Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
emili_vn

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от emili_vn »

http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%BD%D0%B0"

IMM са до Букурещ - след като получиш сертификат за селекция.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
alicom

Мнение от alicom »

А първият пакет от документи до къде трябва да ги пратя? Виена или Букурещ?

Имам превод на всички дипломи от заклет преводач, но не са заверени от нотариус. Може ли да бъдат заверени след превода?

Имам справка от НАП за всички трудови договори. Ще ми върши ли работа?

Имам и др въпроси, но по тях после.

Мерси за отговора emili_vn.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

alicom написа:А първият пакет от документи до къде трябва да ги пратя? Виена или Букурещ?
Виена
alicom написа:Имам превод на всички дипломи от заклет преводач, но не са заверени от нотариус. Може ли да бъдат заверени след превода?
Не - първо се прави нотариалната заверка и после превода. Преводача прави превод и на печата на нотаруиса.
Освен дипломите, нотариално се заверяват и всички документи за трудов стаж.
alicom написа:Имам справка от НАП за всички трудови договори. Ще ми върши ли работа?
По принцип ги приемат тези справки, но по-добре завери нотариално и преведи трудовите книжки - те са и по-малко страници от справката на НАП. Виж - удостоверението от НОИ е друга работа - 2 странички и е официалния документ, който те признават. Аз бях пратила удостоверение от НОИ, но въпреки това ми поискаха трудовите книжки на интервюто.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
alicom

Мнение от alicom »

УжасТ... УжасТ... Колко съм загубен.

Дадох около 200 лв за преводи и сега какво? Без заверка от нотариус :( Дайте ми идея какво да направя сега?

Всичко ми беше готово. Даже бях платил таксите. Как става да си върна таксите преди да пратя документите, че явно нямам необходимата подготовка за ги изпратя. А и новото изискване за сертификата за езика е допълнителна пречка.

Явно не ми е било писано поне за сега.

Благодаря ти emili_vn
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ами действай бързо - направи заверките и иди при същия преводач - ще си доплатиш преводите на печатите. Те преводачите си пазят направените преводи на файлове. Ще стане за ден - два.

Към veselqk: Ето затова постоянно повтарям, че трябва да се чете. Не може човек наизуст да си подготвя документи за нещо толкова сериозно.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Misho76 написа:И какво е обяснението за забавянето и разпращането на акюзета?
Значи срока за акюзе се удължава от 5-6 месеца на 7-9 месеца,гледайки wiki.
Аз не знам ти какво гледаш, но аз честно казано изобщо не съм забелязала някой да е получил акюзе в последно време... :^)
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
veselqk

Мнение от veselqk »

emili_vn написа:Ами действай бързо - направи заверките и иди при същия преводач - ще си доплатиш преводите на печатите. Те преводачите си пазят направените преводи на файлове. Ще стане за ден - два.

Към veselqk: Ето затова постоянно повтарям, че трябва да се чете. Не може човек наизуст да си подготвя документи за нещо толкова сериозно.
:y: Съгласен съм напълно!!!
DCS-Montréal-25.07.2013
Accusé de réception-04.10.2013
CSQ по пощата - 09.09.2015
Втори пакет документи-Sidney, NS, Canada - 22.10.2015
Баркодове - 18.01.2016
Медицински - 26.02.2016
Покана за визи - 02.03.2016
Визи - 22.03.2016
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Обмислям официално писмо до Виена и не само до Виена.Ще искам обяснение къде са ни парите,след като от 2 месеца сумата е дръпната и няма акюзе,документ или каквото и да било инфо къде и как е усвоена сумата.
Считам,че това е право на всеки кандидат да се интересува.Защото това си е пладнешки обир и засега от предишни сесии не е имало подобни действия от служителите на това посолство.Ще ме прощават,но наближаваме 6 месец в очакване на каквото и да било развитие.Сумите не са малки!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Вик

Мнение от Вик »

Misho76 написа:Обмислям официално писмо до Виена и не само до Виена.Ще искам обяснение къде са ни парите,след като от 2 месеца сумата е дръпната и няма акюзе,документ или каквото и да било инфо къде и как е усвоена сумата.
Считам,че това е право на всеки кандидат да се интересува.Защото това си е пладнешки обир и засега от предишни сесии не е имало подобни действия от служителите на това посолство.Ще ме прощават,но наближаваме 6 месец в очакване на каквото и да било развитие.Сумите не са малки!

Мишо, отговора ще бъде горе долу в следния дух. - " В момента обработваме документите получени до първият понеделник
на Май до 14. 30 часа. Документите след тази минута ще бъдат обработени следващите 18 месеца. Моля бъдете търпеливи."

И така, ясно е че това е администрация, която лъже най-безцеремонно.
Хабенето на нерви е абсолютно излишно. Не съм сигурен, че кандидатите имат други права освен
правото да си платят таксата.
Да кажем - учете френски и не се ядосвайте, вече е абсолютно клише. Но по-добра идея нямам.
Очевидно има проблем, и не е ясно дали ще разберем какъв е. Най-много ще ме е яд ако сме си загубили
времето за "кауза пердута".
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Благодаря ти много Вик!
Ще пиша,наистина искам отговор за усвоената сума,защото няма как да ги чакам още 6 месеца само за акюзе.
Искам да върнат нещо,каквото и да е!Тук като платите за нещо чакате поне касов бон,нали?
Как така ще дадеш едни пари,а те няма да си мръднат пръста и да потвърдят ,че са получени документите.
Това не е липса на организация и друг път са били в трудно положение.
Най-малко искам поне ориентир до къде са стигнали горе-долу за да преценим и другите си варианти,защото нямаме наистина време да чакаме нещо и някога да се случи.
И на последно място,кое точно дава гаранция,че нещата ще се случат?
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
ARES

Мнение от ARES »

MISHO 76
Спокойно,нещата се случват но бавно аз си чакам вече год. и половина!
Помни процедурата НЕ Е задължителна,ти се натискаш нали така?
Ще дойде и твоят звезден миг!
УСПЕХ и ТЪРПЕНИЕ-И ПОВЕЧЕ $ :D
Аватар
Icoman

Мнение от Icoman »

Според мен, досега умишлено са били спрени accusse-тата,
по заповед на Високата порта, тъй като са искали да влязат в сила новите промени,
които вече са факт.
Така, че тези които са подали документи преди Никулден, да се готвят за интервю през март, а останалите(като мен) да се надяват най-рано за май-юни да получат хабер от Виена.
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
Joya

Мнение от Joya »

Icoman написа:.....
Така, че тези които са подали документи преди Никулден, да се готвят за интервю през март, а останалите(като мен) да се надяват най-рано за май-юни да получат хабер от Виена.
Не е така, никой не знае кого ще поканят, да не говорим че има хора пускали документи 2010, още без интервю, а мартенската сесия е доста кратка .... Ще видим януари като започнат да идват поканите, до тогава само можем да гадаем.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ще се гадае, Joya, какво да се прави. Предполагам забелязваш през последните месеци що страници се изписаха с гадания и предсказания от съфорумците, къде безпочвени, къде - не. :lol:

Ей ти на последното предсказание - всички, подали документи преди Никулден ще са на интервю март. :lol:
За 2 седмици няма да минат и 1/10 от чакащите, но това е мое мнение.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
Icoman

Мнение от Icoman »

emili_vn написа:Ще се гадае, Joya, какво да се прави. Предполагам забелязваш през последните месеци що страници се изписаха с гадания и предсказания от съфорумците, къде безпочвени, къде - не. :lol:

Ей ти на последното предсказание - всички, подали документи преди Никулден ще са на интервю март. :lol:
За 2 седмици няма да минат и 1/10 от чакащите, но това е мое мнение.
Радвам се на чувството ти за хумор, което може би се дължи на радостта ти от скоро получените визи!
Пожелавам ти успех в новият живот, който ти предстои, а на останалите като мен- късмет през Новата 2012г.
И не губете надежда- Господ си знае работата!
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
Заключено