Chinese becomes No.3 language in Canada

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
mwanza
Обратна връзка:

Re: Chinese becomes No.3 language in Canada

Мнение от mwanza »

MrGeek написа:Пожарна, според теб кой език трябва да е на трето място? Марсианския? Аман от криви криви ракети щъкащи из космоса.
Българския. По възможност варненския сленг. Щото примерно думата - истимаро. Дет ний в Пловдиив си я знаеме, те не я разбират и ще се затруднява. :)

Тва че китайците, сигурно са към 2 милиарда по целия свет, не го е забелязал със сигурност.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

е какво чакате?? :)
аз вече се записах на курс по китайски...само още ми е трудно да избера - кантонски или мандарин..!? :lol: :lol: :rofl: :rofl:
то е ясно, че френския го научих вече :rofl:
third generation immigrant :)
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

Мр. Гик , или там както си, два трябва да са официалните езици в тази страна Английски и Френски или смяташ ,че е нормално да се дава превилегии на други езици каквито и да било - защото всъщност това се случва в тази държава.
За теб и други може и да е нормално ,това си е ваше мение по въпроса. Други хора имат друго мнение.
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
малката Мечка

mwanza, Valioiko може и в Англия да е разбрал ,каквото е разбрал ,може и да не е , никога не съм бил там.
Но на него не му е струвало време да чака някаква емиграционна процедура,да е минавал медицински като ,че ще е за продан , да е плащал няколко пъти разни такси и накрая да хвърли няколко хиляди евро за самолетни билети и да се окаже,че разни други нации не минават тези процедури, а хора от тези нации са предпочитани ЗАЩОТО видиш ли били МНОГО преобладващи.
Затова хора по федералната процедура,където изискванията са дори повече от тези по Квебек процедурата, като дойдат и започват да работя като чистачи,касиери,строители....
Valioiko е млад, с образование и с много добър английски език,но тук сега е важно да се знае Мандарин,Кантонезе,Хинди и други ( както казва mirkaa )
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

малката Мечка написа:mwanza, Valioiko може и в Англия да е разбрал ,каквото е разбрал ,може и да не е , никога не съм бил там.
Но на него не му е струвало време да чака някаква емиграционна процедура,да е минавал медицински като ,че ще е за продан , да е плащал няколко пъти разни такси и накрая да хвърли няколко хиляди евро за самолетни билети и да се окаже,че разни други нации не минават тези процедури, а хора от тези нации са предпочитани ЗАЩОТО видиш ли били МНОГО преобладващи.
Затова хора по федералната процедура,където изискванията са дори повече от тези по Квебек процедурата, като дойдат и започват да работя като чистачи,касиери,строители....
Valioiko е млад, с образование и с много добър английски език,но тук сега е важно да се знае Мандарин,Кантонезе,Хинди и други ( както казва mirkaa )
Сериозно?
:D

Почвам да уча мандарин и хинди.
:D

Бях те посъветвал най-приятелски да не висиш из форума, докато не си стъпиш на краката евентуално.

Това беше преди две години и кусур и ти май още си на изходна позиция.
:lol:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Такива хора си остават на изходна позиция :D

Говорейки за етническа диверсификация, ето ти няколко сравнения между Лондон, където съм аз и Калгари, където си ти:

Лондон 2006:

- White (69.4%)
- South Asian (13.1%) - (разбирай индийци, пакистанци и бангладешци)
- Black (10.7%)

Калгари 2006:

- White (73.8%)
- Chinese (6.7%)
- South Asian (5.7%)
- Filipino (2.5%)
- Black (2.1%)

Имай предвид, че Калгари има население 1 млн. души, а Лондон с 2 пъти по-голяма площ има 8 пъти повече население, а именно 8 млн. Никой до сега не е поискал от мен да говоря мандарин, хинди, пънджаби и т. н. Не съм особено наясно как така от теб искат такива неща, но съдейки по това, че ти си единственият с оплаквания от подобно естество, съвсем спокойно мога да приема, че повредата е в твоя телевизор.

На мен различните етноси и националности ми харесва да ги има, понеже ми е по-интересно. Хората са хора, независимо какъв е цветът на кожата им или от коя страна идват. Харесва ми да си общувам с различните хора, защото това ме обогатява.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

малката Мечка написа:... или смяташ ,че е нормално да се дава превилегии на други езици каквито и да било - защото всъщност това се случва в тази държава...
Бе къде са тия прословути привилегии, че нещо не виждам къде са изброени? То да четеш не е като да поогледаш заглавието и да решиш как не ти харесва какво пише вътре, ама инак и мечка знае да коментира несправедливата държавна политика :talk:
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
grozdan

Мнение от grozdan »

малката Мечка написа:Мр. Гик , или там както си, два трябва да са официалните езици в тази страна Английски и Френски или смяташ ,че е нормално да се дава превилегии на други езици каквито и да било - защото всъщност това се случва в тази държава.
За теб и други може и да е нормално ,това си е ваше мение по въпроса. Други хора имат друго мнение.
Е тъй де. Те са си два, китайския не е официален.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ами то и в някои южни щати испанския е преобладаващ, ама американците не са се притръшкали, че ще измести английския като официален език.
Нямам никакъв проблем с другите раси, стига да спазват същите закони каквито спазвам и аз. Ако им забраним употребата на езика в домашна среда, могат да ни забранят и на нас употребата на българския, защото все пак и ние сме чужденци.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Bistra написа:Ами то и в някои южни щати испанския е преобладаващ, ама американците не са се притръшкали, че ще измести английския като официален език.
Нямам никакъв проблем с другите раси, стига да спазват същите закони каквито спазвам и аз. Ако им забраним употребата на езика в домашна среда, могат да ни забранят и на нас употребата на българския, защото все пак и ние сме чужденци.
Брилянтно, с леката забележка, че ако трябваше да бъдат до край политически некоректни, 90% от мотаещите се служители в "КАТ" трябваше да са черни, каквато е самата действителност. В САЩ обаче, никой не смее да рита срещу черния ръжен, подобно на тук с/у индиянския. I guess even the boldest producers have to draw the line somewhere:

http://www.youtube.com/watch?v=knXRnvpcL_A"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
малката Мечка

Аа това,че някои езици са предпочитани може да се срещне в ентри позиции в почти всички банки ,в които човек реши да кандидатства.

Останалата част от постинга беше изтрита от админа, с предупреждение към малката Мечка да се въздържа от подобни квалификации, ако иска участието му във форума да продължи.
малката Мечка

По-добре модераторе заключи темата,че вероятността да се въздържа е малка....
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Не трябва задьлжително да си расист за да недоволстваш от преобладаващи народности като Китайци и Индийци.
Ако от мен зависи ще им забраня тотално да влизат в страната като резиденти. Единствената причина по която ги пускат е вероятно защото няма да намерят други подходящи имигранти, поне не в такива количества.
Примера за Америка даден е в пьлна противоположност на каквото става тук в Канада. На пример Diversity Immigrant Visa лотарията за зелена карта е точно по тази причина сьздадена. да има Diversity.
Американците от одавна се светнаха че приемането на имигранти трябва да включва и подбор по националности не само пo умения и така нататьк
Тhose born in any territory that has sent more than 50,000 immigrants to the United States in the previous five years are not eligible to receive a diversity visa.
И освен това ако си на работна виза и кандидастваш за резидент ако си от Индия например, те нареждат на двойно по-дьлга опашка в сравнение с един бьлгарин.
И те ли са расисти или малоумници. Не, мислят. Тази земя не е само за тях а е за всеки по равно.

Ванкувьр прилича на Хонк Конг. Незнам аз в Ричмонд имах чуството че сьм единствения не азиатец. Не може да пренесеш само една култура в изобилие а останалите да са направо незабелижими.
Само мнение де.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Хайде е аз да се изкажа. Само да напомня че вече има подобна тема:
The Chinese Are Coming....

Още в тази тема споделих че "не съм им фен" на жълтите. Просто са ми антипатични и като "култура" и като
поведение.. но както и да е..

Имам един Колега Канадец от Ванкувър.. Напуснал е града и Канада преди около 10на години и не иска и да чуе повече за там.
Главната причина поради която се е изнесъл от там според неговите думи са: "Китайците"
Каза: "Омръзна ми в собствената ми държава да се налага да общувам и съобразявам с хора които не говорят говорят английски и да виждам как с веки изминал ден техните обичаи и порядки изместват канадските"... Каза че и възможностите за бизнес му били силно ограничени заради фактът че почти навсякъде преобладават китайците

ОК може да не е от "мнозинството" но просто споделям това което ми каза.

Преди две години като посетихме Ванкувър със съпругата ми тя изпадна в "културен шок" въпреки че я бях предупредил за
"китайското присъствие" като видя с очите си за какво става дума каза че има чувството че е в "Китай"..

Така че не знам колко е прав или крив "малкият мечок" но и други хора имат подобни впечатления като неговите.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Много са, затова и мигрират по целия свят, съответно донасят културата и езика си за добро или лошо.Начи какво излиза, че трябва да им ограничат имиграцията за да не ни превземат.Да, ама реалността е съвсем друга.Китайците са предпочитани имигранти, защото са работливи и непретенциозни.Бързо се социализират заради многобройните китайски общности навсякъде по света. Учат също доста.Ами какво да се прави, още Нострадамус е предсказал, че ще ни превземат от изток. :(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Заключено