Канадски безумици # 1 и 2
Канадски безумици # 1 и 2
Мислех си тез идни да ви разкажа една случка и сега ще го направя.
На 20 юни в Кебек имаше референдум. Седмица две преди тази дата във вестника видях обява за предлагана работа в деня на референдума и позицията, за която се обадих и ме взеха беше membre de la table da verification d'identidete d'une persone habile a voter. Ще си кажете сигурно що за позиция както си казах и аз, но нали плащаха, имаше предвидено платено обучение та се хванах. В уречения ден и час бях на обучението, което трая около един час, а е заплатено за продължителност от 3 часа и половина.
Сега най-интересното, поне за мен - какво аджеба прави този член, в случая аз в деня на референдума?
Значи за да гласуват, милите канадци имат нужда да се идентифицират със един от следните три документа: здравна карта, шофьорска книжка или паспорт. Ако случайно са тръгнали да гласуват и са си забравили ???? и трите възможни ID то идва на помощ екипа по verification d'identidete - трима човека стоим на една маса и само чакаме някой да си е забравил и трите гореспоменати документа. тогава въпросия канадец/ка се запътва към нас и има две възможност :
1. да извади от задния си джоб акт за раждане и фактура от Bell или Hydro и по този начин да ни докаже името и адреса си. след това подписва клетвена декларация, че е лицето за което се представя и ние му даваме сертификат, че това наистина е така и той милия отива на отсрещната маса да упражни правото си на глас.
2. Ако е забравил да си донесе и акта за раждане и фактура за да докаже адреса, тогава си води един съсед, който също подписва клетвена декларация, че това лице е лицето от списъка и великия канадски забраван пак получава сертификат за да може да гласува.
Система е измислена като да идиоти. Сега можете да си представите колко канадци в този ден си бяха забравили и трите ID и отговаряха на другите две условия - НУЛА. Ако наистина имаше такъв то той щеше да е за медал "Най-ТЪП човек на света"
И какво се получава накрая - трима души стоят 12 часа и блеят, пишат куп отчети, доказващи тяхното блеене и накрая правителството плаща това блеене + обучението общо 400 долара на бюро за гласуване. не знам колко се били в цялата провинция, но в Dorval бяха общо 7 бюра......
Ще си кажете защо ви занимавам със всичко това, след като съм намазал без да свърша нищо ? Е да ама това ми намирисва на социализъм, а с него имаме бегла представа докъде стигнаха нещата....
От друга страна миналата неделя ходихме до болницата на преглед за малкото човече и за едното чакане от 3 часа и ТРИ минути заето време на колегата за да напише една рецепта днес получих фактура за 420.00 долара без да са включени хонорарите на лекаря???? Интересно за какво трябва да плати застрахователната компания тези 420 долара - надали толкова много сме изтъркали пейката от чакане през тези три часа ?
Ей такива ми ти работи от канадското ни битие....
На 20 юни в Кебек имаше референдум. Седмица две преди тази дата във вестника видях обява за предлагана работа в деня на референдума и позицията, за която се обадих и ме взеха беше membre de la table da verification d'identidete d'une persone habile a voter. Ще си кажете сигурно що за позиция както си казах и аз, но нали плащаха, имаше предвидено платено обучение та се хванах. В уречения ден и час бях на обучението, което трая около един час, а е заплатено за продължителност от 3 часа и половина.
Сега най-интересното, поне за мен - какво аджеба прави този член, в случая аз в деня на референдума?
Значи за да гласуват, милите канадци имат нужда да се идентифицират със един от следните три документа: здравна карта, шофьорска книжка или паспорт. Ако случайно са тръгнали да гласуват и са си забравили ???? и трите възможни ID то идва на помощ екипа по verification d'identidete - трима човека стоим на една маса и само чакаме някой да си е забравил и трите гореспоменати документа. тогава въпросия канадец/ка се запътва към нас и има две възможност :
1. да извади от задния си джоб акт за раждане и фактура от Bell или Hydro и по този начин да ни докаже името и адреса си. след това подписва клетвена декларация, че е лицето за което се представя и ние му даваме сертификат, че това наистина е така и той милия отива на отсрещната маса да упражни правото си на глас.
2. Ако е забравил да си донесе и акта за раждане и фактура за да докаже адреса, тогава си води един съсед, който също подписва клетвена декларация, че това лице е лицето от списъка и великия канадски забраван пак получава сертификат за да може да гласува.
Система е измислена като да идиоти. Сега можете да си представите колко канадци в този ден си бяха забравили и трите ID и отговаряха на другите две условия - НУЛА. Ако наистина имаше такъв то той щеше да е за медал "Най-ТЪП човек на света"
И какво се получава накрая - трима души стоят 12 часа и блеят, пишат куп отчети, доказващи тяхното блеене и накрая правителството плаща това блеене + обучението общо 400 долара на бюро за гласуване. не знам колко се били в цялата провинция, но в Dorval бяха общо 7 бюра......
Ще си кажете защо ви занимавам със всичко това, след като съм намазал без да свърша нищо ? Е да ама това ми намирисва на социализъм, а с него имаме бегла представа докъде стигнаха нещата....
От друга страна миналата неделя ходихме до болницата на преглед за малкото човече и за едното чакане от 3 часа и ТРИ минути заето време на колегата за да напише една рецепта днес получих фактура за 420.00 долара без да са включени хонорарите на лекаря???? Интересно за какво трябва да плати застрахователната компания тези 420 долара - надали толкова много сме изтъркали пейката от чакане през тези три часа ?
Ей такива ми ти работи от канадското ни битие....
ami ще трябва да напишеш продължение на моя постинг- оплюване на канадското здравеопазване 3.
и аз се чудя на гениалността на тез лекари- за 3 минути турят диагноза?!?! че то екстрасенсите по бавно се справят. все пак добре че не са ти дали като на мене книжката "живот след смъртта" докато чакаш

и аз се чудя на гениалността на тез лекари- за 3 минути турят диагноза?!?! че то екстрасенсите по бавно се справят. все пак добре че не са ти дали като на мене книжката "живот след смъртта" докато чакаш

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
не си ме разбрал правилно - нищо няма да оплювам. диагнозата не беше трудна за поставяне , ние вече си го бяхме направили вкъщи и за специалист УНГ това е лесна задачка - един otitis media. бяхме в бълницата за пустата рецепта, че без нея не дават антибиотик в аптеката, жалко че не беше работен ден щях да си поискам от моята докторка да ми изпише. не там въпроса, че са бавни, а за какво всъщност заплаща застраховката 420 долара????sasho71 написа:ami ще трябва да напишеш продължение на моя постинг- оплюване на канадското здравеопазване 3.![]()
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Как защо???
За да може хората парички да правят...
Мда, идиотщини има навсякъде, където човешки крак е стъпил...
За да може хората парички да правят...
Мда, идиотщини има навсякъде, където човешки крак е стъпил...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Re: Канадски безумици # 1 и 2
Нищо общо няма със социализма. Ама абсолютно нищо.poumpy написа: Ще си кажете защо ви занимавам със всичко това, след като съм намазал без да свърша нищо ? Е да ама това ми намирисва на социализъм, а с него имаме бегла представа докъде стигнаха нещата....
В Канада основната цел е да се даде възможност и на най-тъпия човек да гласува.
При социализма идеята е 100% от избирателите да гласуват правилно. Явно не си гласувал по това време, което е хубаво нещо - значи млад човек

Моето първо гласуване в България стана по следната процедура. Появих се в избирателната секция към 3 часа следобед. По това време телевизията рапортуваше, че 99.9% от избирателите са упражнили правото си на глас. Подадох си зеления паспорт и сред избирателната комисия настъпи минута мълчание. После шефът на комисията ми каза следното паметно изречение;
-Ама вие, другарю, вече сте гласувал...
Един от членовете на комисията, който живееше в нашия блок и ме познаваше от дете смутолеви, нещо за станала грешка.
Накрая ми подадоха едно листче с кандидатите на ОФ и празен плик. В "тъмната стая" сложих листчето в джоба си и след това пуснах празния плик в кутията.
А що се отнася до болниците - да, скъпи са, но политиците само приказват как да се наливат още пари в здравеопазването, а не как да се управляват по-добре.
Ако се беше случило в работен ден щеше да ви излезне към 50 кинта за ходене до местния педиатър, но лошите работи не чакат. Дано детето да е забравило за болките.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Poumpy,
Zachto mislich che systemeata e izmislena za iDIOTI.-dobre che doidoha Bulgari za da ni kajat tova. As ne sam nikakva idiotka i zapochvam da Vi sujaliavam che ste dochli v moiata Rodina za da ni obijdate.
Ira,
kak mojech da jiveech mejdu hora, koito ne sa sus vsichkia si? Ne se izmuchvai tuka!!!! Vurni se tam, kudeto sa sus vsichkia si.
Iv, kakvo e idiotchtina?
IZVINIAVAM SE , no naistina sam mnogo iadosana, che taka se otnasiate
kum stranata, koiato Vi e priela.
Zachto mislich che systemeata e izmislena za iDIOTI.-dobre che doidoha Bulgari za da ni kajat tova. As ne sam nikakva idiotka i zapochvam da Vi sujaliavam che ste dochli v moiata Rodina za da ni obijdate.
Ira,
kak mojech da jiveech mejdu hora, koito ne sa sus vsichkia si? Ne se izmuchvai tuka!!!! Vurni se tam, kudeto sa sus vsichkia si.
Iv, kakvo e idiotchtina?
Poumy ideqta e da se ulesnqt maximalno horata da glasuvat i sushtevremenno nqkoi kato teb da izkarat po nqkoi dolar... nishto losho ne vizdam v tova. Trqbva da svikvate s misulta che tuka parite se vurtqt a ne se kriqt pod dushecite kakto v nqkoi drugi durzavi i zatova ikonomikata deistva...
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
V.Frankl (1962)
- Rainmaker
kakvo znachi priela??Katy написа: IZVINIAVAM SE , no naistina sam mnogo iadosana, che taka se otnasiate
nali sme kandidastvali za tova i sme pokazali kachestva koito goliama chast ot rodenite tuk ne pritejavat.
eto edno opredelenie za idiot :
A person with learning disabilities. The term was part of a standard classification of people with learning disabilities, which implied that a person had a severe learning difficulty.
i suotvetno idiotshtina e neshto izvursheno ot takuv chovek

a tezi nedomislici gi ima v bg, v canada i po cial sviat . ne vijdam zashto triabva da si zatvariame ochite. nali v canada ima svoboda na misleneto i slovoto
ili ne e taka...
[/url]
Последно промяна от Rainmaker на Чет Юни 24, 2004 1:45 pm, променено общо 1 път.
Privet Kati!Katy написа:Poumpy,
Ira,
Iv, kakvo e idiotchtina?

Radvam se na mnenieto to zashtoto malko hora s goliam staj v Kanada vlizat tuka. Ti ot kolko vreme si tuk?
Otnosno mnenieto ti - pochti bih se syglasil s teb no imam edin pojasnitelen vypros. Zashto sled kato vsichko e nared v Kanada ima tolkova goliajm socialen deficit ot njakolko desetki miliarda dolara po socialnite razhodi???

Ochevidno neshto ne e vred tuka! Ne e trudno da se razlichat daje za edin novopristignal tuka (moja staj v Kanada se broiv v mesetzi) che ima orgomno mnojestvo, bih izpolzval anglofonskata fraza, djobcheta neefiktivnost po otnoshenie na dyrjavnite i socialnite harchove.
Tova daje e zalegnalo v platformite na osnovnite partii - kak shte se zapylnjat tezi deficiti.
Naprimer prav e Steven Harper che Martin za poslednite godini e razdul razmera na brjurokraciata dokato ikonomikata na Kanada sledvajki tazi na US (tova pyk e edna druga bolna tema na razgovor) e v kriza i zastoj.
Oshte poveche kato se zamislish kato imigrant tuk - koj shte gi plashta tezi pari ot deficita?? Njama da sa kebekarskite babki, njama da sa i chernite deto stojat na social s desetki godini - tova sme nie koito rabotim i shte rabotim i smjatam che e redno da se pravjat takiva komentari.
Neshto drugo - vseki novopristignal minava prez dosta razduti strukturi kato Carrefour d'integration i COFI koito sa sys smehotvorna efektivnost po otnoshenie kolko naistina pomagat na edin emigrant sranvenie s kakvo se afishira.
Shte se radvam ako mi otgovorish.

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Easy, woman...Katy написа:Poumpy,
Ira,
Iv, kakvo e idiotchtina?
imigrantite imat pravo da kritikuvat tolkova kolkoto i ne imigrantite, stiga da plashtat taxi.
Idiotshtina e da puskash musulmani znaeiki che tiahnata cel e da prevarnat stranata v koiato jiveiat v musulmanska takava.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Odgovor na Rainmaker,
Kakvo znachi priela?
Vsichki strani li Vi priemat?Tova ne znam, no znam che vsichki tursite
da jiveete drugate. As ne Vi oprekvam, no vmesto da iziskvate, postaraite se da ocenite tova, koeto Vi se predlaga. Taka as mislia.
Rodenite tuka ne pritejavat vachite kachestva-kazvach ti.Ako taka mislich-
mnogo se lujech i chte doide vreme da go razberech.
Veche poznavam dostatuchno Bulgari-novodochli i razbrah che vmesto da tursite da se orientirate, BOLCHINSTVOTO ot Vas sa uvedomeni predvaritelno za socialnite oblagi, koito chte poluchat tuka.
No kakto i da e: vmesto da kritikuvach-ogledai se i chte vidich che ima dobri nechta tuka.
Izviniavai, ako sam te zasegnala s nechto.
VSEKI IMA PRAVO DA MISLI I DA SE IZKAJE.
Kakvo znachi priela?
Vsichki strani li Vi priemat?Tova ne znam, no znam che vsichki tursite
da jiveete drugate. As ne Vi oprekvam, no vmesto da iziskvate, postaraite se da ocenite tova, koeto Vi se predlaga. Taka as mislia.
Rodenite tuka ne pritejavat vachite kachestva-kazvach ti.Ako taka mislich-
mnogo se lujech i chte doide vreme da go razberech.
Veche poznavam dostatuchno Bulgari-novodochli i razbrah che vmesto da tursite da se orientirate, BOLCHINSTVOTO ot Vas sa uvedomeni predvaritelno za socialnite oblagi, koito chte poluchat tuka.
No kakto i da e: vmesto da kritikuvach-ogledai se i chte vidich che ima dobri nechta tuka.
Izviniavai, ako sam te zasegnala s nechto.
VSEKI IMA PRAVO DA MISLI I DA SE IZKAJE.
Ами вие май като Канадка не сте понау4или много българският ,не е зле да изкарате някой опреснителен курс.Незнам ама думата понякога говори ли ви нещо -с други думи казано отвреме на време .Аз тия които не са в ред ги избягвам и си живея доста спокоино.Katy написа:Poumpy,
Ira,
Iv, kakvo e idiotchtina?
Za Stanbinev
pitach ot kolko vreme sam tuka? As sam rodena tuka. Roditelite mi sa Bulgari i ot teh znam bulgarsi ezik. Nikoga ne sam hodila v Bulgaria,
d ne sam hodila v Evropa.
Govorich za socialnia deficit po socialnite razhodi. Tezi deficiti sa samo na kniga. Ne se strahuvai-nema ti da gi plachtach. Dori i Usa sa v deficit.
No me iznenadva tvoia interes kum socialnoto polojenie, a ne kak mojech da
se ustanovich tuka i da rabotich.
Kolkoto za Steven Harper, te vuvedoha TPS, a nema da se iznenadam, ako specheli da vuvede i voennata slujba zaduljitelna. Toi kritikuva che ne sa izpratili voiska v Irak.
Koi chte plachta deficita? Vsichki, no Paul Martin beche napravil ekilibr i beche po-veche, s koeto namali tozi prochut deficit.
pitach ot kolko vreme sam tuka? As sam rodena tuka. Roditelite mi sa Bulgari i ot teh znam bulgarsi ezik. Nikoga ne sam hodila v Bulgaria,
d ne sam hodila v Evropa.
Govorich za socialnia deficit po socialnite razhodi. Tezi deficiti sa samo na kniga. Ne se strahuvai-nema ti da gi plachtach. Dori i Usa sa v deficit.
No me iznenadva tvoia interes kum socialnoto polojenie, a ne kak mojech da
se ustanovich tuka i da rabotich.
Kolkoto za Steven Harper, te vuvedoha TPS, a nema da se iznenadam, ako specheli da vuvede i voennata slujba zaduljitelna. Toi kritikuva che ne sa izpratili voiska v Irak.
Koi chte plachta deficita? Vsichki, no Paul Martin beche napravil ekilibr i beche po-veche, s koeto namali tozi prochut deficit.