци не сте взели мерки да я запушите тази фуга. Това изказване дава много добра идея защо не сработи социализма, градящ се на хора, нямащи необходимото ниво и уважение към себе си и труда на останалите:
- Защо ни е да запушваме фугата на собственият ни апартамент, след като енергията е евтина?
Най-добре вземете пример от човека от Торонто, дето кола му е ударила къщата - още на другият ден пробойната е покрита с наилони за да се избегнат допълнителни поражения, а отломките са събрани на купчинка, щото иначе следват солени глоби и наказания.
На вас колко време ви трябваше да се усетите, че е добра идея да си запушите фугата, за да не ви е студено през зимата?
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Джовани, мислех да ти отговоря, но си дадох сметка , че поредната ти мозъчна пръдня заслужава само смях и пълно игнориране. :D
Dead Eyes See No Future
haimana

Мнение от haimana »

jovani написа:...Канадска къща ако я удари тир и ще излезе от другата страна, а от къщата ще са останали само трески и талашит.
Въпросът не е в това дали са устойчиви или не (така или иначе е малко вероятно да те удари автомобил), а как може подобен кокошарник да струва милион и нагоре?
Канатските къщи за мен са еквивалента на соц-трабанчетата - шперплат, картон и една боя отгоре. Но поне трабанчетата бяха икономични, а една талашитена къща на 20-тина години добива един много особен мирис на гнило, не дай си боже да бъде нападната от дървеници или гъбички.
За човек с претенции да е умен разсъжденията са доста ... хм... плоски.

И аз разсъждавах по подобен начин когато за пръв път видях къщите в Канада. После с времето взех да разбирам защо е така и какви са предимствата (недостатъците ги виждаме още преди да сме разбрали за какво става въпрос ;) )

Защо една къща струва 1 милион. Ми може би това и е пазарната стойност, не себестойността. Една и съща барака на различно място е различно желана. Пазар, какво да го правиш (не коментирам влиянието което му се оказва чрез раздаване на кредити и ...)
Нещо подобно на Ягуара-купчина ламарина също както и Москвича. Те така е и с къщите-купчина дъски и шперплат, а цените различни.

Виж, ако гроздето е кисело и съответно въпроса реторичен, то ...

Аз съм мързелив човек, и за да не се тормозя много да правя анализ кое е по-добре(тухла или талашит) гледам как я карат тези около мен (да се учим от грешките на другите :D ). Канадците са сравнително практични. Щом се е наложило дървото като строителен материал то сигурно си има причина за това. Бих могъл да упорствам и да си направя тухлена къща, ама вероятно ще е усилие на вятъра.

П.П.
Ако къщата ми се срути върху главата поради някаква причина, бих предпочел да е дървена. Подозирам, че удара от тухла боли повече :)
arci

Мнение от arci »

haimana :y: :y:
Публикувай отговор